Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kediler Neden Korkar?

02.03.2021
2.824
Abone Ol 
Kediler Neden Korkar?
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3430.00₺

2040.55₺

N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
786.72₺

582.55₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele

Kedilerin tanımadıkları insanlardan korkması alışılmadık bir durum değildir. Peki, kediler neden korkar? Ailelerine karşı şefkatli ve sakin olabilirler, ancak yabancılar sebebiyle korku içinde olabilirler.

Kedilerde Korku Nedenleri

Kediler neden korkar açıklayalım. Aşağıdakiler de dahil bunun birkaç nedeni vardır:

  • Diğer insanlarla etkileşim eksikliği: Utangaç kediler, özellikle 2 ila 7 haftalık yavru kediler farklı insanlarla tanışmamış olabilir. Başka insanlarla etkileşime giren kediler, çocuklar gibi sık karşılaşmadıkları belirli insan türlerinden yine de korkabilirler.
  • Çekingen kişilik: Korku, hayvanlarda doğal bir özelliktir ve bazı kediler daha korkulu kişiliklerle doğmuş olabilir.
  • Yüksek ses: Eve gelen misafirlerin gülme, yüksek sesle konuşma ve etrafta dolaşma gibi aktiviteleri, kedilerin endişesini artırabilir.

Kediler Neden Korkar? Diğer Olası Nedenler

Kedinizin davranışları aniden değişirse, bu durum hasta oldukları anlamına gelebilir. Saklanma ve saldırganlık, bazı kedi hastalıklarının yaygın belirtileridir. Davranış değişikliği konusunda herhangi bir tıbbi nedeni ekarte etmek için veterinerinize danışın.

kediler neden korkar

Kediniz Korkuyorsa Ona Nasıl Yardım Edebilirsiniz?

Kediniz yabancılardan korkuyorsa, şunları deneyebilirsiniz:

  • Utangaç bir yavru kediniz varsa, onları farklı yaş, boyut, etnik köken ve cinsiyetten insanlara gösterin. Yavru kediniz yeni bir kişiye yaklaştığında bir ödül verin, övgü ve ilgi gösterin. Örneğin, kedi ödül maması ile onun rahatlamasını sağlayabilirsiniz.
  • Eğer ürkek bir yetişkin kediniz varsa, onu misafirlerin yanında rahat ettirmek biraz zaman alacaktır. Kademeli bir yaklaşım ve ödüller, utangaç bir kediye yardımcı olabilir.
  • Mümkünse, bir arkadaşınızdan bu konuda yardım isteyebilirsiniz. Amaç, bir yabancının yanında sakin kaldığı için kedinizi ödüllendirmektir. Arkadaşınızın, uzak bir mesafeden başlamasını ve ardından kedinize birkaç seansta yavaşça yaklaşmasını sağlayın.
  • Güvenli bir alan yaratın. Kedinizin gerektiğinde saklanabileceği sakin bir alan oluşturun. Bu, daha önce vakit geçirdikleri bir oda olmalı. Yiyecek ve su sağlayın, misafirlerinizin kedinizin mahremiyetine saygı duyduğundan emin olun.
  • Kedinizin evin geri kalanında rahatça dolaşması için misafirlerinizi evin bir bölümüyle sınırlandırın.
  • Kedinizin yaklaşmasına izin verin. Misafirlerinizden, kedinizin onlara tam tersi bir şekilde yaklaşmasına izin vermelerini isteyin. Ona doğrudan yaklaşan insanları, kediniz tehdit olarak görebilir.
  • Yerinizden kalkmayın. Misafirlerinizi oturtun ve doğrudan kedinize bakmaktan kaçının. Kedinizi ani hareketlerle veya yüksek seslerle ürkütmemeye çalışın.
  • İkramlar ve oyuncaklar sunun. Kedinize, ziyaretçilerinizden uzakta sağlıklı yiyecekler verin.
  • Bazı kediler oyun ile motive olabilir ve oyuncaklar onları saklandıkları yerden çıkarabilir. Bu davranışları tekrarladıkça ve kediniz daha az ürkekleştikçe, misafiriniz ile kediniz arasındaki mesafeyi azaltın.
  • Kediniz endişe belirtileri gösteriyorsa, onun için daha rahat bir mesafeye gidin ve tekrar deneyin.
  • Zaman verin. Kediniz gizlenirse, onu dışarı çıkmaya zorlamayın. Ürkek bir kedinin davranışını değiştirmek zaman alabilir. Bu yüzden sabırlı olun ve kısa zamanda çok fazla şey beklemeyin. Ne yazık ki, bazı kediler bir yabancıyla fiziksel etkileşimde asla rahat hissetmeyebilir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Sarman Kedi Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Bunları Unutmayın!

Kediler neden korkar açıkladıktan sonra önemli birkaç konudan daha söz edelim:

  • Kedinizi misafirlerden kaçtığı ya da saklandığı için asla cezalandırmayın. Ceza onları daha da korkutabilir.
  • Kedinizi saklandığı yerden çıkarmayın veya birisinin onu tutması için zorlamayın. Bu, yalnızca korkularını artıracaktır. Ayrıca ısırıklara ve çiziklere neden olabilir.
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.