Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

10 Maddede Apartmanda Beslenebilecek Kediler

Abone Ol 
10 Maddede Apartmanda Beslenebilecek Kediler
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1753.30₺

1365.55₺

Mystic Somonlu Düşük Tahıllı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
4905.00₺

2965.89₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Apartmanda beslenebilecek kediler sıklıkla araştırılır. Evcil hayvanların hayatımızda önemli bir yeri bulunuyor. Pek çok insan yuvasını bir hayvan ile paylaşarak onların sıcaklığını hissetmek istiyor. Hayvan beslemek için çoğu insanın ilk tercihi kediler ve köpekler oluyor. Yine de bu konuda hayvan severlerin zihninde bazı soru işaretleri yer alabiliyor. Özellikle apartmanda yaşayan kişilerin aklında pek çok soru işareti bulunuyor. Apartmanda beslenebilecek kediler nelerdir sorusu ise en çok sorulan sorulardan biri oluyor.

Apartmanda Beslenebilecek Kediler Nelerdir?

Apartmanda Beslenebilecek Kediler

Sevimli kedi dostlarımız hem kalbimizi ısıtıyor hem de mükemmel bir ev arkadaşı oluyor. Kedilerin bakımlarının kolay olması ve egzersiz ihtiyaçlarını evde karşılayabilmeleri, hayvan severleri memnun ediyor. Peki kedilerin hepsi için apartmanda yaşamak mümkün müdür? Apartmanda beslenecek kedilerin uyumlu olmasına dikkat etmek gerekiyor. Bazı kedi cinsleri yüksek uyum yetenekleri ile apartmanda beslenebilecek kediler arasında öne çıkıyor. Apartman yaşamına uygun ve apartmanda rahatlıkla beslenebilecek kediler şu şekildedir:

1.Exotic Shorthair Kedisi

Apartmanda beslenebilecek kediler arasında öne çıkar. Apartmanda beslenebilecek kedilerin başında uysal ve uyumlu yapısıyla sevimli Exotic Shortair kedi cinsi gelir. Exotic Shortair kedi cinsinin yuvarlak yapılı ve basık olan karakteristik bir yüzü vardır. Yüz yapısı nedeniyle şapşal ve son derece sevimli gözükür.

Oyuncu bir kedidir. Ama oyun anlayışı çoğu kediye göre farklılık gösterebilir. Çoğu zaman sadece sahibini takip ederek ve sahibinin hayatına dahil olarak mutlu olacaktır. Sahibine sürekli yaklaşmak, sevilmek ve sarılmak isteyecektir. Bu nedenle ilgi meraklısı olan küçük birer tüy yumakları oldukları söylenebilir.

Bu sevimli dostlarımızın tüy bakımı da oldukça kolaydır. Kısa tüylere sahip olan Exotic Shortair kedi cinsini kısa bacaklarından ve hafif tombul vücudundan tanımak mümkündür. Zeka küpü olan bu sevimli kediler; uysal, uyumlu ve itaatkar yapıları ile apartmanda beslenebilecek kediler arasında yer alır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Sphynx Kedi Irkı Özellikleri, Karakteri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

2. Scottish Fold Kedisi

Kökeni İskoçya’ya dayanan Scottish Fold kedi cinsi, çoğu zaman çeşitli genetik hastalıklarla beraber akla gelir. Peki bu sevimli oyuncuk görünümüne sahip olan kedilerin apartman yaşamına en uygun kedilerden biri olduğunu biliyor muydunuz? Yuvarlak yüzü, kocaman gözleri, kıvrık kulakları ve tombul vücut hatlarıyla adeta bir tüy yumağı olan sevimli Scottish Fold kedi cinsinin çok uysal bir karakteri vardır.

Oyunlarında ve günlük yaşamında aşırılıklar yapmayan asil bir kedidir. İtaatkar minik avcılardır denebilir. Bu uysal dostlarımızın bir diğer olumlu özelliği ise çok sevecen olmasıdır. Sahiplerine çok düşkün olan bu kediler, yabancılara karşı da arkadaş canlısı olan sosyal canlılardır. Kendilerini sevdiremeyecekleri kimse yoktur denebilir. Sizlere karşılıksız ilgi ve sevgi vererek birden ailenizin ayrılmaz bir parçası olabilir. Genetik hastalıklar için ise gerekli bakımı yaparak ve sağlık kontrollerini yaparak çözüm bulmak mümkündür.

3. Ankara Kedisi

Apartmanda beslenebilecek kediler arasındadır. Güzelliği ile şiirlere konu olmuş olan Ankara kedisinin kökeni Türkiye’dir. Keşfedilmesinin ardından büyük ilgi çeken Ankara kedileri, en popüler kedi türleri arasında yer alırken aynı zamanda apartmanda beslenebilecek kediler arasında konumlanır. Uzun ve yumuşacık tüyleri ile sevimli bir tüy yumağıdır. Tüyleri en uzun olan kedilerden biridir. Kedi tarağı ile düzenli bakım gerektirir.

Hareketli kedilerdendir. Meraklı birer kaşiftirler. Bu nedenle uzun süre dinlendiğini veya uyuduğunu görmek zor olabilir. Zira evin içerisinde yeni keşifler peşinde koşuyordur. Ancak bu enerjik dostlarımız son derece uysal ve cana yakın olurlar. Sahiplerine çok sadık olan Ankara kedileri ile evinizin neşesini arttırabilirsiniz. Yine de bu kediler ile ilgili dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır.

