Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kediler İçin Gereken Malzemeler

Abone Ol 
Kediler İçin Gereken Malzemeler
3430.00₺

2040.55₺

N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Kediler için gereken malzemeler nelerdir? Kedinize iyi koşullarda bakmak adına ona kaliteli kedi malzemeleri sunmanız gerekir. Bir kedi sahiplenmeyi planlıyorsanız; bu kedi ihtiyaçları listesi işinize yarayabilir.

Kediler İçin Gereken Malzemeler Nelerdir?

Kediler İçin Gereken Malzemeler

Sevimli dostunuz için gerekli olan malzemeleri şöyle sıralamamız mümkün:

1. Kedi Maması

Kediler için gereken malzemeler arasında ilk sırada kedi maması yer alıyor. Kedinizin sağlıklı kalması için onu tam ve dengeli mamalarla beslemeniz gerekir. Kaliteli şekilde beslenen kedilerin sindirim, kalp, böbrek, iskelet ve kas sistemleri optimal anlamda korunur. Kaliteli kedi maması sunarak dostunuzun size uzun yıllar boyu sağlıkla arkadaşlık etmesini sağlayabilirsiniz. En iyi kedi maması markaları arasından seçim yaparken ürünün kedi dostunuz için uyumlu olduğuna odaklanmalısınız. Kediniz yaşı ve ırkı ile uyumlu olan kedi maması sağlamanız çok önemlidir.

Kuru kedi mamaları kedilerin en çok tükettiği mamalar arasında yer alır. Buna ek olarak kuru mamaların da kedinizin yaşı ve ırkı ile uyumluluğu çok önemlidir. Yavru bir kedi besleyecekseniz ona yavru kedi mamalarından vermeniz gerekir. Aynı şey yaşlı ve yetişkin kediler için de geçerlidir. Ayrıca kuru kedi mamasının tazeliğinden de emin olmanız lazım.

Kedi maması söz konusu olunca farklı pek çok ürünle karşılaşırsınız. Bunlardan biri de yaş kedi maması olarak bilinen kedi konserveleri olmaktadır. Kedi konservelerinin nem oranı yüksektir. Bu da kedi dostunuzun sıvı gereksinimini karşılamaya yardımcı olur.

Kedi ödülleri de bir diğer seçenektir. Kedinizin eğitim sürecine en iyi şekilde katkı sağlayan kedi ödül mamaları mutlaka kaliteli markaların ürünleri olmalıdır. Bir kedi ödülü kedinizin kolay şekilde tüketebileceği biçimde olmalıdır. Aynı zamanda kedi dostunuzun damak tadına da hitap edebilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Nefes Kokusu Nedenleri

2. Kedi Kumu

Kediler için gereken malzemeler kedi kumu ile devam ediyor. Kedi kumu kedinizin tuvalet deneyimini iyileştirmek için önemli olan ürünlerden biridir. Kedi kumları farklı çeşitlerde üretilir. Kedinizin rahatsız olmayacağı ve ayaklarına yapışmayan bir kedi kumu tercih etmeniz önemlidir. Kedi kumu sayesinde ortamda kötü koku oluşumunu da önlemiş olursunuz.

3. Kedi Fırça ve Tarakları

Kedinizin tüy ve deri sağlığını korumak önemlidir. Bunu gerçekleştirmek amacıyla kedinize düzenli olarak tüy bakımı yapmalısınız. Bazı kedilerin tüyleri aşırı dökülmektedir. Bazı kedilerin ise tüy dökümü pek olmamaktadır. Kedinizin tüyleri dökülse de dökülmese de ona mutlaka kedi fırçaları ile düzenli bakım yapmanız lazım. Bu sayede kedinizin tüyleri parlak ve sağlıklı kalmış olur.

4. Kedi Mama ve Su Kabı

Kedi mama kapları da kediler için gereken malzemeler arasındadır. Kedinizin sağlıklı şekilde beslenmesini sağlamak için ona kedi mama ve su kapları da sunmalısınız. Kedi mama kapları farklı şekil ve boyutlarda üretilir. Bir mama kabı mutlaka kedinizin boyutu ile uyumlu olmalıdır. Bu nedenle mama kabı alırken bu detayı unutmamalısınız.

En çok tercih edilen kaplar arasında çelik kedi mama ve su kabı yer alır. Bu ürünün hem temizliği kolaydır hem de uzun ömürlüdür. Bir diğer seçeneğiniz ise seramik kedi mama ve su kabı olmaktadır. Kedinizin mama yeme deneyimini iyileştiren bu tarz bir ürün, aynı zamanda kolay temizlenmesiyle de dikkat çeker. Siz evde olmadığınız dönemlerde dostunuzun sağlıklı beslenmesini sağlamak amacıyla otomatik kedi mama ve su kabı da edinebilirsiniz.

5. Kedi Tuvaleti

Kediler için gereken malzemeler söz konusu olduğunda kedi tuvaletinden de bahsetmemiz gerek. Kedinize tuvalet alışkanlığı kazandırmaya çalışıyorsanız; bir kedi tuvaleti edinmeniz son derece önemlidir. Kedi tuvaletleri farklı modellerde üretilir. Açık kedi tuvaletinden kapalı ve otomatik kedi tuvaletine kadar pek çok farklı ürün arasından seçim yapabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  European Burmese Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

6. Kedi Tasması ve Künye

Kedinizin güvende kalması için gerekli ürünler arasında kedi tasması ve kedi künyesi gibi malzemeler de yer alır. Metal kedi isimliği gibi bir ürünle dostunuzun güvenliğini destekleyebilirsiniz. Aynı şey kedi tasmaları için de geçerlidir.

7. Kedi Oyuncakları

Kediler için gereken malzemeler listesi oyuncaklar ile devam ediyor. Kedinizin kaliteli vakit geçirmesi adına ona kedi oyuncakları da almalısınız. Kedi dostunuzun genel gelişimine ve günlük aktifliğine destek olan oyuncaklar seçmelisiniz. Kedinize oyuncak alırken ürünün kedi dostunuz için zararlı bir madde içermediğinden emin olmalısınız. Ayrıca kedinizin sevebileceği türden oyuncaklara yatırım yapmalısınız.

8. Kedi Yatağı

Kediler günün büyük çoğunluğunu uyuyarak geçirirler. Onların uyuma ve dinlenme deneyimini bir üst noktaya ulaştırmak amacıyla kedi yatağı büyük önem taşır. Bir kedi yatağı almadan evvel ürünün yeterinde yumuşak olduğundan ve kedi dostunuzun konfor seviyesini yükselteceğinden emin olmalısınız. Ayrıca kedi yatağı kedinizin sağlığını tehlikeye atacak bir malzeme içermemelidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.