Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedinin Göz Çevresi Kızardı Ne Yapmalıyım? Kedi Göz Kızarıklığı Neden Olur?

Abone Ol 
Kedinin Göz Çevresi Kızardı Ne Yapmalıyım? Kedi Göz Kızarıklığı Neden Olur?
3419.90₺

2473.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele

Kedinin göz çevresi kızardı ne yapmalıyım diyorsanız; yazımızı incelemenizi öneririz! Özellikle de göz problemleri kedilerde yaygın şekilde görülebilmektedir. Kimi zaman alerjik reaksiyonlar, kimi zaman yabancı cisimlerden kaynaklanan rahatsızlıklar kedilerin sağlık sorunları yaşamalarına neden olabilir. Bu durumda kedinizin göz çevresini ve gözlerini incelemeniz ve veterinerinize detaylı bilgi vermeniz gerekir. Eğer kedinizde göz çevresi kızarıklığı gibi problemler görürseniz veterinerinize danışmanız, tedavinin kısa sürede sağlanması için önemlidir.

”Kedinin göz çevresi kızardı, ne yapmalıyım?” Sorusuna yanıt vermek gerekirse; öncelikli olarak kedilerde göz çevresi kızarıklığının hangi rahatsızlıklardan dolayı olabileceğini bilmeniz gereklidir. Kedinizde görülen belirtiler yardımıyla veteriner desteği alabilir, gerekli ilaçları kullanarak tedaviyi sağlayabilirsiniz.

Kedinin Göz Çevresi Kızardı, Ne Yapmalıyım?

Kedinizin göz çevresinin kızardığını fark ettiğinizde öncelikli olarak farklı belirtiler olup olmadığını da gözlemleyin. Kedinizin göz çevresinde ya da genel hareketlerinde değişim fark ettiyseniz veterinerinize bu bilgileri aktarmanız da önemlidir. Belirtiler doğrultusunda kedinizin hangi hastalığa sahip olabileceğini veterinerinize danışarak öğrenmeniz ve veteriner tarafından verilen ilaçları kullanmanız tedavi sürecini olumlu şekilde etkileyecektir.

Kedi Göz Kızarıklığı Konusunda Farklı Belirtileri İnceleyin

Kedinin göz çevresi kızardı, nedendir? Kedinizin göz çevresinin kızardığını fark ettiğinizde öncelikli olarak farklı belirtilerin olup olmadığını incelemelisiniz. Örneğin çapaklanma, gözde küçülme, sulanma, kapanma, gözün şişmesi gibi farklı belirtileri görürseniz bu belirtileri de veterinerinize iletmeniz gereklidir. Kimi zaman gözde meydana gelen kızarıklıklar alerjik nedenli olabileceği gibi enfeksiyonlardan da kaynaklanabilir. Ayrıca yabancı bir cismin kedinizin gözüne çarpması ya da batması sonucunda da bu kızarıklıklar görülebilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  9 Maddede Kabarık Tüylü Kedi Irkları

Gözde meydana gelen kızarıklığa ek olarak kedinizin gözlerinde çapaklanma oluştuğunu fark ederseniz korkmayın. Çapaklanma kedilerde sık sık görülebilir. Eğer bu durum arkası kesilemeyen şekilde uzun süreli bir hal aldıysa ve kedinizin gözlerinde şişkinlik gibi belirtiler de görülüyorsa bu durumda veteriner desteği alınması gerekebilir.

Kedinizin gözünde ciddi şişkinlik fark ettiğiniz zaman glokom hastalığından şüphelenilebilir. Şişip büyümeye başlayan göze sahip olan kediniz bu durumda ciddi rahatsızlık hissedecektir ve bu büyüme durmadan devam edecektir. Kedinizin göz çevresinde kızarıklığa ek olarak gözde büyüme, şişkinlik, göz kapaklarında şişme gibi belirtiler görürseniz kedinizi en kısa sürede veterinere götürmelisiniz.

Gözde iltihaplanma sonucu konjunktivit hastalığı meydana gelebilir. Gözde akıntı ve kaşıntının meydana gelmesi, konjunktivit belirtisidir. Gözün üzerinde şeffaf gibi görünen bir tabaka daha oluşabilir. Bu durumda konjunktivit hastalığının tedavisi için veteriner desteği almak şarttır.

Veterinere Danışarak Tedavi Sağlayın

Kedinin göz çevresi kızardı, veterinere götürmeli miyim? Kedinizin gözlerinde herhangi bir rahatsızlık ya da anormal durum fark ederseniz mutlaka veterinerinize danışın. Durum ile ilgili bilgi verirken kedinizin gözlerinde meydana gelen değişimi de açık şekilde aktarın. Kızarıklığa ek olarak çapaklanma, kaşıntı, gözde büyüme, göz çevresinde morluk ve benzeri herhangi bir belirti mevcutsa bunları veterinerinize aktarmanız hastalığın teşhisi için yardımcı olabilir.

Kedinizin gözlerinde herhangi bir rahatsızlık olduğunu fark ettiğinizde gözlerini temizlemelisiniz. Bu en azından sevimli dostunuzun gözlerinde olan kaşıntıyı bir süreliğine alabilir. Temizlik için göz damlası tercih edebilirsiniz. Kedi göz temizleme sütü de iyi bir seçim olacaktır. Ayrıca kedinizin düzenli bakım ve temizliği sırasında da göz çevresinin temizliğine özen göstermeniz bu tür hastalıkları önlemek için yardımcı olabilir.

Kedi Göz Rahatsızlıkları Nasıl Önlenir?

Kedinin göz çevresi kızardı, nasıl geçer? Kedinizde meydana gelebilecek olası göz hastalıklarını önlemek için temizliğe özen göstermelisiniz. Kedinizin göz çevresini düzenli olarak kedi göz temizleme solüsyonu ile silmeniz, bu sırada da temiz bir bez ya da pamuk kullanmanız önerilir. Kedinizin yüz bölgesine kimyasal içeriğe sahip herhangi bir ürünü temas ettirmemeniz, onda alerjik reaksiyonların görülmesi ihtimalini de azaltacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Tiffanie Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

Zaman zaman kedinizin gözlerini temizlerken göz damlasına başvurmanız mümkündür. Göz damlaları kedinizin gözünde etkili temizlik sağlayabilir. Ancak bu ürünü veterinerinize danışmadan kullanmanız da çeşitli sorunlara neden olabilir. Bu sebeple göz çevresi ve göz temizliğine ilişkin bilgi almanız yararlı olabilecektir. İhtiyaç duyduğunuz kedi sağlık ve bakım ürünleri için online pet shop mağazamızı inceleyebilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.