Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedi Göz Hastalıkları Nelerdir?

Abone Ol 
Kedi Göz Hastalıkları Nelerdir?
2450.00₺

2150.89₺

N&D Düşük Tahıllı Tavuklu ve Narlı Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3430.00₺

2078.89₺

N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1300.99₺

945.89₺

N&D Quinoa Urinary Ördek Aromalı İdrar Yolları Destekleyici Yetişkin Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
786.72₺

580.89₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele

Kedi göz hastalıkları yaygındır. Kedilere ortaya çıkan pek çok farklı göz sorunundan söz edilebilir. Bu problemlerden bazıları tedavi edilebilir. Bazılarının ise semptomları hafifletilebilir. Kedilerde göz hastalıkları ve çeşitleri nelerdir açıkladık.

Kedi Göz Hastalıkları

Kedi Göz Hastalıkları Nelerdir?

Kedi dostlarımız birçok göz hastalığından etkilenebilirler. Kedi göz hastalıkları arasında en yaygın olanlar şunları kapsar:

Kedilerde Konjonktivit

Kedilerde konjonktivit oluşabilir. Göz küresini saran nemli doku iltihaplandığında meydana gelir. Belirtiler arasında pembe ya da kırmızı renk, yapışkan göz akıntısı ve şişlik bulunur. Bu soruna neden olan etmenler arasında bakteriyel enfeksiyon, virüs, alerjenler yer alır. İlk belirtiler ortaya çıktığında kedinin veterinere götürülmesi gerekir.

Kedilerde Kornea Hasarı

Kedi göz hastalıkları arasında yer alan kornea hasarı, çeşitli sebeplerden kaynaklanabilir. Evcil dostunuz gözlerindeki kaşıntıyı gidermek isterken yanlışlıkla gözünü çizebilir. Başka bir kedi de hayvanın gözüne zarar verebilir.

Gözde yırtılma, kızarıklık ve kan gibi kornea hasarını belli eden semptomlar ortaya çıkabilir. Aynı zamanda kedinizin gözlerini kıstığını, istemsizce göz kırptığını ya da yüzüne patileri ile sıkça dokunduğunu fark edebilirsiniz. Kedinizin korneasında sorun olduğunu düşünüyorsanız, veteriner desteği almalısınız.

Kedi Göz Hastalıkları Nelerdir?

Kedilerde Üveit

Gözün kan damarlarını barındıran renkli bölümü olan uveanın iltihaplanmasına üveit ismi verilir. Hastalık kedi için acı verici olabilir ve tedavi edilmediği taktirde kedinin görme yeteneğini olumsuz etkileyebilir. Belirtiler arasında gözde bulanıklık, gözbebeği boyutunda değişiklik, kızarıklık ve akıntı yer alır.

Kedilerde Glokom

Kedi göz hastalıkları söz konusu olduğunda en bilinenlerden biridir. Göz küresindeki sıvının doğru biçimde boşaltılmaması halinde meydana gelir. Göz küresinde baskıya yol açar ve körlüğü teşvik edebilir. Göz bebeğinin genişlemesi, bulanıklık, kızarıklık gibi belirtiler ile kendini gösterir. Göz içi basıncının artması sonucunda şişme oluşabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yeni Doğmuş Kediye Ne Verilir? Yavru Kedi Ne Yer?

Kedilerde Entropiyon

Kedinin göz kapakları içe doğru katlandığı zaman kirpikler korneaya sürtünür. Bu gelişme ise entropiyon olarak bilinir. Durum sonucunda kornea hasarı ve yara ortaya çıkabilir.

Kedilere Keratit

Keratit şeklinde isimlendirilen kornea iltihabı, bakteriyel enfeksiyon ya da göz hastalıklarından dolayı oluşabilir.

Kedilerde Göz Kapağı Kitlesi

Evcil kedinizin göz kapağında kitle fark ederseniz, hemen veterinere başvurmalısınız. Kedinin göz kapağında kitlenin oluşması, genellikle kanser sebebidir. Erken evrede yakalanırsa tedavi şansı vardır.

Kedilerde Katarakt

Bu sağlık problemi, normalde şeffaf olan göz merceğinin beyaz ve bulanık hale dönüşmesi ile oluşur. Genel olarak Himalayan ve Persian kedilerde yaygındır. Yaşlı ve diyabetli kedilerde de katarakt görülebilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.