Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kediler Neden Yalar? Kedilerin Bu Davranışı Ne Anlama Gelir?

Abone Ol 
Kediler Neden Yalar? Kedilerin Bu Davranışı Ne Anlama Gelir?
1989.00₺

1287.55₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
2635.00₺

1693.55₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
621.50₺

454.77₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
651.21₺

369.50₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele

Bugünkü konumuz elbette kedilerle alakalı olacak. Kediler neden yalar sorusunun cevabını çok merak ettiğinizi duyduk. Bugün sizlere bu sorunun cevaplarını vermeye karar verdik. Sevimli dostlarımız neden yalama davranışı gösterir? İşte detaylar…

Kediler Sahiplerini Neden Yalıyor?

Kediler sahiden de cana yakın varlıklardır. Bazı insanlar saçma bir şekilde onların nankör olduğunu söylese bile siz buna inanmayın. Kediler genel olarak özgürlüklerine düşkün olurlar. Fakat istedikleri zaman sahipleri ile beraber vakit geçirmeye de hayır demezler.

Bazı zamanlar size çok ilgi duyabilirler. Yüzünüzü yalayabilirler. Bu onların sevgilerini ifade etme şekilleridir çoğu zaman. Peki neden yaparlar bunu? Kediler neden yalar? Hepsi ve daha fazlası hakkında bilgiler öğrenmek için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz…

Kedilerin Benliklerini İfade Etme Şekli

Kediniz her an sizi sürekli bir biçimde yalamaya başladıysa, bu davranışı neden gerçekleştirdiğini merak etmeye başlarsınız. Kedilerin sizi yalamasında tabii ki bir tane sebep olamaz. Olası sebepleri sizler için yazdık, işte tüm detaylar…

Kedilerin Sosyalleşme Şekli

Kediler yalnızca patilerini değil, bedenlerinin her kısmını yalama konusunda usta hale gelmişlerdir. Kusursuz hareketlerle her yere dek dillerini uzatabiliyor olsalar bile bazı zamanlar yardım gereksinimine girebilirler.

Kedinizin sizi yalaması kirli olduğunuz manasına gelmiyor tabii ki. Aslında kokuları değiş tokuş ederek iletişim kurmaya çalışıyor olabilir. Böylece ikiniz arasındaki sosyal bağ da ilerlemiş olur.

Kedinizin Sevgisini Gösterme Şekli

Bazı kediler, sırf konuşamadıkları için duygularını başka biçimlerde gösterebilirler. Yalama davranışları da bu yöntemler arasında yer almaktadır. Yalamalarının altında olan neden ise annelerinden alıştıkları durumlarla bağlantılıdır. Bu biçimde size duyduğu sevgiyi ifade eder. Bu da kediler neden yalar sorusunun önemli bir cevabıdır. Tüm bunların yanı sıra sizinle beraberken rahat ve huzurlu olduğunun mesajını hissettirir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Brazilian Shorthair Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

Kedinizin Sizi Yalaması Endişenizi Azaltır

Kediler dürtüsel açıdan sık sık kendilerini yalayarak temizlerler. Bunu kesinlikle biliyorsunuzdur. Fakat bazı zamanlar biraz sert yaladıklarından canlarını yakabilirler. Şayet kediniz elinizi normal zamanlardan daha çok ısırıyorsa endişeli olabilir. Böyle durumlarda endişeyi azaltmak için yalama davranışı gösterebilirler.

Kedinizin Sizi Oyun Yapmak İçin Yalaması

Evcil dostlarımızla oyun oynamak çoğu zaman keyifli bir aktivitedir. Kediler de her zaman kardeşleri ya da ailelerini yalayarak onlara yakın davranırlar. Bunu da bir oyun olarak algılarlar. Bu sebeple oyunun tam ortasında dahi kediniz sizi bir anda yalamaya başlayacaktır. Rahatsız etmiyorsa bir şey yapmayın. Ediyorsa da kibarca uzaklaştırın. Onu üzmeyin.

Kedinizin Bölgesel Sınırlarını Netleştirmesi

Kediler diğer canlılarda olduğu gibi bölgeleri açısından son derece hassas bir yapıdadırlar. Sahibi olduklarını düşündükleri her kısma kendi kokularını bırakmak için çabalarlar.

Bunu yaparken de bazı zamanlar yalama davranışı gösterirler. Sizi de bu nedenle yalamaları olasıdır. Ağız kısımlarından gelen salyayla kendi kokunuz birleşir ve bunun sonucunda işaretlenirsiniz. Kediler neden yalar konumuza başka bir başlıkla devam ediyoruz…

Kedilerin Koku Değişimi İçin Yalama Davranışı Göstermesi

Kediler Neden Yalar

Patisini Yalayan Bir Kedi

Kedi dostunuz son zamanlarda durmaksızın ellerinizi yalıyorsa bu hareketi, ilgisini çektiğinizi gösterir. Siz yemek yaptıktan sonra bahçe ya da herhangi bir şeyle ilgilendiğiniz zaman elinizdeki koku onun dikkatini çekecektir. Bu son derece normal bir durum olarak görülmelidir.

Kediniz Sizi Yalıyorsa Ne Yapmalısınız?

Oyuncu olan ve ara sıra sizi ısıran bir kediye sahipseniz, ısırma öncesinde yalıyor olma ihtimali yüksektir. Bu hareketin size hasar vermek istemesi ile alakası olmadığını da belirtmiş olalım. Isırması ya da yalaması yalnızca oyun oynadığını gösterir. Şayet ısırma konusunda aşırıya kaçıyorsa onu düzgünce uyarmalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yavru Kedilerde İshal Neden Olur? Sebepleri Neler?

Tüyleri dik hale gelmeye başladıysa buna dikkat edin. Kedinizin hoşlanmadığı bir şey yapıyorsanız ısırması bu yüzdendir muhtemelen. Kediniz henüz bebek bir kediyse ve annesini yeni bıraktıysa sabır etmeniz gerek. Sizi yalaması aslında sizi koruyucu şeklinde algıladığını gösterir. Bu davranış azalsın istiyorsanız ondan biraz uzaklaşın. Kediler neden yalar konumuzun sonuna geldik. Şimdilik hoşça kalın!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.