Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kediler Neden Patileriyle Masaj Yapar?

Abone Ol 
Kediler Neden Patileriyle Masaj Yapar?
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3430.00₺

2036.89₺

N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
4905.00₺

2745.55₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2395.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Kedi sahibiyseniz, kediler neden patileriyle masaj yapar diye merak ediyor olabilirsiniz. Kediler, köpeklere göre daha başına buyruk hayvanlardır. Yani, kediniz isterse gelip sizinle oynar, isterse kendini sevdirir, isterse sizi sever. Köpek dostlarımız gibi etrafınızda pervane olmak pek onlara göre bir davranış değildir. Ancak kediniz size masaj yapıyorsa işte o zaman çok şanslısınız demektir!

Kediler Neden Patileriyle Masaj Yapar? Kedi Masajı Ne Anlama Gelir?

Kedi sahipleri bilir ki, kedi masajı dünyanın en güzel şeyidir. Kediler, yumuşak mı yumuşak ön patileriyle üstünüze çıkar ve bir sağa bir sola yoğurma hareketleri ile size masaj yaparlar. İnsan bedeni dışında, yumuşak zeminlerin üstünde de yaptıkları bu hareketin sebebi nedir? Kediniz gerçekten size masaj mı yapmak istiyor? Bu hareketin kesin bir nedeni olmamakla birlikte bununla ilgili bir takım varsayımlar mevcuttur. Gelin bu varsayımlara birlikte bakalım.

Kediler Neden Patileriyle Masaj Yapar? Kedi Masajının Sebebi

Kedinizin sizi sevdiği için masaj yaptığını düşünmek isteseniz de, kedilerin masaj yapmasının birçok nedeni vardır. Çünkü size yaptığı bu hareketi, yumuşak ve tüylü zeminlere de yaparlar. Bu nedenle de masaj hareketinin sadece sevgili ile bağlantılı olmadığını düşünmemiz mümkündür. Peki sevimli kedimiz neden bize masaj yapar?

Kedilerde Masaj Hareketinin Temel Nedenleri

Kediler neden patileriyle masaj yapar? Kedilerde görülen “yoğurma” olarak da adlandırabileceğimiz masaj hareketinin sebeplerinden biri, kedilerin küçüklükten gelen beslenme refleksidir. Yavru kediler, annelerinin memelerinden süt sağmak için masaj dediğimiz bu hareketi sık sık yaparlar. Böylelikle anne kedinin memesinden daha fazla süt gelir. Çünkü masaj, süt kanallarına basınç uygular. Minik kediler uyurken bile annelerinin memelerine masaj hareketini yapabilirler. Bu durum onların acıktığının habercisidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Alışveriş Listesi

Kedilerin masaj yapmasının bir diğer sebebi ise, kedilerin o sırada mutlu ve rahat hissetmesidir. Her zaman olmamakla birlikte, yapılan araştırmalara göre, sevimli kedilerimizin sizden gördüğü sevgi sonucu size masaj yaptığı söylenir. Yani sevimli dostunuzun sevginize karşılık verip vermediğini size masaj yapmasından anlamak kısmen mümkündür.

Ancak kedi masajı her zaman çok keyifli olmayabilir. Çünkü sevimli dostlarımız masaj yapmayı sevdiği kadar, tırnak geçirmeyi de severler. Masaj yaparken çoğu zaman bunu bilerek yapmasalar da canınız yanabilir. Bu nedenle kediniz size masaj yapmak istediğinde üstünüze bir şal ya da battaniye alırsanız sizin açınızdan çok daha iyi olacaktır. Aynı zamanda bu durumla karşılaşmamak için, kedinizin tırnaklarını düzenli olarak kesip, bakımlarını yapmalısınız.

Yavru kedilerin masaj hareketini annelerinden süt alabilmek için yaptığını söylemiştik. Minik kedilerimiz masaj yaparak beslenme ihtiyaçlarını karşıladıkları için bu hareketi yetişkinliklerinde de güzel olan şeyler ile ilişkilendirebilirler. Örneğin; en sevdiği oyuncağını istiyorsa ya da yaş mama yemek istiyorsa size masaj yapabilir. Çünkü bebekliğinde bu davranış, istediklerini elde etmesini sağlamıştır.

Kediniz için en iyi kedi tırmalama tahtaları için online petshop mağazamızı inceleyebilirsiniz!

Kediler Sevmediği Kişilere Masaj Yapmazlar

Kediler neden patileriyle masaj yapar? Kediler, genellikle huzurlu ve sevgi dolu hissettikleri zaman masaj yaparlar. Sevmediği insanlara karşı çok hırçın olabilen patili dostlarımız haliyle hünerlerini sadece sevdikleri kişilere gösterirler. Anlayacağınız kediniz sizi seviyorsa, minik patileri ile size yapacağı masajın tadını çıkarın. Eğer sevmiyorsa… İşte, o zaman oradan kaçın!

