Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedi Isırması Tehlikeli mi? Nasıl Tedavi Edilir?

Abone Ol 
Kedi Isırması Tehlikeli mi? Nasıl Tedavi Edilir?
786.72₺

580.89₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
3430.00₺

2078.89₺

N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1989.00₺

1247.89₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele

Kedi ısırması tehlikeli mi değil mi sorusunun yanıtı birçok kişi tarafından merak edilir. Peki, kedi ısırması insanlara zarar verir mi? Kedi ısırması durumunda ne yapılmalı? İşte detaylar…

Kediler, dokulara ve eklemlere kadar ulaşabilen bakterileri, insanlara bulaştırabilirler. Bu bakteriler ise çeşitli üreme ortamları yaratabilen canlılar olarak karşımıza çıkar. Kedi ısırıkları, insanlar için tehlikeli olabilir. Özellikle, eller açısından büyük tehlike arz eden kedi ısırmalarına karşı dikkatli olunması gerekir.

Kedi Isırması Nasıl Önlenir?

Kediler, evlerimizde beslediğimiz sevimli dostlarımız arasında yer alır. Fakat, kedilerin ısırması sağlığımız için oldukça risk teşkil edebilir. Durumun bu şekilde olmasından dolayı kedi ısırıklarına karşı tedbirli olunması önemli bir konudur. Kedi ısırıklarını önlemek için dikkat edilmesi gerekenler:

  • Yabancı kedilerden uzak durmak, kedi ısırıklarının önüne geçebilir. Çünkü, yabancı kedilerin ne tarz bir davranış benimseyeceği bilinmez.
  • Çocuklara, kedileri veya diğer evcil hayvanları rahatsız etmemeleri konusunda eğitim vermek, kedi ısırıklarına karşı korunma sağlar.
  • Yabancı kedilere karşı çok daha fazla dikkatli olunması gerekir.
  • Kedilere, sevimli görünüşlerine rağmen dikkatli bir şekilde yaklaşılması şarttır.
  • Yetişkin kediler ve yavru kediler ile oyun oynarken agresif oyunlardan kaçınılması tavsiye edilir.

Yukarıda saymış olduğumuz birçok tedbir, kedilerin ısırmasına karşı alınacak önlemler arasında yer alır. Fakat, kedi ısırması ile karşı karşıya kalırsanız mutlaka alanında uzman bir veterinere başvurmanızı öneririz.

Kedi Isırığı Tedavisi Nasıldır?

Kedi tarafından ısırılan kişinin, alanında profesyonel veteriner tarafından tedavi edilmesine ihtiyaç duyulur. Kedi ısırması, tehlikeli bir durumdur. Kedi ısırık tedavisi, belirli prosedürler referans alınarak yerine getirilir. Tedavinin ilk aşaması, kedi tarafından oluşturulan ısırık yarasını su ve özel alkollü malzeme ile temizlemeyi içerir. Bu aşamada genel olarak bir tetanoz aşısı yapılır.

Eğer başka bir kedi veya hayvan tarafından ısırılmış bir kedi hasta görünüyor ise veterinerin değerlendirmesi faydalı olur. Yaranın enfeksiyon kapma riski düşük ise bazen sadece dikilme işlemi uygulanır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedim Mama Yemiyor, Ne Yapmalıyım?

Kuduz bir kedi tarafından ısırılan bir kişi ise özel bir tedaviye ihtiyaç duyar. Kedi ısırığı kaynaklı enfeksiyonlar, yaraların derhal sabun ve ılık suyla yıkanması yoluyla önlenir. Kedi kuduza karşı aşılanmamışsa acil olarak tıbbi yardım alınması gerekir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.