Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kediler İçin Zararlı Besinler Nelerdir?

Abone Ol 
Kediler İçin Zararlı Besinler Nelerdir?
2450.00₺

2150.89₺

N&D Düşük Tahıllı Tavuklu ve Narlı Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1753.30₺

1385.55₺

Mystic Somonlu Düşük Tahıllı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
4905.00₺

2965.89₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Kediler için zararlı besinler bilinmelidir. Kedi sahiplenecekseniz; kedi dostunuza hangi gıdaları vermemeniz gerektiğini bilmelisiniz. Böylece sevimli dostunuzu güvende tutmuş olursunuz. Peki, kediler için yasaklı yiyecekler neler? İşte, kedinize vermemeniz gereken yiyecekler…

Kediler İçin Zararlı Besinler

Kediler İçin Zararlı Besinler

Kediler etçildir. Bundan dolayı et bazlı kedi maması ile beslenmeleri gerekir. Ayrıca, kedi mamaları kedilerin beslenme düzeninde temel gıda olmalıdır. Bununla beraber bazı yiyecekler de kedilere atıştırmalık olarak ara sıra sunulabilir.

Onlar için iyi olmayan ve hatta sağlık açısından ciddi sonuçlara yol açabilecek birçok yiyecek vardır. Bunların farkında olmak gerekir. Etçil olan kediler, ete dayalı bir beslenme düzenine sahip olsalar da meyve ve sebze gibi yiyecekleri de %10 oranında tüketmeliler.

Sebze ve meyvelerin pek çok besin maddesi içermesine ve bu nedenle kedi sağlığı için yararlı olduğu düşünülse de bazı gıdalar kedilerin sağlığını riske atar. Kediler için zararlı besinler şunları içerir:

1. Üzüm

Kuru üzüm gibi besinler kedilerde ishale ve çeşitli mide sorunlarına neden olurlar. Aynı zamanda böbrekleri de olumsuz etkiler. Birkaç adet üzüm yese bile kediniz bütün gün kendini kötü hissedecek ve eskisi gibi yemesi ve ayağa kalkacak güce gelmesi birkaç gün alacaktır.

2. Avokado

Bu meyve, sağlıklı olmasına rağmen bir kedinin pankreasına zarar verebilecek pek çok yağ içerir. Ayrıca avokado, hayvanlar için zehirli bir madde olan persin barındırır. Avokado, hem köpekler hem de kediler için zararlı besinler arasında yer alır.

3. Soğan ve Sarımsak

Her ikisinde de evcil hayvanınızın kan hücrelerini yok edebilen, tedavisi çok zor olan anemiye neden olabilen tiyosülfat maddesi bulunur. Aynı şekilde frenk soğanı ve pırasa gibi yiyecekler de kedilere zarar verir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kulaksız Kedi (Scottish Fold) Özellikleri ve Bakımı

4. Turunçgiller

Bunlar kediler için diğer yasak meyvelerdir çünkü çok fazla esansiyel yağ ve psoralen olarak bilinen kediler için zehirli bir madde içerirler. Neredeyse anında kusmaya sebep oldukları için kediye portakal, limon, mandalina, greyfurt ve misket limonu vermeyin.

5. Patates

Patates solanin bileşeni barındırır. Solanin ise kedinin vücudu için oldukça zararlıdır. Bu sebeple de kediye çiğ patates verilmemelidir.

6. Domates

Kediler için zararlı besinler arasında yer alan domates de kedilere verilmemelidir. Kedilerin ilgisini çekebilecek bu kırmızı meyve, hayvanlar için zehirli olan diğer bileşenlerin yanı sıra tıpkı patates gibi solanin içerir.

7. Muz

Diğer meyve ve sebzelerde olduğu gibi muz da kıvamı, tatlılığı ve aroması nedeniyle kedilerin ilgisini çeker. Ancak bu meyveden kedinin bir parça bile yemesi, onun ishal ve sindirim sorunu yaşamasına yol açar.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.