Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kediler Neden Çok Uyur?

Abone Ol 
Kediler Neden Çok Uyur?
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
1989.00₺

1275.55₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Kedilerin neden bu kadar fazla uyuduğuna bazılarımız anlam veremeyebiliyor. Bugün bu yazıda, sevimli dostlarımızın neden bu kadar çok uyuduğunu sorguluyor olacağız. Kediler neden çok uyur? Rüya görürler mi? Hepsi ve daha fazlasını bu yazıda sizler için derledik. O halde başlayalım!

Uyku, tüm kedi dostlarımızın en önemli dinlenme biçimlerinden biri olmaktadır. Kediler, günlük hareketlerini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilmek için uzun bir süre boyunca uyumaya gereksinim duyarlar. Kedilerin gün içerisinde uykuya ayırdıkları vakit; aktivite ve yaşa bağlıdır.

Kediler, gün içerisinde on dört ila on sekiz saat arasında bir uyku uyur. İnsanlarla karşılaştırıldıklarında kedilerin bizlerden iki kat daha çok uyuduğunu görebiliyoruz. Kedilerin bu uzun süreli uykuları bizlerdeki gibi aralıksız olmaz. Ufak aralıklarla tekrarlanan hafif yapıda bir uyku uyurlar.

Toplamdaki uykularının sadece üçte birlik bir kısmında derin uyku uyudukları kanıtlanmıştır. Kalan uyku zamanındaysa dış uyarılara her daim açık olurlar. Bu da yarı uyanık olduklarını gösterir. En çok da kış vaktinde onları soğuk havadan korumak için arabanızı çalıştırmadan evvel kaputa vurun.

Oralarda uyuyan sokak kedileri var. Onların canını yakmamak için bunu her daim yapmalısınız. Çünkü orada derin bir uykuya dalmış olabilirler. Bunu üşüdükleri için yapıyorlar. Lütfen dikkatli olalım ve bunu bilmeyenleri de uygun bir dille uyaralım. Onların canı yanmasın.

Kedilerin Uyku Gereksinimi Neden Bu Kadar Fazladır?

Kediler neden çok uyur

Klavye başında Uyumuş Bir Kedi

Kediler neden çok uyur konulu yazımıza bir başka konu başlığı ile devam ediyoruz. Kedilerin neden bu denli uyku gereksinimi hissettikleri net olarak bilinemese de, ara sıra ortaya koydukları olağanüstü ve şaşırtıcı hareketleri yapabilmeleri için gerekli enerjiyi bu esnada depoladıklarını varsayabiliriz.

En çok da genç ve yaramaz huylu kedilerin ev içerisinde yoğun hareket aktivitelerinin sonrasında adeta ölü gibi yattıklarını her kedi sahibi bilir. Enerjilerini dibine dek tüketebilen, hiperaktif olan yavru kediler de uykuya bir anda dalabilirler. Bu esnada yavru kedi her yerde uyuyabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Gebelik Süresi Kaç Ay Olur?

Onu bu biçimde izlemek de son derece eğlenceli bir durumdur. Birçok kedi videosunun temel malzemesi de aniden uykuya dalan yavru kedilerdir, kesin izlemişsinizdir. On sekiz saat gibi bir zaman dilimini uyuyarak geçirebilen kediler, bir sonraki aktivite saatine dek uyurlar.

Kediler Rüya Görüyor mu?

Kedilerin uyku saatleri ile bizimkinin arasında dünya kadar fark bulunmaktadır. Kediler doğaları gereğince gündüz vaktinde uyurlarken, gece vaktinde uyanık ve sürekli aktif olma eğiliminde olurlar. Bu durum, yavru kedi sahipleri açısından pek de iyi bir durum değildir. Gündüz saatlerinde onunla oyun oynarsanız, uyku saatlerini de düzenlemiş olursunuz.

Evet, kediler de rüya görür. Bilimsel açıdan bunun bir kanıtı olmasa bile kedilerin derin uyku sırasında mırıldanıyor olması, ayaklarını sıklıkla hareket ettirmesi, kuyruğunu sallaması ve bıyıklarını hareket ettirmesi gibi davranışlar rüya gördüklerini işaret ediyor olabilir.

Bir kedi için güvende olmak çok önemlidir. Güven, kedilerin yaşamlarının yarısından daha fazlasını kaplayan uykunun en önemli kuralıdır. Kedilerin uykusunu yeteri kadar almaması birçok hastalığa kapı açar. Kediler neden çok uyur sorusunun en önemli yanıtı da budur: Kediler güvende oldukları yerde çok uyur.

Sağlıklı ve huzurlu bir kedi, uykusunu her daim alan bir kedi manasına gelir. Uyku bozuklukları, bazı kedilerde kronik bir form alarak birçok soruna neden olabiliyor. Bundan ötürü, kedinizi uyuduğu esnada rahatsız etmemeye çalışın. Sakin, sessiz, sıcak ve güneşli alanlar kedinizin uykusu açısından iyi olacaktır.

Çok absürt olmadığı sürece kedinin istediği uyuma alanını değiştirmeyin. Ona kendi uyku alanını seçebilmesi için izin vermeye özen gösterin. Böylece bu konu hakkında hiçbir sorun yaşamayacaksınız. Bu gibi durumlara dikkat ederek onu huzurlu kılabilirsiniz.

Kedi Yatağı Nasıl Hazırlanmalıdır?

Kedinizin sizinle uyumasına müsaade edecekseniz kedi yatağına gereksiniminiz olmayacak demektir. Fakat kediniz de zaman zaman yanınızdan gitmek isteyecek ve tek başına uyumayı seçecektir. Ona ait olan özel bir yatak yapmanız her daim iş gören bir durumdur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Devon Rex Kedi Özellikleri ve Bakımı

Önemli bir konuya netlik kazandırmadan da geçmeyelim: Eğer kedinizle aynı yatağı paylaşmayı asla düşünmeyen biriyseniz kedinize gerçekten alışmanız imkansız bir hal alacak demektir. Kediler neden çok uyur konulu yazımızın sonuna geldik. Kedinize şimdiden çok tatlı rüyalar diliyoruz!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.