Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kanarya Ötmeyi Neden Bırakır?

Abone Ol 
Kanarya Ötmeyi Neden Bırakır?

Kanarya ötmeyi neden bırakır? Kuş beslemeyi seven herkesin gözdesi olan kanaryalar, cıvıltıları ve harika tınılarıyla öne çıkıyor. Kanaryaların tercih edilme sebebi ise şüphesiz ki güzel ötmeleridir. Ancak kanaryanın ötmediği zamanlar da vardır. Bu durumda kanarya sahibi kanarya neden ötmez sorusuna cevap aramaktadır. Bir kanaryanın ötmemesinin birkaç olası nedeni bulunur.

İşte bu yazımızda kanarya ötmeyi neden bırakır sizin için araştırdık ve cevabını size sunuyoruz.

Kanaryaların Sesi Neden Kısılır?

Kanarya Ötmeyi Neden Bırakır?

Kanarya ötmeyi neden bırakır? Kanaryaların hava akımlarına maruz kalması, soğuk suyla temas etmesi, soğuk su içmesi, nemli, kirli, tozlu veya dumanlı havada bulunması ses kısıklığının yanı sıra diğer olumsuz etkilere de neden olabilir. Bu gibi durumlarda, ses kısıklığına neden olabilecek yukarıdaki unsurlardan kaçınmalısınız.

Kanaryalar Ne Zaman Ötmeye Başlıyor?

Yavrular üç aylık olduklarında, öten kanaryalar birbirlerini göremeyecekleri şekilde bir kafese yerleştirilmelidir. Kafesin üstü örtülmeli ve kafes odası sessiz olmalıdır. Kanaryaların odadayken kapıyı, telefonu veya televizyonu duyamayacağından emin olun.

Kanaryalar Neden Ötmez?

Kanarya ötmeyi neden bırakır diyenler için diğer önemli hususlardan söz edelim. Öncelikle kanaryalar neden ötmez sorusunun cevabının tüy dökme dönemi olduğunu söyleyebiliriz. Kanaryalar yıpranmış tüylerini yenileyemezler. Bu sebeple yıpranmış tüyler yılda bir kez dökülür ve yerine yenileri çıkar. Bu sırada tüm güçlerini tüy dökmeye harcadıkları için ötmeyi bırakırlar. Bu süreden sonra tüy dökme sessizliği sona erer ve kanarya yeniden ötmeye başlar.

Kanaryalar hem yiyecek hem de sebze ile beslenebilir. Ancak tükettikleri sebze miktarı çok fazla olmamalıdır. Kanaryalar çok fazla sebze yerlerse ishal olabilirler. İshal olan kanarya da ötmeyi bırakabilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Sevda Papağanı (Sultan Papağanı) Hakkında Bilgiler

Onlara sağlıklı yiyecek vermezseniz, kanaryanızın ötmediğinden de şikâyet edebilirsiniz. Çünkü vücutları ihtiyaç duyduklarından fazlasını biriktirirse ötmezler. Bunun nedeni kalitesiz yemleme veya idealden küçük kafes kullanımı olabilir. Küçük kafes kanaryanın hareketini engeller ve vücudunda yağ biriktirmesine yol açabilir.

Sağlıklı beslenmemek kanaryam ötmüyor şikayetlerine neden olabilir. Çünkü kanaryalar vücutlarında ihtiyacından fazla besin varken ötmezler. Bu sebeple de kanaryanın sağlıklı kanarya yemleri tüketmesine özen göstermelisiniz.

Yine sigara dumanı, havasızlık ve alçak kafesler kanaryanın ötmesini engelleyecektir. Bunlara ek olarak kanarya kuşları karanlık, alçak, sağlıksız bir ortamda ötmezler ve bunun için mutsuz olurlar. Kanaryalar aydınlık ve temiz hava alan kapalı ortamlarda tutulmalıdır.

Kanaryanın Güzel Ötmesi İçin Ne Yapmalı?

Kanarya ötmeyi neden bırakır açıkladık. Şimdi de bu kuşların güzel ötmesi için yapılması gerekenlere değinelim. Kafesin havasız ve alçak bir alana yerleştirilmesi kanarya kuşunun ötmemesine neden olacaktır.

Kanaryalar aydınlık ve temiz hava alan kapalı ortamlarda tutulmalıdır. Aksi takdirde ötmemenin yanı sıra başka sağlık sorunları da ortaya çıkabilir.

Kuşunuzun kanarya sesini duyması ve hatırlaması için ona kanarya ötüşü sesi dinletebilirsiniz. Bu durumda zamanla bu sese tepki verebilir ve kanarya ötmeye başlayabilir. Ayrıca internette karşınıza çıkan rastgele yöntemleri kullanmamanız çok önemlidir.

Konu kanaryanın güzel ötmesine geldiğinde tüm yöntemler doğru değildir. Bu yöntemler istemeden kuşa zarar verebilir. Kanaryaların kırılgan hayvanlar olduğunu ve kolayca yaralanabileceklerini unutmamak gerekir. Uyguladığınız herhangi bir yöntem onu ​​hasta edebilir ve yaşamı tehdit edebilir.

Kanaryanın Ötmesi İçin Ne Yapılabilir?

Kanaryaların ötmesi için uygulanabilecek bir diğer yöntem de güzel öten kanaryaların seslerini kuşlara duyurmaktır. Bu durumda zamanla bu sese tepki verebilir ve kanarya ötmeye başlayabilir.

Sonuç olarak, kanarya ötmeyi neden bırakır sorusunun cevabının tüy dökme dönemi olduğunu söyleyebiliriz. Bu sevimli kuşlar yıpranan tüylerini hemen yenileyemezler. Yıpranan tüylerin senede bir defa döküldüğünü ve ardından yeni tüylerin çıktığını söylemeliyiz. Tüy dökme döneminde kanarya, bütün enerjisini bu eyleme harcar. Bundan dolayı ötme konusunda farklı davranışlar sergilemeyebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kuşlar İçin Zararlı Yiyecekler Nelerdir?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.