Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedi Kulak Temizleme Nasıl Yapılır? Kedilerin Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Abone Ol 
Kedi Kulak Temizleme Nasıl Yapılır? Kedilerin Bakımı Nasıl Olmalıdır?
3430.00₺

2036.89₺

N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
786.72₺

582.55₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
1141.80₺

713.78₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Bugünkü yazımızda herkesçe merak edilen bir şeyi yanıtlayacağız. Kedi kulak temizleme işlemi birçok kedi sahibinin kabusudur. Ama doğru yöntemlerle kedinize yaklaşarak siz de bu bakımı rahatlıkla yapabilirsiniz. Kediler bildiğiniz gibi doğuştan titiz dostlarımızdır. Fakat vücutlarında kulakları gibi asla ulaşamadıkları bölgeler mevcuttur.

Nemli olan gazlı bir bez veyahut veterinerden temin edilebilecek bir kedi kulak spreyi ile kedinize ev içerisinde bu konuda yardımcı olmanız mümkün olacaktır. Fakat sadece kulakların dış kısmını temizlemeniz gerekir. Çünkü kulağın iç bölgesini temizleme görevini en iyi yapan kişi veteriner hekim olacaktır diyebiliriz.

Kedinize onu okşamak dışında bir nedenle temas etmeye giriştiğinizde yüksek bir olasılıkla size müsaade etmeyecektir. Bu nedenle kedinizin hiçbir şekilde temas edemediği yerleri sizin temizleyebilmeniz de zor bir hal alacak demektir. Bu sebeple, herhangi bir kedinin kulak temizliğinin yapılmasının en güvenli biçimde nasıl gerçekleştirileceğini anlamak istiyorsanız bu yazıyı okuyun deriz.

Birçok kişinin de bildiği üzere kediler özgürlükçü bir ruha sahip olduklarından ötürü kendilerine yeten bir hissiyat çizerler. Bu, en çok da kendi temizlikleri mevzubahis olduğu zaman meydana çıkar. Fakat kulakları asla temas edemiyor oldukları bir alan olduğu için kulak temizliği mevzusunda sorun yaşadıkları görülür.

Mevzuya sizin dahil olacağınız yer ise tam olarak bu kısımdır. Sorumlu bir kedi sahibi olduğunuzu düşünüyorsanız, kedinizin gereksinimlerinin her daim farkında olmanız gerekir. Bu en çok da kedinizin ulaşamadığı yerler için geçerli olmaktadır. Kedi kulak temizleme işlemi önemlidir. Kulak kanalları karanlık, nemli ve ulaşılması neredeyse imkansız noktalardır.

Bundan ötürü de parazit ve bakteriler bakımından sevilen saklanma alanları olduğunu söyleyebiliriz. Bu sebeple kedinizin kulak kısımlarını hijyenik tutmanız, onun iyiliği bakımından son derece mühim olmaktadır. Siz kedinizin kulaklarını her gün kontrol etmeyi unutmayın. Kontrol etmeden en fazla 1 ay geçirin. Ama unutmayın ki bu süre bile son derece uzun bir zaman dilimi olacak.

Uç kısımları pamuklu olan kulak çubuklarını sakın kedinizin kulaklarını temizlediğiniz esnada kullanmayın. Bu çubuklar kedilerin kulaklarına ve özellikle de işitme duyularına zarar verebilmektedir. Peki bir kedinin kulaklarını nasıl temizlersiniz? Bunun detaylarını öğrenmek için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  İran Kedisi Hastalıkları

İlgili Başlıklar

Kedinizin Kulak Temizliğini Nasıl Yapmalısınız?

kedi kulak temizleme

Kedi ve Kulak Temizliği

Kedinizin kulak temizliğinin nasıl hallolacağını asla dert etmeyin. Bu konuda endişeye kapılmanıza hiç mi hiç gerek yoktur. Aşağıda sıraladığımız çeşitli türdeki ipuçlarını uygulayarak kolay bir şekilde kedinizin kulaklarını temizlemiş olursunuz. O halde başlayalım:

  • Her daim doğru zamanı yakalamanız gerektiğini asla unutmamanız gerekiyor. Rastgele olan bir anda kedinizin kulaklarını incelerseniz, yüksek ihtimalle sizden kaçar ve sizi yanına bir an olsun yaklaştırmaz. Kulaklarına bakabilmeniz için doğru zamanı bekleyin. Sizin onu seveceğinizi hissetsin, yanınıza gelsin ya da uykulu bir anını yakalayın. Şekerleme anı da meşhurdur, iyi olur.
  • Kulaklarının içini temizleme girişimine girmeyin. Çünkü kedi kulak temizleme konusunda iç kısımları temizlemesi gereken kişi bir veteriner hekim olmalıdır. Aksi halde çeşitli sorunlar meydana gelebilir.
  • Elbette bu işlem için özel olan bir kedi spreyi kullanmalısınız. Birçok veteriner hekimden kedinizin kulaklarını temizleyebilmek için reçeteli olarak özel bir sprey edinebilirsiniz. Uygun olduğunu fark ettiğiniz bir ürünü seçerek kedinizin kulaklarının ikisine de tavsiye edilen sprey dozunu uygulamaya başlayın. Veteriner hekime bu spreyi nasıl ve hangi sıklıkla kullanmanız gerektiğini de danışmanız gerek. Kediniz, kulaklarına giren sıvıyı hissettiği zaman aniden kalkarak başını sallayabilir. Endişelenmeyin, böylece ilaç daha iyi içeri girer.
  • Gazlı bir bez kullanmayı asla ama asla ihmal etmeyin. Kulak temizliğini sağlayabilmeniz için oda sıcaklığında olan ufak bir parça steril gazlı bezi sterilize olan bir suyla beraber nemlendirmeye başlayın. Kedinizin kulak bölgesini nazik şekilde silmek için bunu kullanın. Kirleri iyice silin, ama sakince yapın bunu.
  • Kedinizin kulaklarını tuttuğunuz esnada her daim dikkatli ve özenli olun. Parmaklarınızı kullanmaya da dikkat etmeniz gerektiğini unutmayın. Bunun yanı sıra, kedinizin kulağına herhangi bir yabancı eşya sokmaya çalışmayın. Sadece kulaklarının dış kısmını temizlemeniz gerekir. Kulak içi hassastır. Buraya temas etmeyin.
  • Olumlu pekiştirme her daim iyidir. Kedinize sevgi gösteren biriyseniz, kulaklarını temizlemeden evvel onun kendini huzurlu hissetmesiniz sağlayın. Böylece işiniz kolay hale gelecek demektir. Kedinizin kulak bölgesini temizlemeyi bitirince, ona muhakkak bir ödül maması verin. Uslu olduysa onu okşayıp onu ne kadar sevdiğinizi söyleyin.
  • Bu ipuçlarını birer birer uygulamanız halinde kedi kulak temizleme işlemini de rahatça halletmiş olursunuz. Zaten bir süre sonra bu duruma alışarak kendisi kulağını temizlemenizi isteyecektir. Bunu belli eden davranışlar sergileyecek demektir. Ona zaman verin, sevginizi de her daim hissettirin. Her şey çok daha kolay bir hale gelecek, siz de göreceksiniz. Kedinizin kulak sağlığına dikkat etmelisiniz. Bir kedinin kulak hastalıklarına yakalanması kötü olur.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Piresi İnsana Zarar Verir Mi?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.