Kediler Yataklarını Daha Konforlu Hale Getirmek İçin Masaja Başvurabilirler

Kediler neden patileriyle masaj yapar? Nasıl ki biz uyumadan önce yastığımızı istediğimiz şekle getirip daha rahat ederek uyumak istiyorsa, aynı şeyi sevimli kedilerimiz de istiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Ekonomik Kedi Maması 15 Kg Tavsiyeleri

Rahatlarına en az insanlar kadar düşkün olan kediler, yatacakları yerleri kendilerine göre daha konforlu bir alana dönüştürmek için o bölgenin üzerinde masaj hareketleri yapabilirler.  Özellikle kediniz uykusuna çok düşkün ve miskin bir kediyse, yastık, koltuk ya da onun için aldığınız yatak üzerinde bu hareketleri sık sık yaptığını görmeniz mümkündür.

Kediler Kendi Bölgelerini Masaj Yaparak Belli Ederler

Kediler neden patileriyle masaj yapar? Sevimli dostlarımızın patilerinde sadece onlara özel olan, bizim duyamayacağımız koku bezlerine sahiptir. Siz bu kokuyu duyamasanız da kediler kendileri arasında bu kokular ile anlaşırlar. Bu nedenle de özellikle birden fazla kedinin yaşadığı evlerde, kediler kendi yaşam alanlarını, ya da uyudukları yerleri paylaşmak istemedikleri için masaj hareketleri ile o bölgelere bıraktıkları koku ile bunu belli edebilirler. Kısacası “burası benim yerim” diyemedikleri içim masaj ile koku bırakırlar.

Kediler sahiplerini, oyuncaklarını, alanlarını ve mamalarını paylaşmaktan hoşlanmazlar. Bu nedenle de evinizde birden fazla kedi bakmak istiyorsanız, kedilerin birbiriyle uyumlarına dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde evde sık sık kavga çıkabilir ve kedileriniz maalesef birbirlerine zarar verebilirler.

Kediniz Size Masaj Yapıyorsa İlgi Bekliyor Olabilir

Kediler neden patileriyle masaj yapar? Kediler ilgi bağımlısı hayvanlardır. Ancak tabii ki de kendi canları istediğinde! Eğer kediniz size masaj yapmaya başladıysa bir de üstüne mırlıyorsa ona vermeniz gereken tek şey ilgidir.  Evinizden uzun saatler uzak kalmak zorunda olduğunuz bir işiniz varsa, eve geldiğinizde kedinizden masaj şöleni görmeniz mümkündür. Bu “benimle ilgilen” demektir. Kediler, ilgi eksikliği yaşadığında bu hareketi sık sık yaparlar. Bu nedenle mümkünse kedinizi uzun saatler yalnız bırakmayın. Çünkü masajın yanı sıra yalnız kalma ve ilgi eksikliği kedilerde depresyona ve agresif davranışlara da neden olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Gebelik Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yoğurma yani masaj eylemi sokak kedileri tarafından da gerçekleşebilir. Karnı acıkan sokak kedileri, siz bir kafede kahve içerken kucağınıza zıplayıp bir anda size masaj yapmaya başlayabilirler. Bu durumda sokak kedilerini sevmek dışında aynı zamanda karnını da doyurmanız gerekmektedir. Unutmayın ki sokakta yemek ve su bulmak hiç de kolay bir şey değildir. Bu yüzden de sevimli dostlarımız için her gün evinizin önüne bir kap su ve yemek koymalısınız. Hatta özellikle kış günleri, patili dostlarımız için battaniye, üstü kapalı yuva temin ederseniz onları donarak ölmekten kurtarabilirsiniz.

Kediler Neden Patileriyle Masaj Yapar? Obsesif Masaja Dikkat

Genelde annesinin yanından yeni ayrılan yani sütten yeni kesilen yavrularda masaj hareketi çok fazla görülür. Bunun nedeni annelerinden süt emerken masaj eylemini süt akışı için gerçekleştirmeleridir. Ancak yeni sütten kesilmiş yavrularda masajın yanında emme davranışı da görülmektedir. Elinizi, parmağınızı, kulak memenizi, oyuncakları emmeye çalışabilirler. Başlangıçta bu hareketler size sevimli gelebilir. Hatta bir tehlike olmadığını düşünebilirsiniz. Fakat bu hareketler halk arasından takıntı olarak bilinen obsesif davranışlara dönüşebilir.

Minik kedinizin elinizi, parmağınızı emmesinde bir sıkıntı yokken dokulu, tüylü nesneleri emmeye çalışması boğulmasına hatta hayatını kaybetmesine yol açabilir. Bu yüzden minik dostunuzu bu dönemde çok iyi gözlemlemeli ve ona çok dikkat etmelisiniz. Eğer kedinizin emme ve masaj hareketini takıntı haline getirecek kadar çok yaptığını düşünüyorsanız bir veteriner hekime danışmanızda fayda vardır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.