Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kaplumbağa Ne ile Beslenir?

10.06.2022
835
Abone Ol 
Kaplumbağa Ne ile Beslenir?

Kaplumbağa ne ile beslenir? Eğer evcil hayvan beslemek gibi bir fikriniz varsa ve kedi köpek harici bir hayvan düşünüyorsanız evinize kaplumbağa alıp zahmetsiz bir şekilde besleyebilirsiniz. Fakat kaplumbağalar ne yer? Ne ile beslenir? Gibi sorular ile endişe duyabilirsiniz. Hiç merak etmeyin bu yazımızda sizler için kaplumbağalar hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını yanıtladık.

Kaplumbağa Ne ile Beslenir? Ne Yer?

Kaplumbağa ne ile beslenir sorusu kaplumbağa bakmak isteyenler tarafından merak ediliyor. Su kaplumbağaları kendi aralarında sakin bir şekilde yaşayan hayvanlardır. Eğer bahçeli bir eviniz ya da çiftliğiniz var ise bu alanlarda da kara kaplumbağası büyütebilirsiniz.

Bu hayvanların bakımları da en iyi şekilde yapıldığı sürece sizi benimseyecek ve sizi kendine en iyi arkadaş edinecektir. Bu aşamada en önemli konulardan biri de kaplumbağaların beslenmesi oluyor. Esasen kaplumbağalar özel sürüngen yemleri ile besleniyorlar. Bunlar haricinde de bu sevimli canlıları beslemek için tercih edebileceğiniz gıdalar var.

Kaplumbağa severler ve kaplumbağa beslemek isteyenler için beslenmeleri hakkında kısa bilgiler derledik. İçeriğimizin devamından evcil kaplumbağalar ve kara kaplumbağalarının hangi yiyecekleri yemesi gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Kaplumbağalar Ne Yer ve Ne ile Beslenir?

Kaplumbağa Ne ile Beslenir?

Kaplumbağa ne ile beslenir sorusunun cevabını şu şekilde açıklamak mümkün:

  • Kaplumbağa dostlarımızın sağlıklı kalabilmeleri adına onların temel beslenmesi kaplumbağa yemleri ile olmalıdır.
  • Genellikle kaplumbağalar karada yaşıyor ise ot ile beslenir.
  • Bahçelerde, yollarda ve kırlarda genellikle kaplumbağaların yavaş bir şekilde gezdiğini görürsünüz. Bu geziler sırasında ise kaplumbağalar kendi için önemli yiyecekleri toplar ve yerler.
  • Kaplumbağalar ne ile beslenir diye soracak olursanız ot ve etleri ufak bir şekilde parçalayarak onlara verebilirsiniz.
  • Ot seçenekleri ise oldukça fazladır. Evinizdeki kaplumbağalar için ise çok fazla seçenek mevcuttur. Bunlar arasında yer alan bezelye, havuç, lahana ve brokoli gibi şeyleri küçük bir şekilde parçalara ayırarak verebilirsiniz.
  • Şunu da belirtmeliyiz ki ister evde besleyin isterse de dışardaki bir kaplumbağa olsun asla süt ve süt ürünlerini vermemeniz gerekir. Kaplumbağalar süt ve süt ürünlerini yerken oldukça zor sindirirler bu yüzden tükettiği besinler arasında değildir.
  • Kaplumbağalar sürekli ve sık bir şekilde yemek yemeye oldukça meyillidir. Fakat sık sık ve çok yemek yerlerse bu durum onlar için kaçınılmaz bir son olabilir.
  • Su kaplumbağaları ise özellikle et bazlı beslenirler. Onlar için özel olarak üretilmiş sürüngen yemleri idealdir. Eğer evde su kaplumbağası besliyorsanız özel geliştirilmiş olan et yemleri kullanabilirsiniz.
  • Aynı zamanda evinizde su kaplumbağası besliyorsanız bu hayvanların gündüz beslendiklerini de unutmamalısınız. Çünkü kaplumbağalar gündüz saatlerinde ve gün ışığında yemek yemeyi tercih ederler.
  • Su kaplumbağaları için alabalık veya levrek parçalarını da tercih edebilirsiniz.
  • Her kaplumbağa türü farklı şekillerde beslenirler.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Sürüngenlerin İsimleri Nelerdir? Sürüngen Listesi

Kaplumbağalar Ne İçer?

Kaplumbağa ne ile beslenir açıkladık. Karada ve suda yaşayan kaplumbağa türleri ise sadece katı besin kaynakları ile beslenmez. Kaplumbağalar için sıvı tüketimleri de oldukça mühimdir. Peki kaplumbağalar için hangi sıvılar önemlidir?

  • Kaplumbağalar su tüketirler. Bu nedenle kara kaplumbağaları için sürüngen mama ve su kabı her daim temiz su içermelidir.
  • Kavun kaplumbağalar için sıvı kaynağıdır.
  • Dut gibi küçük ve sulu meyveler de kaplumbağalar için oldukça güzel bir sıvı kaynağıdır.
  • Elma dilimi tüketerek de kaplumbağalar su kaybını buradan alabilir. Böylelikle de hem su hem de vitamin ihtiyacını karşılamış olurlar.
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.