Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Japon Balığı Bakım Rehberi: Beslenme ve Akvaryum Temizliği

17.03.2021
2.303
Abone Ol 
Japon Balığı Bakım Rehberi: Beslenme ve Akvaryum Temizliği

Japon balığı bakım rehberi yazımızla karşınızdayız! Balığınıza nasıl daha iyi bakılacağını öğrenirseniz, evcil hayvanınızın uzun ve mutlu bir hayat yaşama şansı daha yüksek olacaktır. Başarılı bir akvaryum balığı sahibi olmak için sağlıklı balıklar edinmeniz önemli. Sonrasında bazı temel ipuçları sayesinde balığınıza iyi yaşam koşulları sağlayabilirsiniz.

Sağlıklı Japon Balığı Nasıl Olur?

  • Kusursuz pullar, parlak ve sağlıklı renkler bir balığın iyi durumda olduğunu işaret eder. Aynı şekilde hasarsız yüzgeçler de Japon balığının sağlıklı olduğunu gösteren unsurlar arasındadır.
  • Sağlıklı balıkların gözleri açık ve yüzgeçleri kenetlenmiş görünmemelidir.
  • Akvaryumun içinde kolaylıkla hareket edebilmeli ve suda yüzmek veya dengeyi korumak için mücadele ediyor gibi görünmemelidir.

Japon Balığı İçin İdeal Ortamı Yaratın

Balığınıza iyi bakabilmeniz için ona kaliteli bir yaşam alanı sağlamalısınız. Akvaryum boyutu ve türü balığınız için önemliyken, akvaryumun kolay temizlenebilme özelliği sunması ise sizin açınızdan önemlidir.

Birçok yeni akvaryum balığı sahibi, ilk akvaryum balıklarının evi için bir kap seçer. Ancak bu çoğu zaman bir hata olur. Sıradan kaplar, bir Japon balığına yeterli alan sağlamaz ve suyun zehirli hale gelmesini önlemek amacıyla bir filtre ve havalandırma sistemini muhafaza edemez. Bir akvaryum balığını kapta tutmak mümkün olsa da, ev tipi kaplar sürekli bakım ve su değişimi için uygun değildir.

Kirli su, yüzgeç çürümesi ve mantar enfeksiyonları gibi yaygın hastalıklara hızla yol açabilir. Balık da bir kapta tam boyutuna ulaşamayacaktır. Çünkü gelişmesi için yeterli alanı yoktur. İlk etapta geniş bir fanus ya da akvaryum satın alabilir, balığınızın sağlıklı olmasını mümkün kılabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Betta Balığı Ömür Süresi Nedir?

japon balığı

Japon Balığı İçin Uygun Akvaryum Boyutu

Japon balığı çok fazla atık üretir. Bu nedenle yeriniz var ise en büyük akvaryumu satın almanız en doğrusudur. Genel kural, her 22 litre su için bir akvaryum balığıdır. Ortalama 40 litrelik bir akvaryum, iki Japon balığı için uygundur. Bu miktar aşırı gibi görünebilir, fakat daha büyük bir akvaryumun daha iyi olmasının birkaç nedeni var:

  • Büyük boyutlu bir akvaryumla su kalitesini yüksek tutmak, küçük bir akvaryumdan çok daha kolaydır. Bu canlılar dağınık balıklardır ve küçük bir akvaryumda sürekli temizlik ve su değişimleri yapmak zordur.
  • Daha büyük bir akvaryum ayrıca, balığınızın tam potansiyeline ulaşmasına ve yaşayabileceği geniş alana sahip olmasına izin verir.
  • Japon balıkları çok sosyaldir. Bu yüzden bir veya iki arkadaşı olursa daha mutlu yaşayabilirler. Balık sayısını çoğaltmak, elbette büyük bir akvaryum gerektirir.

