Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedi İhtiyaçları Listesi! Kedi İhtiyaç Seti ve Malzemeleri

Abone Ol 
Kedi İhtiyaçları Listesi! Kedi İhtiyaç Seti ve Malzemeleri
1900.50₺

1245.55₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
3430.00₺

2040.55₺

N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Temel kedi ihtiyaçları, yeni kedi ebeveynleri için önemlidir. Yeni bir kedi sahiplenildiği zaman onun pek çok ihtiyacı olduğunun da bilinmesi gerekir. Bu ihtiyaçlar kedinin sağlıklı, rahat ve doğru şekilde bakımı için gerekli olan temel ürünlerdir. Özellikle de kedilerin sağlığını korumak için doğru ürünleri tercih etmek gerekir. Peki, kedi ihtiyaçları nelerdir? Kediler eve gelmeden önce onlara hangi malzemeleri almak gerekir?

Kedi İhtiyaçları Nelerdir?

Kedilerin farklı pek çok ihtiyacı olabilir. Bunlar su kabı, mama kabı, yatak, tırmalama direği gibi farklı işlevlere sahip olan eşyalardır. Kediler için en sağlıklı ve en iyi ürünlerin tercih edilmesi her zaman için daha iyi olacaktır ancak fiyatlarına göre değerlendirme yapmak da gerekli olabilir.

Kedi Maması

Kedi ihtiyaçları söz konusu olduğunda elbette mama ilk sırada yer alır. Aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli yiyecek türleri vardır. Mümkünse, yetiştiricinin, barınağın veya evcil hayvan dükkanının kedinizi ne tür yiyeceklerle beslediğini öğrenin ve bir süre aynı diyeti uygulayın. Evdeki ilk birkaç haftasında o kadar çok yeni şeye alışacak ki, diyetini aynı tutmak onun için bir rahatlık olabilir. Yeni kedinizi hangi mama ile besleyeceğiniz aynı zamanda yaşına da bağlıdır. Yavru kedi için yavru kedi maması çeşitlerinden edinmeniz önemlidir. Aynı şekilde yetişkin kediler için de onlara özel ve zengin içerikli kedi maması edinmelisiniz.

Kedi Yatağı 

Pek çok kedi mutlu bir şekilde her yerde uyuyacaktır, ancak bir kedi yatağı en sevilen uyku noktası olacaktır. Yatak sıcak ve yumuşak olmalı ve kedinizin kendini rahat ve güvende hissetmesini sağlayacak bir yere yerleştirilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Kusmanın Nedenleri Nelerdir?

Bununla birlikte kediniz için ideal bir yatak seçmeniz gerekir. Bu sayede evin her bir köşesinde değil, kendine ait olan yatağında uyuyacaktır. Kedinizin bir yatağı olduğunu bilmesi onun daha rahat uyumasını sağlayacaktır. Bu alanda kendini çok daha rahat ve güvenli hissedecektir. Bu nedenle de kendini rahat hissetmesini sağlayacak bir yatak seçmek önemlidir.

Kedinize bir yatak seçtiğiniz ve onu yatağa alıştıracağınız zaman sevdiği bir oyuncağını yatağının yakınına koyabilirsiniz. Ayrıca size güvenmeye başlayan ve sizi seven kedinizin yatağının içine bir tişörtünüzü ya da sizin kokunuza sahip bir bezi dahi koymanız o alanı onun için daha güvenli hale getirebilir.

Kedi Mama ve Su Kapları

Kedi ihtiyaçları listesi mama ve su kaplarını da içeriyor. Kediler için mama ve su kapları seçileceği zaman onların sağlığı göz önünde bulundurulmalıdır. Öncelikli olarak kolay temizlenebilir ve sağlık için gerekli ölçütleri karşılayan bir kap seçmek gerekir. Plastik kaplar mikrop barındırabilir ve hasar aldıkça mikrop barındırma oranları da yükselir. Bunun yerine porselen, cam ya da metal mama kaplarını tercih etmek daha doğru olacaktır.

kedi ihtiyaçları

Su kapları da tıpkı mama kapları gibi mikrop barındırmayacak ve kolay temizlenebilir ürünler olmalıdır. Su kaplarının farklı modelleri de mevcuttur. Örneğin içtikçe su veren kaplar ya da hazneli şekilde su sağlayan su kapları vardır. Bu kaplar içinden kedinize en uygun olanını seçmeniz gerekir.

