Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kashmir (Keşmir) Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

Abone Ol 
Kashmir (Keşmir) Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı
1141.80₺

713.78₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
4905.00₺

2745.55₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Kashmir, dilimizdeki adıyla Keşmir kedi ırkı son derece zeki bir ırktır. Bugünkü yazımızda bu güzel kedileri daha detaylı tanıyor olacağız. İşte detaylar…

https://www.youtube.com/watch?v=KfZp2mwlVFs

Karakter Özellikleri

Bu kediler tesadüf eseri meydana gelmiştir. Bu kedilerin özellikleri her kedi sahiplenmek isteyen insanın isteyeceği özelliklerdir. Karakter bakımından aşırı derecede sakin bir kedi ırkıdır. Aynı esnada şayet üzerinde yoğun seviyede bir ilgi varsa bunalabilir.

Sahibine son derece düşkün ve sadık olan bir kedi cinsidir. Sakin bir ev ortamında yaşamaktan keyif duyar. En çok da yoğun bir tempoda çalışan insanlar ve yaşlı bireyler için uygun olan bir kedi ırkıdır. Ev ortamında gayet rahat bir şekilde tek başına kalabilir. Sakin ortamları sever. Bu nedenle çocuklarla arası iyi değildir.

Bu kediler esasen sosyal bir kedidir. Ama bu yönlerini dış dünyaya gösterebilmek için biraz zaman isterler. Kashmir kedileri insanlara çabuk alışan bir ırk olmaktadır diyebiliriz. Size alışınca sadakat duygusunu belli etmeye başlar. Kucağınızda uyumaktan hazzeder.

Bu kedilerin gerçek karakteri gece vakti ortaya çıkar. Geceleri hareketli bir kediye dönüşürler. Gece görüşleri iyidir. Etraflarını rahatça görebilirler. Hareketlilik bakımından zayıf olan bu ırk ne yazık ki çabuk kilo alır. Obez olmaması için kontrollü beslenmesi gerekir diyebiliriz.

Tarihçesi

Kashmir

Keşmir Kedisi

1980’li senelerde yetiştirilmiş olan Bengal kedi ırkının uzun tüylü hali olarak bilinirler. Fakat bu kediler gibi farklı bir tür olarak kabul edilmeleri çok uzun bir süre almıştır. İlk defa 2017 senesinde TICA tarafından tanınmış olan bir ırktır diyebiliriz. Kuzey Amerika dolaylarında Siyam kedisi benzeri olan bir İran kedisi bakmak isteyenlerin gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde kendini gösteren Himalaya kedilerinin de Kashmir kedilerinin oluşumuna etki ettiği bilinmektedir. Bu bilginin kesin bir yönü ise yoktur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Elma Yiyebilir Mi?

Fiziksel Özellikleri

Bu kediler orta boyutlara sahip olan bir ırktır. Hemen hemen 3 ila 10 kilo kadar olurlar. Hareketsiz bir kedi ırkıdır bu nedenle aşırı derecede kilo alma ihtimali son derece yüksektir. Yüz kısmı yuvarlak ve geniş olur. Kulakları ise azıcık öne eğimli haldedir. Gözleri fazla büyük olmaz. Kafa kısmında ve patilerinde çok fazla tüy vardır. Kuyruğu ise uzun olur ve çok tüylü olduğu için fırçayla benzerlik gösterir. Bedeninde yer alan tüyler kabarık, uzun ve yoğun miktardır. Bu nedenle kedi şampuanı kullanmanız lazım. Patileri ufaktır ve patilerinin tabanında fırçaya benzer tüyleri vardır kesinlikle.

Bakımı

Kashmir kedilerinin tüyleri kabarık ve uzun olur. Bu nedenle hem ciltlerinin hava alabilmesi hem de bedenlerinin ölü tüylerden kurtulması bakımından her gün tüylerini taramanız gerekecek. Aksi şekilde tüy yapısı bozulur. Tüyler kartlaşabilir. En kötüsü de kedinizin bedeni hava almadığından yaraları çıkabilir.

Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Bu kediler sakin olur. Gürültü ve entrika sevmezler. Aynı esnada hareketsiz bir ırktır. Bu nedenle çocuklarla arası iyi değildir. İlgiyi sever ama aşırı ilgi onu bunaltır. Bu nedenle bu kediler, kendilerini sevmeye yanaşan çocuklardan kaçarlar. Kashmir kedisi çocuklar bakımından asla uyumlu bir kedi olmaz.

Sadece sahibi ile yakın durmayı sever. Hatta bazen ona bile sırt dönebilen bir kedi ırkı olmaktadır diyebiliriz. Bu kediler öteki kedi ırklarıyla da çok iyi anlaşamaz. Bu durumun asıl nedeni ise öteki kedilerden korkmasıdır. Onlar hareketlidir, bu kedi hareketsizdir bu yüzden korkabilir diyebiliriz. Köpeklerden de korkar.

Üreme

Bu güzel kedilerin gebelik süresi 64 ila 71 gün kadardır. 65. gün itibarıyla anne adayı olan kedinin yemek yememe ve su içmemeye başlaması halinde hiç zaman kaybetmeden veterinere gidilmesini öneriyoruz. 18 ila 24 aya değin büyüme süreçleri devam edecek demektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Hastalıkları Nelerdir?

Erişkin olmaları gebe kalmaları açısından gerekli bir durum olmaktadır. Bu sebeple dişi olanların erişkinliğe erişip erişmemiş olduğu bir uzman tarafından saptanmalıdır. Her gebelikte hemen hemen 3 ila 5 tane yavru doğurabilirler. Yavru sayısı her duruma göre değişebilir.

Beslenme

Kilo kontrolü en çok da kısırlaştırma operasyonundan sonraki süreçte önem arz etmektedir. Kedinizin yaşına, sağlık durumuna ve gereksinimlerine yönelik kedi maması almalısınız. Ayrıca suyunu ve yiyeceklerini günde birkaç kez tazelemelisiniz. Bunların hepsi yaşamsal açıdan büyük bir önem barındırıyor. Bizden söylemesi!

Sıkça Sorulan Sorular

Gelelim Kashmir kedileri hakkında en sık sorulan sorulara… İşte o sorular ve faydalı tüm yanıtları sizlerle…

Bu Kediler Ne Kadar Süre Yaşar?

Bu kedilerin yaşam süreleri 9 ila 15 senedir. Fakat bu süre 21 seneye de çıkabilir. Bu kedilerin göz enfeksiyonlarına yatkınlığı olur. Burunlarının basık olması da solunum problemleri çekmelerine zemin hazırlar. Polikistik böbrek hastalığı da yaşayabilirler. Onlara iyi bir bakım yapmanız her zaman için önemlidir, bunu lütfen unutmayın diyoruz.

Çok Tüy Döker mi?

Bu kediler ortalamadan bir tık fazla tüy döken bir ırktır. Mevsime bağlı dökülme seviyesi de artabilir. Artan bu durum kedide tüy topaklarının oluşmasına sebep olur. Bunun nedeni ise keratin barındıran tüylerin sindirilememesidir. Bu durumu engellemek adına kedinize bir kedi maltı alabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.