Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedi Titriyor Ne Yapmalıyım? Kediler Neden Titrer?

Abone Ol 
Kedi Titriyor Ne Yapmalıyım? Kediler Neden Titrer?
1100.00₺

827.53₺

Enjoy Multi Colour Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
3024.89₺

1997.48₺

Pro Plan Sterilised Hindili Kısırlaştırılmış Kuru Kedi Maması 10+2 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2473.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele

Kedi titriyor, kediler neden titrer? Kedilerin titremesinin farklı nedenleri olabilir. Kediler özellikle de üşüdükleri zaman titrerler ve bu durumda onların sıcak kalması için çaba göstermek gereklidir. Yine de kedilerin titremesinin farklı sebepleri de olabilir. Bu nedenle kedilerin titremesi söz konusu olduğunda farklı belirtileri gözlemleyerek veteriner desteği almak gerekli olabilir. “Kedi titriyor, ne yapmalıyım?” diye soruyorsanız siz de yazımızda kedilerin titreme nedenlerini öğrenebilirsiniz.

Neden Kedi Titriyor?

Kedi titriyor ne yapmalıyım? Bazı kediler, tüyleri yerinde değilse rahatsız olur ve sevildikten sonra yeniden hizalamak için sallanır. Ayrıca kokunuza alışıyor olabilirler veya nadir durumlarda sevildikten sonra hafif bir rahatsızlık hissedebilirler. Bir kediyi çok sevmek aşırı uyarılmaya neden olabilir.

Kedinizin yalnızca siz onları evcilleştirdikten sonra titrediğine ya da daha sık meydana gelen bir titreme olup olmadığına dikkat edin. Durum buysa, altta yatan başka bir tıbbi durumları olabilir. Sık sık titreme, kedinizin hipoglisemiye veya düşük kan şekerine sahip olabileceğinin bir işaretidir.

Bir kediyi sevmenin en iyi zamanı, kendilerini mutlu ve rahat hissettikleri zamandır. Bu, kedilerin fiziksel temasa en açık olduğu zamandır ve tipik olarak onları sevmenize olumlu tepki verir.

Kedilerin titremesinin farklı nedenleri olabilmektedir. Kan şekerinin düşmesi, üşüme, vücut sıcaklığının aşırı yükselmesi, aşırı yüksek acıların hissedilmesi gibi durumlar kedilerin titremesine neden olabilir. Bu durumda kedinizde görülen belirtileri gözlemlemeniz ve titremesinin neyden kaynaklandığını öğrenmeniz gerekir. Buna yönelik olarak veteriner desteği almanız ve tedavinin sağlanması için kısa sürede yardım almanız mümkündür.

Kedilerde Hipoglisemi Titremeye Neden Olur?

Kedilerde görülen kan şekeri düşüklüğü hipoglisemidir. Hipogliseminin kedilerde görülmesi, özellikle de uzun süre yemek yemedikleri zaman meydana gelir. İnsanların uzun süre yemek yemedikleri zaman kan şekerlerinin düşmesi ile bu benzer bir olaydır. Kedilerde de kan şekeri düşmesine bağlı olarak titreme görürseniz veterinere danışarak kedinize yemek vermeniz tavsiye edilir. Vereceğiniz mamanın içerik ve düzeyi bu noktada çok önemlidir.

Kedilerde Hipotermi Problemi Nedir?

Evde bakılan kedilerde hipotermi durumunun yaşanması çok nadir görülmektedir. Hipotermi ortaya çıktığı zaman kedinizin vücut ısısının aşırı düşmesine bağlı olarak titremeye başladığını gözlemleyebilirsiniz. Vücut dengesi yetişkin kediler kadar iyi olmayan yavru ve yaşlı kediler için hipotermi durumu ölümcül sonuçlar doğurabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Oriental Shorthair Irkı Hakkında Daha Önce Duymadığınız Bilgiler

Kedilerde hipotermi görülmemesi için kedinizin aşırı soğuk havalarda dışarıda olmaması gerekir. Evde bakılan kedilerde bu durum pek sık görülmez. Sokak kedilerinin ise hipotermi nedeniyle ölmesi olasıdır. Onların soğuktan iyi şekilde korunması için kedi evlerde, karton kutulardan barakalar yapılabilir. Bu şekilde kedilerin soğuktan korunması mümkün olabilir.

Hipertermi Nedeniyle Titreme

Kedi titriyor ne yapmalıyım? Kedilerde yalnızca aşırı üşüme nedeniyle titreme meydana gelmez. Aynı şekilde vücut ısısının aşırı yüksek olması nedeniyle de titreme görülebilir. Bu durumda kedilerin hipoterminin tam tersi nedenden dolayı titremesi de mümkündür.

Kedilerin vücut sıcaklığı 41 derece ulaştığı zaman hipertermi görülüyor demektir. Vücut sıcaklığının 39 derecenin üstüne çıktığını gördüğünüz zaman kedinizi vakit kaybetmeden veterinere götürmeniz gerekir. Bu sayede anlık olarak müdahale gerçekleştirilmesini sağlayabilirsiniz.

Acıdan Dolayı Kedilerde Titreme

Kedilerde dayanılmaz derece yüksek acı hissedildiği zaman titreme görülür. Ciddi travmalar sonucunda kedilerin titrediğine şahit olabilirsiniz. Özellikle de ciddi yaralanmalar, kırık ve çıkıklar aşırı acı içerirse kedilerde titreme görülmesi mümkündür.

Yavru kediler acının ne olduğunu tıpkı bebekler gibi anlayamayabilir. Bu durumda korku sebebiyle düşük acılarda dahi titreme görülmesi mümkündür. Yavru kedilerin hissettiği dayanılmaz acılar onların titreyerek krize girmesine neden olabilmektedir.

Strese Bağlı Kedilerde Titreme

Kedi titriyor ne yapmalıyım? Kediler de tıpkı insanlarda olduğu gibi strese bağlı şekilde titreyebilir. Örneğin bir kedi dar bir alana sıkıştıysa ve bu alanda korkuyorsa onu çıkardığınız zaman titrediğini görebilirsiniz. Özellikle de yavru kedilerde strese bağlı titreme görülse de yetişkin ve yaşlı kediler de strese bağlı şekilde titreyebilirler.

Kedilerin stres nedeniyle titremesi çok basit durumlarda görülmez. Aşırı derecede endişe hissedilen, stres altında olunan durumda titremeyi meydana getirir. Kedilerin kendini büyük bir tehdit altında hissetmesi onların titremesinin sebebi olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Saçkıran Sorunu Nasıl Geçer?

Soğuktan dolayı üşüdüğü için normal bir titreme durumu göstermeyen kedinizin veteriner desteği alması gerekir. Kedilerin titremesinin altında ciddi rahatsızlıklar yatabilir. Bu durumda zaman kaybetmeden veteriner desteği almak, erken tedavinin sağlanması için çok önemlidir.

Kediniz için iyi ürünleri çevrimiçi pet shop mağazamızda keşfedebilirsiniz!

Kedilerin genel özellikleri hakkında daha çok bilgi edinmek için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.