Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Su Kaplumbağası Yaşam Alanı Nasıl Olmalı?

21.05.2022
1.065
Abone Ol 
Su Kaplumbağası Yaşam Alanı Nasıl Olmalı?

Su kaplumbağası yaşam alanı doğru şekilde tasarlanmalıdır. Bunun için gerekli ürünleri tedarik etmeli ve evcil dostunuza iyi koşullar sağlamalısınız.

Su Kaplumbağası Yaşam Alanı

Su kaplumbağası bakmayı düşünüyorsanız, edinmeniz gereken ilk malzeme kaplumbağa akvaryumu olmalı. Sonrasında ise sevimli dostunuzun bu yaşam alanında sağlıklı ve huzurlu olabilmesi için kaplumbağa malzemeleri edinmelisiniz. Bu noktada en önemli ürünlerden biri de kaplumbağa yemi olmaktadır.

Su kaplumbağalarının cinsine göre ömür süreleri de farklılık gösterir. Ülkemizde en yaygın olan su kaplumbağası, Singapur kaplumbağasıdır. Bu kaplumbağa cinsi için uygun koşullar sağlandığı takdirde yaşam süresi 20-25 sene olabilmektedir.

Su kaplumbağası akvaryumunu, evcil canlının doğal yaşamındaki gereksinimlerine uygun biçimde dizayn etmeniz gerekir. Sürüngen taban malzeme kaplaması için akvaryum çakılı kullanabilirsiniz. Bunlar kaplumbağanın yutamayacağı büyüklükte olmalıdır. Taban kaplaması biraz zor temizlenmektedir. Bu nedenle akvaryum filtresi kullanarak kirlenme sürecini yavaşlatmanız mümkündür.

Akvaryum suyu ılık olmalıdır. Çünkü su kaplumbağaları soğuk suları sevmezler. Bu yüzden muhakkak akvaryum derecesi kullanmalısınız. Bu sayede suyun sıcaklığını kontrol altında tutabilirsiniz. Su sıcaklığının 26 derecenin altına düşmemesine özen göstermelisiniz. Özellikle kış mevsiminde suyun ısısını düzenli olarak kontrol etmeli, gerekirse akvaryum ısıtıcı kullanmalısınız.

Su Kaplumbağası Yaşam Alanı

Kaplumbağa Adası ile Harika Bir Atmosfer

Su kaplumbağası yaşam alanı tasarlarken, sevimli canlılara dinlenebilecekleri bir alan sağlamanız çok önemlidir. Bunun için kaplumbağa adası kullanabilirsiniz. Birçok farklı çeşidi olan kaplumbağa adasını seçerken, özellikle temizliği kolay olan ürünlere yönelmeniz önemlidir.

Ayrıca su kaplumbağası, kaplumbağa adasına kolaylıkla çıkabilmelidir. Kaplumbağa adası seçiminde ürünün sabitlenebilir özellikle olduğundan da emin olmalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  İguana Teraryumu Nasıl Olmalı?

Kaplumbağanıza rampa ile çıkılabilen ve cama tutturulan plastik dinlenme alanlarında da alabilirsiniz. Temizliği son derece basit olan bu dinlenme rampaları, aynı zamanda hızlı ve kolay şekilde takılıp çıkarılabilir.

Su Kaplumbağası Yaşam Alanı Tasarlarken Bunları Unutmayın

Su kaplumbağası yaşam alanı dizayn etmek zorlu ve titizlik gerektiren bir iştir. Kaplumbağa dostlarımız ağırlıklı olarak suda beslenen canlılardır. Bu yüzden su sıklıkla kirlenir. Akvaryumun boyutuna uyum sağlayacak bir akvaryum filtresi kullanımı bu noktada önem arz eder.

Suyun daha az kirlenmesi için yemleme saatlerinde su kaplumbağasını minik bir havuza alabilir ve sonrasında tekrardan akvaryumuna geri bırakabilirsiniz. Çünkü akvaryum suyunun temiz ve hijyenik olması, su kaplumbağalarının ömür süresini artıracaktır.

Su kaplumbağasının uyku gereksinimini göz ardı etmemelisiniz. Bu sevimli canlılar kış uykusuna yatarlar. Uyku kalitesi, kaplumbağaların ömür sürelerini etkileyen ikinci unsurdur. Bu nedenle, akvaryumun kuru alanında bir mağara tarzı kapalı alan yaratmanız, su kaplumbağasının dinlenmesi ve uyuması için ideal olacaktır.

Ayrıca akvaryumun içine ekleyeceğiniz oyuklu ağaç kökü ya da geniş yapraklı bitkiler de hem su kaplumbağası için kuytu bir alan yaratacak hem de dekoratif olarak iyi bir görüntü sunacaktır.

Su kaplumbağası yaşam alanı söz konusu olduğunda en önemli konulardan biri de onun güneş banyosu gereksinimidir. Kaplumbağanızın sağlığı için bu gereklidir. Bu sayede gereksinim duyduğu D vitaminini alabilecektir. Eğer ki bunu uygulamak söz konusu değilse, sürüngen UVB lambası ile kaplumbağanızın bu ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

Su kaplumbağası yaşam alanı için sürüngen yemleri sağlamak çok önemlidir. Ona, severek tüketebileceği bir yem sunmalısınız. Satın aldığınız yemi beğenmesi de oldukça önemli bir konudur. Ayrıca su kaplumbağasına kurutulmuş karides gibi ek besinler de sağlayabilir, böylece sağlıklı beslenme sürecine katkıda bulunabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hermann Kaplumbağası (Trakya Tosbağası) Özellikleri ve Bakımı
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.