Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kaplumbağanın Yaşı Nasıl Anlaşılır?

15.08.2021
4.722
Abone Ol 
Kaplumbağanın Yaşı Nasıl Anlaşılır?

Kaplumbağa besleyecekseniz; kaplumbağanın yaşı nasıl anlaşılır diye merak ediyor olabilirsiniz. Kaplumbağaların yaşlarının tahmini şekilde bilinmesi mümkündür ancak genellikle tam doğum zamanı bilinmediği sürece kesin olarak bir yaş tahmininde bulunmak neredeyse imkansız olacaktır. Yaşına yakın bir tahminde bulunmak için de farklı yöntemler mevcuttur. Örneğin halkalarını saymak, kabuk özelliğine bakmak, kaplumbağayı bir boyut tablosunda karşılaştırmalı şekilde ölçmek, boyutunu ölçerek onun yaşını tahmin etmek mümkündür. Yine de bu tahmin yalnızca onun yaşına dair tahmini bir değer verebilecektir.

Yavru Kaplumbağaların Yaşını Tahmin Etmek

Yavru kaplumbağanın yaşı nasıl anlaşılır? Yavru kaplumbağaların kabukları erken dönemde henüz tam olarak sertleşmemiştir. Bu nedenle de bir kaplumbağa ne kadar gençse kabuğu da o kadar yumuşak olacaktır. Özelikle de 6 – 8 aydan önce kaplumbağanızın kaç yaşında olduğunu anlamanız için kabuk yumuşaklığına dikkat edebilirsiniz. 8. aydan sonra ise kabuk çok daha sert bir hal alacağı için bu yöntem etkisiz hale gelecektir.

Halkaları Sayarak Kaplumbağanın Yaşını Tahmin Etmek

Sürüngenler grubunda sayılan kaplumbağanın yaşı halka sayımıyla da tahmin edilebiliyor. Kaplumbağaların yaşını tahmin etmekte kullanılan en yaygın yöntem, onun kabuğu üzerinde yer alan halkaları saymaktan geçer. Kaplumbağanızın kabuğunun üzerinde pek çok halka görebilirsiniz. Bu halkalar her ne kadar beslenme, üreme, iklim değişiklikleri gibi farklı etkenlere göre farklı sayılarda olabilse de tahmini bir yaş hesaplaması yapabilmenize yarar sağlayacaktır.

Kabuk üzerinde yer alan halkaları teker teker saymanız gerekir. Bu halkalar genellikle daha koyu ya da daha açık renkli çizgiler ile birbirinden ayrılırlar. Her iki halka ortalama bir yıla tekabül eder. Örneğin kaplumbağanızın yirmi halkası varsa bu durumda ortalama on yaşında olduğu varsayılabilir. Elbette kesin şekilde onun yaşını öğrenmeniz mümkün olmayacaktır ancak tahmini bir yaş hesabı yapmanız için halka sayma yöntemini kullanmanız da mümkündür.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yavru Su Kaplumbağası Ne Yer?

Kaplumbağanın Boyutunu Ölçmek

Kaplumbağanın yaşı nasıl anlaşılır? Kaplumbağanızın boyutunu ölçmeniz, onun yaşını tahmin edebilmenize yarar sağlar. Özellikle de genç kaplumbağaların boyutunu ölçerek yaşını tahmin etmek, yakın bir tahminde bulunmak için yeterli olabilecektir. Kaplumbağanızın türünün boyut özelliklerini öğrendiğiniz zaman onun boyutunu ölçerek yakın bir tahmin geliştirebilirsiniz.

Kafasından itibaren kabuğuyla birlikte boyutunu ölçerek kaplumbağanızı genel boyut özellikleri ile karşılaştırabilirsiniz. Bu sayede eğer kaplumbağanız genç ise oldukça yakın bir tahminde bulunmanız da mümkün olabilecektir. Halk sayma yöntemi her ne kadar her durumda doğru şekilde sonuç vermese de boyut ölçme yöntemi çok daha yakın bir tahmin için yeterli olabilir.

Sevimli kaplumbağanız için en iyi yemleri online petshop mağazamızda keşfedin!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.