Kedi Tuvaleti 

Aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli kedi tuvalet modelleri vardır. Kedinize bir tuvalet seçeceğiniz zaman dikkat etmeniz gereken en önemli şey tuvaletin genişliği ve özellikleridir. Kum kapları genel olarak plastik malzemelerden üretilir. Farklı tip tuvaletler de mevcuttur. Kedinizin içine sığabileceği, giriş ve çıkışı kolaylıkla sağlayabileceği, koku geçirmeyecek tuvaletleri tercih etmeniz gerekir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerin Bilinmeyen Özellikleri Nelerdir?

Kedi tuvaletleri kediler için korkutucu olabilir. Kimi tuvaletlerin girişi ve çıkışı kedileri zorlar. Bu durumda onu korkutmayacak, onun giriş ve çıkışını kolaylıkla sağlayabileceği kum kaplarını almanız gerekir. Ayrıca koku geçirmez özelliğe sahip olması da sizin için önemli bir ölçüt olacaktır.

Kedi Kumu 

Kedi ihtiyaçları arasında bir diğeri de kedi kumu çeşitleri. Kedi kumu seçerken özellikle de kokuyu hapseden yapıda olması, sıvı ile temasta topaklanan yapıya sahip olması önemlidir. Sıvı ile temas ettiğinde topaklanan yapıya sahip olan kedi kumları genel olarak kumun daha kolay temizlenmesine yardımcı olur. Aynı zaman kumun geneline sıvı yayılmasını önler ve tanecikler sıvıyı içine hapseder.

Kedilere kum seçerken ayrıca alerjen içeriğe sahip olmamasına dikkat edilmelidir. Bu sayede kedilerin idrarını ya da dışkısını yaparken alerjenlere maruz kalması engellenebilir. Kumların bazıları koku içerebilir. Bu kokuların parfümlü olmaması gerekir.

Kedi Tırmalama Tahtası

Kediler için tırmalama direği seçileceği zaman onların eğlencesini göz önünde bulundurmak gerekir. Kediler tırmalama direğini beğenmezse onunla ilgilenmeyebilir. Bu nedenle de onun zevkini göz önünde bulundurmanız önemlidir. Örneğin sallantılı oyuncaklardan hoşlanan kediniz için bu tür oyuncakları içeren bir direk alabilirsiniz. Aynı şekilde saklanmaktan keyif alan bir kediniz varsa ev gibi tasarlanan tırmalama direkleri de kedinizin ilgisini çekebilir.

Kedi Oyuncağı

Kediler oynamayı sever; Kedinize çeşitli güvenli oyuncaklar sağladığınızdan emin olun. Zıplamak, kedilerin en sevdiği aktivitedir, bu nedenle kedi top oyuncakları gibi ürünler, evcil hayvan dostunuzun hoşuna gidecektir.

Kedi Tasması

Kediniz her zaman kimlik etiketi olan bir tasma takmalıdır. Etikette adınız, adresiniz ve telefon numaranız bulunmalıdır. Tasma, kediniz ağaç dalı gibi bir şeye takılırsa ayrılacak otomatik bir serbest bırakma özelliğine sahip olmalıdır. Tasmanın tam oturduğundan ve kedinizin boynunu tahriş etmeyeceğinden veya nefes almasını ve yutkunmasını etkilemeyeceğinden emin olun. Genel bir kural, yaka ve boyun arasına iki parmağın sığması için yeterli boşluk bırakılmasıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Catnip Nedir? Ne İşe Yarar?

Kedilerin yeni bir evde neye ihtiyacı olduğunu merak ediyorsanız, tüm bu eşyalar çok önemlidir ve kedi ihtiyaçları listenize dahil edilmelidir. Kedinizin ihtiyaçlarını karşılamak için online pet shop mağazamıza göz atabilir, avantajlardan yararlanabilirsiniz!

Kedi bakımı hakkında bilgi edinmek için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.