Siyah, gri ve beyaz renklerinde türleri bulunan Ankara kedilerinin işitme yeteneklerinin olmadığını bilmek gerekir. Beyaz renk dışında olanlar az da olsa işitebilirken beyaz olanlarda bu durum söz konusu değildir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede En İyi Kedi Filmleri

4. Van Kedisi

Bembeyaz tüyleri ve mavi yeşil gözleri ile ilgi çeken Van kedilerinin kökeni Türkiye’dir. Bu sevimli dostlarımız Türkiye’nin Milli Hazine’leri arasında yer alır. En eski kedi cinslerinden biri olduğu düşünülüyor. Çoğu kedinin suyla arasının iyi olmadığı bilinen bir gerçektir. Ancak bu sevimli pamuk yumakları için su ile oynamak en sevdikleri oyunlar arasındadır.

Su ile oynamak dışında çoğu zamanlarda sakin ve tembel olurlar. Dinlenmeyi çok seven uysal ve sessiz bir karakterleri vardır. Çok arkadaş canlısı olurlar ve sosyalleşmeye bayılırlar. Yalnız kalmak çok hoşlarına gitmez. Sahibine çok düşkün olan Van kedilerini çoğu zaman sahibine sırnaşırken ve tatlı davranırken görmek mümkündür. Orta uzunlukta yumuşacık tüyleri vardır.

5. British Shorthair Kedisi

Soylu bir İngiliz kedisi olan British Shorthair kedi cinsinin dünyaca popüler bir kedi ırkı olduğunu bilmek gerekir. Oyun oynamayı seven enerjik canlılardır. Kendi halinde bırakılırsa saatlerce bile sıkılmadan oynayabilir. Bu oyunları oynarken sakin hareket eden bir yapısı olması nedeniyle ise hiçbir şeye zarar vermez.

Ayrıca yüksek zekasının da bunda etkisi vardır. Başta çekingen bir tavır sergileyebilen British Shorthair kedi cinsi için sahibinin sevgisi oldukça önemlidir. İlgisiz ve sevgisiz hissettiği durumlarda depresyona girebilir ve hiçbir şey yapmadan gün boyu yatabilir. Yine de sahibine çok düşkün olsa bile sahibine bağımlı olmadığını bilmek gerekir. Bu asil kediler gün içerisinde yaklaşık 5 saat boyunca yalnız başlarına kendilerini idare edebilir. Yine de sevgi eksikliği hissetmemeleri için dikkatli olmakta fayda vardır. Apartmanda beslenebilecek kediler listesinde yer alır.

6. Bombay Kedisi

Apartmanda beslenebilecek kediler

Kara melek ve panter kedi olarak da bilinen Bombay Kedisi, parlak siyah tüyleri ve kısık gözleri ile vahşi görünüme sahip olan bir kedidir. Ancak asi görünüşüne kıyasla daha uysal ve arkadaş canlısı bir karakteri mevcuttur. Yeni şeyler öğrenmeyi ve oyun oynamayı seven Bombay kedisinin son derece zeki olduğunu bilmek gerekir. Güçlü ve kaslı fiziği ile de öne çıkan birer iyilik melekleridir. Bu nedenle apartmanda beslenebilecek kediler arasında yer alır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Korat Kedi Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

7. Chinchilla Kedisi

İnsanlar tarafından geliştirilen ilk kedi türü olan Chinchilla kedi cinsi için henüz yeni bir tür tanımlaması yapılmamış olmasına rağmen yine de kedi severler arasında yüksek popülerliğe sahip bir türdür. Gür ve uzun beyaz-gri tüylere ve yemyeşil gözlere sahiptir. Eğitimden geçmiş bir asilzade gibi hareket eder. Bu nedenle kimi zamanlar kaprisli davrandıklarını görmek mümkündür. Uysal, arkadaş canlısı bir sevgi pıtırcığıdır.

8. Chartreux Kedisi

Kökeni Fransa kabul edilen Chartreux cinsi kedilerin en belirgin özellikleri çok sessiz olmalarıdır. Hatta bu sevimli dostlarımız için asosyal demek yanlış olmaz. Sahibine aşırı ve derin bir sevgi ve sadakat bağına sahip olur. Yabancılardan ise uzak durur. Dünyası sahibinden ibaret olur diyebiliriz aslında. Koku ve işitme duyuları çok gelişmiştir. Kaliteli kedi mamaları ile beslenmeleri önemlidir.

9. Siyam Kedisi

Tayland kökenli olan Siyam kedileri, apartmanda beslenebilecek kediler arasında yer alır. Konuşmayı ve ses çıkarmayı çok severler. Bu nedenle sürekli bıcır bıcır konuşmalarını duymak normaldir. Bunda kendi seslerini duymayı sevmeleri de etkilidir. Sahibine çok düşkün ve fedakâr olan bu kediler için ilgi son derece önemlidir. Yalnız uyumayı hiç sevmezler.

10. İran Kedisi

İran kökenli olan bu tüylü dostlarımızın miskinliği meşhurdur. Sahibine çok düşkün olan bu kediler, sahibinin kucağında usulca kıvrılmaya bayılır. Oyunlarını sakin bir şekilde oynar ve etrafa zarar vermez. İri yüzü, tombul yanakları ve yumuşacık tüyleri ile görenleri kendine aşık eder. Özellikle durgun yaşamı nedeniyle apartmanda beslenebilecek kediler arasında başta gelir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.