Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedi Alerjisi Tedavisi Hakkında Bilgiler

Abone Ol 
Kedi Alerjisi Tedavisi Hakkında Bilgiler
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele

Bugünkü yazımızda kedi alerjisi tedavisi hakkında birçok bilgi veriyor olacağız. Kedi tüyü alerjisi, birçok kişinin korkulu rüyası haline gelmiştir. Evcil hayvanlar nedeniyle oluşan alerjilerle günlük yaşamda bir araya geldiğimiz alerjiler farklıdır. Peki nedir kedi alerjisi? Tedavisi nasıldır?

Burnunuz bir anda akmaya başladıysa, gözleriniz de sulandıysa veyahut bir kediyi sevdikten sonra hemen hapşırmaya başlamışsanız, kedilere karşı alerji gösterdiğiniz ortada olan bir durumdur. Ev ortamınızda kedi beslemiyorsanız dahi, iş yerinizde ya da okulda bulunduğunuz zaman kedi kaynaklı bir alerji problemi yaşayabilirsiniz.

Kediler birden fazla alerjen üretimi yapabilir. Bu alerjenler ise kedilerin kürk kısımlarında, derilerinde ve tükürük bölgelerinde yer alır. Tüm kediler alerjen üretiyor. Bunun neticesinde birden çok kedi yaşayan evlerde çok daha fazla seviyede alerjenler yer alır. Kedilerin tüylerinin uzunlukları, cinsiyetleri ya da ev içerisinde geçirdikleri zamanın miktarı bile alerjen seviyeyi etkilemez.

Herhangi bir kedinin tüyleri üzerinde yer alan polen ya da tozlar sizde alerji yapabilir. Bu gibi durumlarda kediye değil polene ve toza alerjiniz vardır. Kedileri boş yere suçlamak böyle konularda biraz manasızdır. Peki kedi alerjisi belirtileri nelerdir? İşte detaylar…

Kedi Alerjisi Semptomları Neler Olmaktadır?

Bu alerjinin semptomları, bireyin alerjenlere maruz kalma seviyesi ve hassasiyet durumuna bağlı biçimde değişmektedir. Bu değişkenler ek olarak, maruz kalma sonrasında gelişen semptomların ne denli hızlı olduğu ile de alakalıdır. Alerjenlere karşı hassas bir bünyeye sahip olan kişiler solunum sıkıntıları yaşar.

Kedi alerjisi tedavisi öncesinde öğrenilmesi gereken şeyler, bu hastalığın belirtileridir. Kedi alerjisi şiddeti kişiye göre değişen bir durum olmaktadır. Eğer bu alerjiyi yaşarsanız solunum sorunları yaşayabilirsiniz. Döküntü de yaşamanız olasıdır. Kedi alerjilerinin semptomları ise şu şekilde olmaktadır.

  • Burun tıkanıklığı
  • Hapşırma hali
  • Yüzde ağrı
  • Öksürme
  • Göğüs sıkışması
  • Nefes darlığı
  • Hışırtılı bir soluma hali
  • Kurdeşen ya da deri döküntüsü
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Evcil Hayvanı Olanlar Deprem Anında Ne Yapmalı?

Kedi Alerjisi Tanısı Nasıl Konur?

Şayet kedilere karşı bir alerjiniz olduğu görüşündeyseniz, ilk olarak doğru biçimde teşhis ve tedavinin gerçekleşmesi için bir doktora başvurmalısınız. Kedi alerjisini teşhis etme konusundaki en iyi yol ise cilt testi yaptırmak olacaktır. Bahsi geçen test için cildiniz üzerine az bir miktarda kedi alerjeni koyulur.

Ardından cildiniz ufak boyutta bir steril probla delinir. Bunun sonucunda da sıvının cildinizin yüzeyinin alt bölgesine sızması sağlanmış olur diyebiliriz. Daha sonra cildinizde oluşan şişlik ve kızarık semptomları gözlenmeye başlanır. Sonuçlar ise hemen hemen on beş ila yirmi dakika sonra belli oluyor.

Kedi Alerjisi Tedavisi Nasıl Olur?

Kedi alerjiniz var ama kedileri sevmek istiyorsunuz. Bu alerjiye yakalandığınız için kedinizi dışarı atmak ya da onu başkasına vermek istemiyor olabilirsiniz. Tam da bununla alakalı birkaç tavsiyemiz olacak. Kedi alerjisi tedavisi konumuza devam ediyoruz.

  • Yattığınız odanın kapısı hep kapalı olsun. Bunun neticesinde uyuduğunuz esnada alerjenlere maruz kalmamış olursunuz.
  • Kedinizin evi içerisinde gezineceği alanları birkaç odacık ile sınırlamaya çalışın.
  • Kedinizi sevmeniz bitince ellerinizi antibakteriyel bir sabun ile yıkayın.
  • Yüksek verimli ve kaliteli bir elektrikli süpürge kullanmanız, alerjen semptomlarını azaltmaya yardımcı olur.
  • Tüylerinin çevreye çok dökülmemesi için düzenli şekilde kedi fırçaları ile kedinizin tüylerine bakım yapmaya özen göstermeniz gerek. Bu bakımı kedi alerjisi olmayan bir arkadaşınızdan rica edin.
  • Kedinizi beslediğiniz esnada ona kesinlikle kedi maması vermelisiniz. Bu şekilde tüylerinin daha sağlıklı uzadığını görürsünüz.
  • Haftada bir kez kedinizi kedi şampuanı ile yıkamanız gerek.

Kedi Alerjisi Tam Olarak Nasıl Geçirilir?

Kedi alerjisi tedavisi semptomlara göre değişiklik gösterecektir. Doktorunuz kedi alerjisinin tedavisini sağlamak için hangi yöntemlerin sizin için kafi olacağını belirler. Nazal semptomlar adıyla bilinen belirtiler genel olarak steroid burun spreyleridir. Bunun yanı sıra oral antihistaminikler de bu gruba dahil edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Balinese Kedi Irkı Özellikleri,Üremesi ve Bakımı

Solunum yolları veyahut astım belirtilerinde ise önleme ya da rahatlatma tedavisi için inhale kortikosteroidler veyahut bronkodilatörler tavsiye edilir.

Kedi alerjisi olan kişilerin direkt olarak kediyi evden çıkarma fikrini doğru bulmuyoruz. Alerjinize çözüm bulma odaklı olun. Sonuçta onun da bir canı var, lütfen sadece kendinizi düşünerek onu sokağa atmayın. Ona sevgi gösterin.

Kedinizin sağlığını korumak için ihtiyaç duyduğunuz tüm ürünler online pet shop mağazamızda!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.