Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kanarya Gloster Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Abone Ol 
Kanarya Gloster Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Kanarya gloster türü Türkiye’de yetiştirmek ve bakmak için sıklıkla tercih edilen kanarya türlerindendir. Gloster kanaryaların da iki farklı türü bulunur. Bu türler şapkalı gloster ve şapkasız gloster olarak ayrılır. Çiftleştirme döneminde bu özelliklerin bilinmesi büyük öneme sahiptir. Şapkalı ve şapkasız gloster kanaryaların çiftleştirilmesi gerekir. Bu sayede yavrular daha sağlıklı olabilir. Şapkasız gloster kanaryalar ya da şapkalı gloster kanaryalar çiftleştirilirse yavruların yumurtadan çıkamaması gibi olumsuzluklar gözlemlenebilir. Peki, kanarya gloster bakımı nasıl olmalıdır?

Kanarya Gloster Bakımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kanarya gloster türünün bakımının doğru şekilde sağlanması oldukça önemlidir. Bu kuşların bakımında dikkatli olunmazsa farklı rahatsızlıklara sahip olmaları da mümkün hale gelebilir. Gloster türü kanaryaların bulunduğu ortamın koşulları oldukça önemlidir. Bu kuşların bulunduğu ortamın rüzgar almaması, serin olmaması ve doğrudan güneş ışığı alan ortamda uzun süre kalmamaları önemlidir. Işık alan bir ortamda, ılık bir alanda bakılmaları daha sağlıklı olacaktır.

Kanarya gloster

Gloster Kanaryaların Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Gloster türü kanaryaların beslenmesine dikkat etmek gerekir. Farklı rahatsızlıklara sahip olmamaları için vitamin desteği vermek önemlidir. Suya karıştırılan ya da mamaların içeriğine eklenebilen vitaminler tercih edilebilir. Kanaryalar için özel üretilen mamaların tercih edilmesi gereklidir. Buna ek olarak şalgam, kereviz, havuç gibi besinler de gloster kanaryaların tüketimine uygun olan sebzelerdir.

Beslenmenin dengeli ve yeterli olması gerekir. Mama daima taze olmalıdır ve sık sık yenilenmelidir. Bu şekilde sağlıklı beslenme sağlanabilir. Kanaryanız mamayı beğenmezse yemeyebilir. Bu nedenle de farklı mamalar denemek isteyebilirsiniz. En kaliteli kanarya yemlerini keşfetmek için TIKLAYINIZ!

Gloster Bakım Ortamı Nasıl Olmalıdır?

Gloster türü kanaryaların kafeslerinin onlara yetecek ortamı sağlaması önemlidir. Küçük kafesler alanların kısıtlayabilir ve onları depresyona sokabilir. Bu nedenle de boyutlarına uygun kafeslerin tercih edilmesi önemlidir. Ayrıca kafesin ev içindeki konumu da büyük öneme sahiptir. İnsanların sürekli bulunduğu bir ortamda kafesin yer alması daha iyi olacaktır. Bu şekilde kanaryanızın kendini yalnız ya da ilgisiz hissetmesi de mümkün olmaz.

Gloster kanaryaların kafesleri rüzgar almayan, ılık ortamda bulunmalıdır. Kafesin rüzgarda ya da soğukta kalması gloster kanaryaların hastalanmasına neden olabilir. Bu tür durumlardan kuşunuzu korumak için ev içindeki alanı doğru seçmeniz gerekir. Kanarya kafesi için online pet shop mağazamıza göz atabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Afrika Gri Papağanı Özellikleri ve Bakımı

Kanaryanıza daha iyi koşullarda bakmak için ihtiyaç duyduğunuz ürünler Pet Shop Zoo‘da!

Kanaryalar hakkında daha fazla bilgi için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.