Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedi Aşı Karnesi Nedir? Kedi Aşı Karnesi Nasıl Çıkarılır?

Abone Ol 
Kedi Aşı Karnesi Nedir? Kedi Aşı Karnesi Nasıl Çıkarılır?
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2473.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
4905.00₺

2753.89₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Kedi ebeveynlerinin merak ettiği konuların başında aşı karnesi de var. Kedi aşı karnesi nasıl çıkarılır merak ediyorsanız, detayları yazımızda!

Kedi Aşı Karnesi Nedir?

Kedi aşı karnesi; kedilerin geçirdiği ameliyatları, sahip olduğu hastalıkları, yapılan aşı uygulamalarını, ciddi rahatsızlıkları barındıran bir belgedir. Bu sağlık karnesi sayesinde kedilerin sahip olduğu her rahatsızlık görüntülenebilir. Bu sağlık karnesi veterinerler tarafından incelendiği zaman kedilerin sahip olduğu rahatsızlık ya da uygulanan aşılara yönelik şekilde tedavi uygulanabilmektedir. Özellikle de bazı ilaçların kullanımı konusunda yönlendirici olabilen sağlık karnelerinin çıkarılması kedilerin sağlığı için önemlidir. Peki, kedi aşı karnesi nasıl çıkarılır?

Kedilerin aşı karnesine sahip olması, geçirdiği rahatsızlıkların ve uygulanan aşıların görüntülenmesine yarar. Bu sayede kedilerin sahip olduğu rahatsızlıklara yönelik olarak ya da uygulanan aşılara yönelik olarak tedavi uygulanması mümkün olabilir.

Kedi Aşı Karnesi Nasıl Çıkarılır?

Kedi aşı karnesi çıkarmak için Bölge Veteriner Hekimler Odası’na başvurmak gereklidir. Farklı bölgelerde henüz yaygın olmamakla birlikte genellikle büyük şehirlerde kedi aşı ve sağlık karneleri yaygın şekilde talep edilmektedir. Bu sağlık karneleri oldukça uygun fiyatlı şekilde temin edilebildiği için kedilerin kolaylıkla bu sağlık karnelerine sahip olması mümkündür.

Bölge Veteriner Hekimler Odası’na başvurduğunuz zaman kısa sürede kedinizin sağlık karnesini edinmeniz mümkündür. Bu karnelerin edinilmesi kedilerin sağlığı için oldukça önemlidir. Kedilerin sahip olduğu rahatsızlıkların görülmesi, çeşitli rahatsızlıklara yönelik ilaçların düzenlenmesi gibi pek çok durumda sağlık karneleri oldukça önemlidir.

Kedi Aşı Karnesi Ne İşe Yarar?

Kedi aşı karnesi nasıl çıkarılır açıkladıktan sonra, bunun öneminden söz edelim. Kedi aşı karnesi kedinize uygulanan aşıların görüntülenmesine yardımcıdır. Uygulanan ve uygulanmayan aşıların zamanı, takvime uygun şekilde yapılıp yapılmadığı görülebilir. Bu sayede kedinizin eksik aşılarının uygulanmasını sağlamanız ya da uygulanana aşının ikinci dozunun ne zaman uygulanacağını bilmeniz mümkün olabilir.

Kedilerin aşı karnesine sahip olmanız, kedinizin sahip olduğu rahatsızlıkları bilmenize de yarar. Ayrıca geçirilen ameliyatlar ve ciddi rahatsızlıklar da bilineceği için farklı rahatsızlıklarda ilaçların belirlenmesi de mümkün olabilir. Kedilerin sağlık karnesine ve aşı karnesine sahip olması oldukça kolaydır. Bu nedenle kedinizin aşı karnesini edinmeniz gereklidir. Siz de kedinizin tıbbi geçmişinin kayıt altında olmasını ve olası durumlarda kolaylıkla bilinmesini istiyorsanız kedi aşı ve sağlık karnesini edinerek olası rahatsızlıklarda veterinerinize kısa sürede bilgi verebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Çimi Ne İşe Yarar?

Kediniz ihtiyaç duyduğu sağlıklı ve lezzetli kedi maması çeşitleri Pet Shop Zoo’da!

Kediler hakkında daha fazla bilgi arıyorsanız; TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.