Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kediler Neden Kaşınır? Sebepleri Neler?

Abone Ol 
Kediler Neden Kaşınır? Sebepleri Neler?
1399.00₺

811.65₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele
1050.00₺

818.65₺

Pro Plan Sterilised Somonlu Kısır Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3345.55₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
1545.00₺

1230.55₺

Mystic Somonlu Düşük Tahıllı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Kediler neden kaşınır sorusunun yanıtı, hemen herkes tarafından araştırılıyor. İşte kedilerin kaşınma nedenleri…

Kedilerin temiz canlılar oldukları herkes tarafından bilinir. Bu nedenle günlerinin büyük bir bölümü kendilerini yalamaları ile geçer. Vücutlarını kaşımaları da çok olağan bir durumdur. Ancak bazı durumlarda kedilerin olması gerekenden fazla kaşındığı görülür. Bu durumun dikkate alınması gerekir. Özellikle kedilerin vücudunda kaşıntı nedeniyle yaralanmalar meydana geldiyse bir sorun olduğu fark edilmelidir.

Çeşitli nedenler, kedilerin vücutlarını olması gerekenden daha fazla kaşımalarına neden olabilir. Peki bu nedenler nelerdir? Kediler neden kaşınır? İşte detaylar!

Kediler Neden Kaşınır?

Kediler Neden Kaşınır

Kediler neden kaşınır merak ediliyor. Kedilerde kaşıntıya neden olan başlıca etkenler şu şekildedir:

1. Stres

Kediler de tıpkı insanlar gibi duygu yoğunluğu ve stres yaşayabilir. Bu durum vücutlarını olması gerekenden daha fazla yalamalarına ve temizlemeye çalışmalarına neden olabilir. Aşırı temizleme sonucunda tüy kaybı yaşanır. Stres nedeniyle kedilerin vücutlarını çok fazla kaşıyıp yaralaması da mümkündür.

2. Deri Enfeksiyonu

Kediler neden kaşınır sorusunun bir diğer yanıtı da budur. Çeşitli bakteriler nedeniyle kedilerin derileri enfeksiyon kapabilir. Enfeksiyona bağlı olarak kediler de vücutlarını daha fazla kaşımaya başlar. Bu da deri yaraları ile sonuçlanır. Deri enfeksiyonuna bağlı olan kaşıntının geçmesi için enfeksiyonun tedavi edilmesi gerekir.

3. Alerji

Kedilerin bazı şeylere alerjisi olabilir. Toz, polen ve çim gibi maddelere olan alerji, kedilerde en yaygın görülen alerjilerdir. Alerji sebebiyle gerçekleşen kaşıntılar genellikle alerjik ürünlere maruz kalınması sonucu başlar.

Bazı kedilerin balık, süt ürünleri, tavuk ve biftek gibi çeşitli gıdalara alerjisi olması da mümkündür. Bu gibi alerjilerin hepsi kedilerde kaşıntıya, deri yaralarına ve deri döküntüsüne neden olabilir. Alerjisi olan kediler için özel olarak üretilen kedi mamaları vardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Bengal Kedisi Yavru Bakımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

4. Parazitler

Kediler neden kaşınır diyorsanız, bunun bir diğer sebebinin de parazitler olduğunu belirtmek isteriz. Parazitler, diğer canlıların vücuduna yerleşerek yaşamlarını sürdüren canlılardır. Kediler de bu parazitlere hedef olabilir. Pire gibi çeşitli parazitler nedeniyle kedilerde kaşıntı meydana gelebilir.

Kedilerin vücudunda pire varsa kedilerin kuyruk, boyun ve baş bölgesi bu durumdan en çok etkilenir. Bu nedenle kedilerin bu bölgeleri sıklıkla yalamaya başladığı görülür. Bunun sonucunda deride yara ve tüy dökülmesi olabilir.

Parazit sorunu hem sokak kedileri hem de evcil kediler için ciddi bir gelişmedir. Evcil kediler zamanının çoğunu evde geçirse bile çeşitli şekillerle parazitlerle temas kurmaları mümkündür. Kedilerde kaşıntı sorununun tedavi edilebilmesi için sorunun kökenine inilmelidir ve buna çözüm üretilmelidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.