Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kediler Portakal Yiyebilir mi?

Abone Ol 
Kediler Portakal Yiyebilir mi?
3420.00₺

2195.55₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
999.00₺

717.55₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
3419.90₺

2395.55₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Kediler portakal yiyebilir mi sorusunun yanıtı, evcil kedi sahipleri tarafından merak ediliyor olabilir. Portakal, tüm dünyada yaygın olarak bulunan ve besinsel yönden zengin olan bir meyvedir. İnsan sağlığını maksimum oranda teşvik eder. Peki, kedilere portakal verilir mi? İşte detaylar…

Kediler Portakal Yiyebilir mi? Yiyemez mi?

Kediler Portakal Yiyebilir mi?

Kediler portakal yiyebilir mi sorusunun cevabı araştırılıyor. Öncelikle bilmelisiniz ki, kedi dostlarımızın temel beslenmesi kedi maması ile olmalıdır. Bunun haricinde ara sıra kedilere atıştırmalık olarak bazı meyve ve sebzeler verilebilir. Öyleyse, kediler portakal yer mi?

Kediler portakal yiyebilir mi diyorsanız; bu sorunun yanıtı hayır. Çünkü portakalda sitrik asit, psoralen gibi bileşenler yer alır. Bu tür bileşenler ise kedilerin sağlığını riske atar. Kediler, bahsi geçen bu maddelere karşı oldukça hassas canlılardır. Portakal tüketmek, kedinin mide ve bağırsak sisteminde ciddi zararlara yol açabilir. Mide tahrişi gibi sorunlar meydana gelebilir.

Öte yandan kedinin portakal yemesi, merkezi sinir sisteminde değişikliklere bile sebebiyet verebilir. Bundan dolayı portakal ve mandalina gibi meyveler, kedilerden uzak tutulmalıdır.

Kedilere Portakal Verilir mi?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi kediler portakal yiyebilir mi sorusunun cevabı hayır. Portakal, global çapta en fazla tüketilen meyvelerden biridir. İnsan sağlığına da katkıları pek fazladır. C vitamini yönünden zengin olan portakal, her yaştan insan için tavsiye edilen meyveler arasında konumlanır. Fakat aynı şeyi kediler için söyleyemeyiz.

Portakalda yer alan bazı bileşenler, kedi dostlarımızın sağlığını olumsuz anlamda etkiler. Kediler için toksik olarak kabul edilen çeşitli bileşenler, portakalda yer alır. Bundan dolayı portakal, kesinlikle kedilere yedirilmemelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Burmilla (Silver Burmese) Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Kedim Portakal Yerse Ne Olur?

Kediler çoğunlukla portakalı reddederler. Yine de kedi dostunuz portakal yediyse, miktar az olsa bile daha sonra kendisini kötü hissedebilir. Kediniz portakalı yuttuktan kısa bir süre sonra kusabilir. Kedilerde portakal zehirlenmesi oluşabilir. Bu sağlık sorunu ise portakaldaki limonen ve linalool gibi esansiyel yağların yanı sıra psoralen ve sitrik asit içeriğinden kaynaklanmaktadır.

Kedinizin portakal yediğini gördüyseniz, herhangi bir semptom fark etmeseniz dahi onu en kısa sürede veterinere götürmelisiniz. Aksi durumda sağlığı daha da kötüleşebilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.