Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yavru Kediler Kaka Yaparken Neden Miyavlar?

28.04.2021
12.565
Abone Ol 
Yavru Kediler Kaka Yaparken Neden Miyavlar?
1900.50₺

1245.55₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Kedi sahiplerinin merak ettiği konulardan biri de ”Yavru kediler kaka yaparken neden miyavlar?” sorusunun cevabıdır. Yavru kedilerin kaka yaparken miyavlamasının farklı nedenleri olabilir. Örneğin kedilerin kaka yaparken canının yanması, miyavlamalarına neden olabilir. İshal, kabız gibi farklı rahatsızlıklar kedilerin kaka yaparken miyavlamasının en temel nedenlerindendir. Ayrıca yavru kediler kaka yaparken şaşırıyor ya da korkuyor olabilirler. Bu tür durumlarla yavru kedi sahipleri sıklıkla karşılaşmaktadır. Peki, yavru kediler kaka yaparken neden miyavlar? Kedilerin kaka yaparken miyavlamasının nedenleri neler olabilir?

Yavru Kedinin Kaka Yaparken Miyavlama Nedenleri

Yavru kediler kaka yaparken neden miyavlar? Yavru kedilerin kaka yaparken miyavlamasının farklı nedenleri olabilir. Bu kedilerin ürkek davranışlarından da onların sahip oldukları rahatsızlıklardan da kaynaklanabilir. Bu tür durumlar görüldüğü zaman kedinizin dışkısını kontrol etmeniz tavsiye edilir. Sonrasında veterinere danışarak durum hakkında bilgi alabilirsiniz. Ayrıca mevcut rahatsızlıkların tedavisinin de erken dönemde sağlanması için bu durumu erken fark etmeniz önemlidir.

Taş Oluşumu Kaka Yaparken Miyavlamaya Neden Olur

Kedilerin idrar yollarında oluşan taşlar onların kaka yaparken ya da idrarlarını yaparken acı çekmesine neden olur. Acı çeken kediniz idrarını ya da kakasını yaparken miyavlayabilir. Bu miyavlama genellikle normal miyavlamasından farklıdır. Daha yüksek sesle ve farklı bir şekilde miyavlayabilir. Bu durumda kedinizin herhangi bir sorun yok gibi görünürken miyavlamasının rahatsızlıkların belirtisi olduğu söylenebilir.

İdrar yollarında kum ve taş oluşumu kedilerde böbrek yetmezliğine de neden olabilmektedir. Bu problemler kedilerin ciddi şekilde ağrı ve acı yaşamasına neden olacağı için erken dönemde tedavi gerektirir. Eğer idrar ya da dışkı yaparken kedinizin miyavladığını fark ederseniz veteriner kontrolüne gitmeniz tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Deri Hastalıkları Nelerdir?

Sistit Nedeniyle Kedilerde Miyavlama

Hem dişi hem de erkek kedilerde sistit rahatsızlığı görülebilir. Genellikle aktifliği az olan kedilerde sistit daha sık meydana gelmektedir. Stres ve benzeri faktörler de kedilerde sistit rahatsızlığının tetikleyicilerinden biridir. Bu nedenle kedinizin dışkı yaparken ya da idrar yaparken miyavladığını görürseniz sistit rahatsızlığından şüphelenebilirsiniz.

Kabız Rahatsızlığı Nedeniyle Kedilerde Miyavlama

Kediler pek çok nedenden dolayı kabız rahatsızlığına sahip olabilir. Bu durumda dışkılama sırasında zorluk yaşarlar. Özellikle de sürekli katı gıda ile beslenen ve az sıvı tüketen kedilerde kabızlık problemi sıklıkla görülmektedir. Kedinizin çok katı şekilde dışkıladığını ve dışkılama sırasında miyavladığını görürseniz veterinere danışmanız gerekir.

Kabız sırasında kediniz dışkılarken zorluk yaşar. Bu nedenle de miyavlayabilir. Kakasını yapmakta zorlanan kedinizde pek çok sağlık sorunu görülebilir. Kediniz kabız ise bol su içmesi ve bir süre ağırlıklı olarak evde hazırlanan ya da hazır alınan yaş mamalar ile beslenmesi önerilir. Bu şekilde kabız rahatsızlığından kurtulmak mümkün olabilir.

Dışkılarken Korkma Sebebiyle Kedilerde Miyavlama

Yavru kediler kaka yaparken neden miyavlar? Yavru kediniz dışkılarken korkabilir. Bu yavru kedilerde pek yaygın olmasa da görülen bir davranıştır. Genellikle çok korkak kedilerde bu durum gözlemlenir. Özellikle de çok katı şekilde dışkılarsa bundan korkup miyavlayabilir. Kedinizin dışkılarken korkup miyavladığını düşünüyorsanız bir süre sonra geçtiğini fark edeceksinizdir. Muhtemelen birkaç kereden sonra bu durumun normal olduğunu anlayarak korkmamaya başlayacaktır.

İshal Nedeniyle Kedilerde Miyavlama

Kediler ishal oldukları zaman ciddi bir problem yaşıyorlarsa miyavlayabilirler. Özellikle de ishal sırasında acı çekiyorlarsa miyavlama sıklıkla görülen bir davranıştır. Kedilerin ishal olmasının farklı pek çok nedeni olabilir. Eğer kedinizin ishal olduğundan şüphe ediyorsanız veterinere danışmanız en doğrusu olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi İhtiyaç Listesi

Kedilerin belli bir süreden sonra katı gıdaya geçmesi ve su alımlarının da buna göre dengelenmesi gerekir. Bu sayede dışkılama düzenleri de normale dönebilir. Yine de tüketilen gıdalar, zehirleyici maddeler, aşırı yağlı besinler, bozuk ürünler ve daha pek çok yiyecek kedilerde ishale neden olabilir. Ayrıca parazit ve benzeri hastalıklar da ishal nedeni olabileceği için kedinizin ishal olduğunu ve miyavladığını fark ederseniz veteriner desteği almanız gereklidir.

Kedinizin sindirim sağlığını destekleyecek kedi mamaları Pet Shop Zoo’da!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.