Japon Balığı Akvaryum Su Gereksinimi

Daha önce de belirttiğimiz gibi bu canlı türü oldukça dağınık bir balık olabilir. Bu sebeple suyunu en uygun koşullarda tutmak biraz zordur. Onları sağlıklı tutmak için uymanız gereken birkaç akvaryum gereksinim kriteri vardır:

  • Japon balıkları tropikal balıklar değildir. Bu da demek oluyor ki ısıtıcıya ihtiyaç duymazlar, ancak sıcaklık kabul edilebilir parametrelerde tutulduğu sürece bir tane akvaryum ısıtıcı edinebilirsiniz.
  • Suyu temiz tutmak için iyi bir akvaryum filtreniz olmalı. Filtreyi temizlediğinizden ve her hafta filtre ortamını değiştirdiğinizden emin olmalısınız. En iyi akvaryum filtre modelleri için TIKLAYINIZ!
  • Çakıl temizliği ile birlikte her hafta yaklaşık %10 akvaryum su değişimi yapılmalıdır.

japon balığı

Japon Balığı Akvaryum Çakılları

Akvaryumun dibine çakıl taşları veya akvaryum çakılları eklemek, ortamı daha çekici hale getirebilir. Akvaryumda bir yer altı filtresi varsa bu çok önemlidir. Çakıl aynı zamanda atık malzemenin parçalanmasına yardımcı olabilecek faydalı bakteriler için bir yuva görevi görebilir. Bu yüzden akvaryumunuzda bir bio filtre olsa bile ince bir çakıl katman eklemek iyi bir fikirdir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kılıçkuyruk Balığı Özellikleri ve Bakımı

Japon Balığı Aksesuarları

Uygun filtreleme ve hava akışı ile donatılmış bir akvaryuma ek olarak, aşağıdaki aksesuarlar da bir Japon balığı için daha misafirperver bir ortam yaratmaya yardımcı olabilir:

  • Termometre: Bu, akvaryumun sıcaklığını takip etmenize yardımcı olacaktır.
  • Işıklı depo kapağı: Bu, balıkların dışarı atlamasını önler ve ışık onları görmenizi kolaylaştırır. Balıklar ayrıca aydınlatmanın sağlıklı olması ve gündüz / gece döngüsüne de ihtiyaç duyar. En iyi akvaryum aydınlatma ürünleri için TIKLAYINIZ!
  • Su testi kiti: Bu, akvaryum suyunuzu uygun pH değerinde tutmanıza yardımcı olur ve sizi toksinlerdeki artışlara karşı uyarır.
  • Akvaryum temizleme ekipmanı: Buna, bir yıkayıcı ve atıkları akvaryumun dibinden çıkarmak için çekici aparat dahildir.
  • Su düzenleyici: Bu, rutin su değişiklikleri yaptığınızda sudaki klor ve kloraminleri giderir.
  • Kayalar ve bitkiler: Bunlar balıklarınıza dinlenme yerleri sağlar. Canlı bitkiler sudaki nitrojeni emmeye yardımcı olur. Fakat onları sağlıklı tutmak için UV ışığına ihtiyacınız olacak.

Japon balığı aksesuarları için petshop mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.

japon balığı

Japon Balığı Akvaryum Bakımı

  • Japon balığı akvaryumu, tankta kaç tane balık yaşadığına bağlı olarak haftada bir en az %10 oranında kısmi su değişimine ihtiyaç duyar. Suyunuzu temizlemeyi ihmal etmeye başladığınızda, balıklarınızın yaşamı tehlikeye girer.
  • Yosunların temizlenmesi için sert fırçayla akvaryumun duvarlarını fırçalayarak başlayın. Bir temizleme aparatı, akvaryum duvarlarını fırçalamak için mükemmeldir.
  • Suyun yüzde 10 ila 20’sini bir aparatla alın ve yerine su düzenleyici ile işlenmiş tatlı su ekleyin.
  • Derin bir temizlik yapmanız gerekiyorsa, akvaryum temizleme aparatı kullanarak çakılları / taşları vakumlayın.
  • Kullandığınız filtrenin türüne bağlı olarak, haftada bir yıkamalı veya yenisiyle değiştirmelisiniz.

Japon Balığını Beslemek

Balığınızı, özellikle onlar için formüle edilmiş yüksek kaliteli pullar veya peletlerle günde iki kez besleyin. Bu balık türü aşırı yemeyle ünlüdür ve eğer onlara aşırı yem verirseniz, kelimenin tam anlamıyla ölene kadar yiyebilirler. Bu yüzden aşırı balık yemi sunmaktan kaçının. En iyi balık yem çeşitleri için pet shop mağazamıza göz atabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Japon Balığı Yaşam Alanı Nasıl Olmalı?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.