Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedilerde Göz Tümörü Nedir?

Abone Ol 
Kedilerde Göz Tümörü Nedir?
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1300.99₺

945.89₺

N&D Quinoa Urinary Ördek Aromalı İdrar Yolları Destekleyici Yetişkin Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
1989.00₺

1247.89₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele

Kedilerde göz tümörü görülebilir. Bu rahatsızlık evcil hayvanınızın gözündeki ya da çevresinde oluşan bir tümörü ifade eder. Belirtiler arasında görme bozukluğu, göz bebeklerinin genişlemesi ve denge problemleri yer alır. Fakat göz tümöründen etkilenen kedilerde farklı belirtiler de görülebilir.

Kedilerde Göz Tümörü Ne Demek?

Kedilerde Göz Tümörü

Göz tümörü, kedinin gözünde ve çevresinde oluşan bir tümör anlamına gelir. Genel olarak görme bozukluğuna yol açar. Göz tümörü bulunan pek çok kedinin tek gözünde körlük gelişebilir. Tümör, gözün arka bölümünde konumlanır ve görme sinirine baskı uygular.

Körlük sorunu kalıcı ya da geçici olabilir. Zaman faktörü genel olarak bu hastalıkta da önemli bir rol oynar. Bu yüzden zaman harcamadan gereken tedavi desteği alınmalıdır. Kedilerde göz tümörü, kedinin optik sinirine baskı uyguladığı için denge problemlerine yol açabilir. Kedinin gözünün üzerinde ya da arkasında yer alan tümörün bir diğer belirtisi ise göz bebeklerinin genişlemesidir.

Kedilerde Göz Tümörü Belirtileri Nelerdir?

Kedilerde Göz Tümörü

Kedilerde göz tümörü belirtileri çok çeşitlidir. Bu durum kedilerde baş ağrısından davranış değişimlerine kadar pek çok farklı belirtilere neden olur. Ayrıca tümör nedeniyle kedi nöbet geçirebilir. Merkezi sinir sistemi belirtileri gösteren yaşlı kedilerin muhakkak kapsamlı bir muayeneden geçmeleri gerekir. Kedilerde göz tümörü belirtileri çoğunlukla şunları içerir:

  • Gözlerde büyüme
  • Ağrı
  • İrin akıntısı
  • Göz yaşarması
  • Göz bebeklerinde büyüme
  • Körlük
  • Şişlik

Kedinin gözlerinde tümör olması, kulak ve burun akıntısı, kanama gibi durumlarla da kendini belli edebilir. Cilt değişimleri, topallık gibi bazı belirtilerin görülmesi de söz konusu olabilir.

Kedilerde Göz Tümörü Tedavisi Nasıldır?

Kedilerin göz tümörü tedavisi veterinerler tarafından uygulanır. Genel olarak cerrahi işlem yapılır. Cerrahi uygulama ile tümörün çıkarılması sağlanır. Tümörün boyutu göz kapağı uzunluğunun üçte birinden fazla ise tümörün tam anlamıyla çıkarılması karmaşık bir süreç olabilir. Tümörün çıkarılma işleminden sonra radyasyon tedavisi ya da kemoterapi uygulanabilir. Bu, tamamen kedinin sağlık durumuna göre değişiklik göstermektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Alerjisi Öksürük Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kedinin tedaviden sonra iyileşme süresi ise tümörün büyüklüğüne ve tercih edilen cerrahi tekniğe göre farklılık gösterir. Genellikle kedinin iyileşmesi ortalama on gün kadar sürer. Bu aşamada kedinin bakımı aksatılmamalı, kaliteli kedi mamaları ile beslenmesi sağlanmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.