Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedi Tuvalet Kokusu Önleme Yolları Nelerdir?

Abone Ol 
Kedi Tuvalet Kokusu Önleme Yolları Nelerdir?
1300.99₺

945.89₺

N&D Quinoa Urinary Ördek Aromalı İdrar Yolları Destekleyici Yetişkin Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
1141.80₺

694.55₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
2450.00₺

2150.89₺

N&D Düşük Tahıllı Tavuklu ve Narlı Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Kedi tuvalet kokusu, evcil kedi sahiplerinin muzdarip olduğu hususlardan biridir. Her gün kedi kumunu değiştirseniz dahi ortamda kötü kokular fark edebilirsiniz. Tabii ki her gün kedi kumunu değiştirmek, kum kokusunu hafifletmenin veya ortadan kaldırmanın bir yolu olabilir. Fakat bu yöntem yorucu ve masraflıdır. Kedi idrarı kokusunu yok etmek bazen çok zorlu görünebilir. Elbette olanaksız değildir. Bunun için yapmanız gerekenleri açıkladık.

Kedi Tuvalet Kokusu Nasıl Önlenir?

Kedi Tuvalet Kokusu

Kedi tuvalet kokusu önlemek için yapabilecekleriniz:

  • Kedi tuvalet kokusunu yok etmek için en etkili yol kedi kum seçiminin doğru ve özenli yapılması. Piyasada pek çok farklı kedi kumu görebilirsiniz. Kediniz için kedi kumu seçerken ürünün yüksek emiş gücüne sahip olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca kokuları hapsetme kabiliyeti olan kedi kumlarından satın almalısınız. Örneğin, aktif karbonlu kedi kumları ve organik kedi kumu iyi bir seçim olabilir. Bu tarz kumlar kötü kokuları nötralize edebilir.
  • Koku kontrolü sağlamak adına sıvı emme kapasitesi yüksek ve topaklaşan kedi kumları satın alabilirsiniz. Sıvıları hızlı bir şekilde emen ve anında topaklaşan kumlar, kokuları da hızlıca hapsedecektir.
  • Kedi tuvaleti içinde kullanılan kumun günlük temizliği çok önemlidir. Bu sayede kedi tuvalet kokusu engellenebilir. Bu uygulamadan kastımız ise kumun tümünün değişimi değildir. Kediniz tuvaleti kullandıktan sonra katık atıkları ve ıslak kum bölümlerini almanız, kokunun uzaklaşmasını sağlayabilir.
  • Kedi kumu değiştirme sıklığı da bu aşamada çok önemli. Günlük temizlikler esnasında kirli kumları uzaklaştırsanız bile en azından haftada bir defa kumun tamamını yenilemelisiniz.
  • Lavanta kokulu, Marsilya sabunu kokulu, pudra kokulu gibi kedi kumlarını tercih edebilirsiniz.
  • Kedi tuvaleti seçimi de kokunun hafiflemesini mümkün kılar. Kapalı kedi tuvaleti gibi ürünler, kokunun ortama yayılmasını önleyecektir. Aynı şekilde otomatik kedi tuvaleti de iyi bir seçenektir.
  • Kedi tuvaletini banyo gibi bir alana konumlandırmak yerine iyi havalanan bir yere yerleştirmelisiniz. Özellikle de yaz aylarında balkon uygun bir yer olabilir.
  • Kedi tuvalet kokusu önlemek için karbonattan faydalanabilirsiniz. Kumu kedi kabına koymadan evvel ince bir tabaka halinde karbonat ilave edebilirsiniz. Karbonatın kokuyu emme gücü vardır.
  • Karbonatı kum kabına eklemek istemeyenler ise bir kap içinde kum kabının yakınına koyabilirler.
  • Kedi kumu koku giderici ürünler tercih edebilirsiniz. Bunlar kokuları yok etmek için özel olarak geliştirilmiş ürünlerdir.
  • Kedi tuvaleti temizliğinde bir dezenfektan kullanabilirsiniz.
  • Kediniz erkekse ve hormonal sebeplerle idrar püskürtmeden dolayı yoğun kokular oluşuyorsa, kedinizi kısırlaştırmayı düşünebilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Bağırsak Enfeksiyonu Nedir? Neden Olur?

Kedi Tuvaleti Temizliği İçin Öneriler

Kedi tuvalet kokusu önleme yöntemlerini açıkladık. Şimdi de kedi tuvaleti temizliğine değinelim. Kedi tuvaleti temizliği özellikle de kedi tuvalet kokusu önlemek için çok önemlidir. Ayrıca kirli bir tuvalet ise kedinin sağlığını riske atabilir. Kedi tuvaletini temizlemek için ipuçları:

  • Kedi kum kabının tümüyle boşaltılması ve kabın yıkanması zaman alır ve zahmetlidir. Bu nedenle de kedi kum poşeti satın alarak bu süreyi uzatmanız söz konusu olabilir.
  • Kedi tuvaleti temizliği sırasında kimyasal temizleyici kullanmamalısınız. Bu ürünler kap içinde kalıntı bırakabilir ve kedinin sağlığını tehdit edebilir.
  • Dezenfekte yöntemi olarak çamaşır suyu tercih edecekseniz muhakkak sulandırarak kullanmalısınız ve ardından kabı çok iyi bir şekilde durulamalısınız.
  • Suya eklenen elma sirkesiyle beraber kedi tuvalet kabını dezenfekte edebilirsiniz. Sirkeli su ile kabı silip on dakika kadar beklemeyi unutmamalısınız. Ardından kabı durulayabilirsiniz.
  • Durulama gerektirmeyen özel kedi tuvaleti temizleyici spreylerden edinebilirsiniz.
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.