Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedilerde Hamilelik Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Abone Ol 
Kedilerde Hamilelik Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
1989.00₺

1275.55₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Kedilerde hamilelik süreci hem ilgi hem de özen gerektiren bir dönemdir. Kedinizin rahat ve sağlıklı bir hamilelik süreci geçirmesi için onun bakımını ve beslenmesini özenli şekilde yürütmeniz gerekir. Bu nedenle de kedinize uygun mamaları vermeli, onun bakım ve temizliğinin doğru şekilde yapılmasını sağlamalısınız. Kedinizin doğumu ve hamileliği için uygun ev ortamını yaratmanız da ayrıca kedinizin sağlıklı ve huzurlu bir hamilelik geçirmesine yardımcı olacaktır. Bu sayede sağlıklı yavrularınızın olmasına ve anne kedinin de sağlıklı bir hamilelik süreci geçirmesine yardımcı olabilirsiniz.

Kedilerde Hamilelik Boyunca Bunlara Dikkat

Kedinizin hamile olduğunu pek çok belirti ile anlayabilirsiniz. Hamile kedinizin bakımını ise düzenli şekilde yapmanız onun sağlığını koruyacak ve yavruları için uygun fiziksel özellikleri korumasına yardımcı olacaktır. Bu nedenle anne kedinizin hamileliği boyunca sağlığı için tırnaklarını kesmeye, kulaklarını temizlemeye, tüylerini gerekli olursa kesmeye ve ona banyo yaptırmaya devam etmelisiniz.

Hamilelikte Ev Ortamı

Kedinizin hamileliği boyunca evin düzeni, huzurlu ortama sahip olması ve temiz kalması da psikolojik açıdan sağlıklı bir hamilelik için önemlidir. Ev ortamında kedinizin rahat etmesi için ona özel bir köşe ayırdıysanız bu alanın sık sık temizlenmesi kedinizin sağlığını koruyacaktır. Ayrıca doğum öncesinde kedinizin doğum yapabileceği bir alanı sağlamanız da onun rahat bir doğum süreci geçirmesini sağlar. Bu nedenle doğumdan önceki dönemde kedinizin doğum yapması için uygun alanı ona sağlamalı, kedinizin bu alana alışmasına yardımcı olmalısınız.

Doğum için kediniz kuytu bir köşe, kutu gibi bir alan arayabilir. Kedinize bu alanı yaratarak onun güvende hissetmesini ve huzurlu şekilde doğum yapmasını sağlayabilirsiniz. Kediniz doğum anı yaklaştığı zaman buraya gelip doğumu burada gerçekleştireceği için bu alanın nerede olduğu da önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Sokoke Kedi Irkı Özellikleri, Karakteri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Hamile kedinizin bulunduğu ortamda stres etmenlerinin olmamasına da dikkat etmeniz gerekir. Kedinizin bu dönemde tehlike olarak algılayabileceği her türlü durumdan uzak olması sağlıklı bir hamilelik için gereklidir. Örneğin eve yabancı birinin gelmesi, yabancı bir hayvanın gelmesi, evdeki stres yaratacak bir durum kedinizin hamileliğini olumsuz şekilde etkileyebilir. Bu sebeple kedinizi mümkün olduğunca strese sokacak durumlardan uzak tutmanız yararlı olacaktır.

Hamile Kedinizin Beslenmesine Dikkat Edin

Kediler özellikle de hamileliğin ilk dönemlerinde çok fazla yeme davranışı gösterirler. Çok fazla yemeleri, kilo almalarına ve hamileliğin de sağlıksız şekilde ilerlemesine neden olabilir. Kedinizin beslenme programında ve mamasında değişime gitmeden önce veterinerinize danışmanızda fayda vardır.

Kedilerde hamilelik boyunca hamile kediler için özel olarak üretilen mamaları tercih edebilirsiniz. Bu mamalar kedinizin bağışıklığını koruyacak, yavruların sağlıklı olmasını sağlayacak ve anne kedinin fazla kilo almasını da engelleyecektir. Bu nedenle anne kedinin sağlıklı beslenmesi için doğru mamayı tercih ederek onu destekleyebilirsiniz.

Hamile Kedilerde Temizlik

Hamile kedinizin temizliğini her zamanki düzeninde devam ettirmeniz gereklidir. Kedinizin tırnaklarını düzenli şekilde kesmeniz, banyosunu düzenli olarak yaptırmanız ve kedinizin genel temizliğini en iyi şekilde sağlamanız onun sağlıklı bir hamilelik geçirmesi için yardımcıdır. Bu nedenle de temizlik düzeninizi aksatmamanız önerilir.

Kedinizin banyosunu yaptırırken dikkatli olmalısınız. Bu dönemde kediniz ağırlaşabilir ve kilo alacağı için onu tutmakta zorlanabilirsiniz. Bu sebeple birinden yardım alarak kedinizi yıkayabilirsiniz. Yıkadıktan sonra da kedinizin iyi şekilde kurulanmasını sağlamalısınız. Yoksa kediniz üşüyebilir ve rahatsızlanabilir. Bunu önlemek için kedinizi bir havluya sarın ve iyice kuruladıktan sonra gerekirse uzaktan tutacağınız saç kurutma makinesi ile kedinizin iyice kurumasını sağlayın.

Kedinizin tırnaklarını düzenli olarak kesmeye ve kulaklarını da temizlemeye özen gösterin. Kedilerin bakımı her ne kadar zahmetsiz görünse de bakım ve temizlik doğru ve düzenli şekilde sağlanmazsa pek çok sağlık sorunu oluşabileceği için özellikle de kedilerde hamilelik döneminde kedinizin temizliğini iyi şekilde sağlarsanız anne kedinin sağlık sorunları yaşamasının da önüne geçebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  9 Maddede Kabarık Tüylü Kedi Irkları

Hamile kedi ve yavru kedi için en iyi ürünleri online petshop mağazamızda keşfedebilirsiniz.

Kedilerde hamilelik hakkında daha fazla bilgi için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.