Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedilerde Isırma Sorunu ve Çözümü

Abone Ol 
Kedilerde Isırma Sorunu ve Çözümü
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
786.72₺

580.89₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
2450.00₺

2150.89₺

N&D Düşük Tahıllı Tavuklu ve Narlı Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele

Kedilerde ısırma sorunu ve çözümü, bazı kedi sahipleri tarafından merak edilen hususlardan biri. Bu davranış, kedi dostlarımızda doğal olarak dişlerini törpülemek ve ağızlarını temizlemek amacıyla oluşur. Fakat kimi zaman bu davranış kontrol edilemez bir hal alabilir. Kediler evdeki eşyaları, mobilyaları ve hatta insanları ısırabilirler. Kedilerde ısırma davranışı, fizyolojik ya da psikolojik nedenler ile ortaya çıkabilir.

Fiziksel sebepler arasında diş sağlığı problemleri, ağız hastalıkları ya da hormon dengesizlikleri yer alır. Psikolojik sebepler arasında da stres ya da oyun gereksinimi sayılabilmektedir. Çözüm için kedilerin diş sağlığını teşvik edecek uygulamalar yapmak ve ağız rahatsızlıklarını tedavi etmek şarttır.

Kedilerde Isırma Sorunu ve Kedinin Eğitimi

Kedilerde Isırma Sorunu

Kedilerde ısırma sorunu meydana geldiğinde, eğitim teknikleri kullanılarak ilgili davranışı kontrol altına almak söz konusu olabilir. İlk önce, kedinin ısırdığı objelerin yerine, ona kedi oyuncakları sunmayı deneyebilirsiniz.

Aynı zamanda kedinin ısırdığı alanları korumak için fiziksel engeller kullanabilirsiniz. Ya da kedinin ısırdığı alanlara koku dahil edebilirsiniz. Kedilerin ısırma davranışını engellemek için daha aktif olmasını sağlayabilirsiniz. Kedi tasması eşliğinde evcil dostunuzu yürüyüşlere çıkarabilir, diğer evcil hayvanlarla da zaman geçirmesini mümkün hale getirebilirsiniz. Doğru davranışlar sergilediğinde de kedi ödül maması ile kedinizi ödüllendirmeyi unutmamalısınız. Kediniz istenmeyen bir obje ısırdığı zaman yumuşak bir ses tonu ile onu uyarmayı unutmamalısınız. İzin verilmeyen objelerin ya da eşyaların yanına gitmesini önlemeye çalışmalısınız.

Kedilerde Isırma Sorunu ve Bu Davranışı Önleme Teknikleri

Kedilerde ısırma sorunu bazı önlemler ile yok edilebilir. Kedilerde ısırma davranışı gerçekleştiğinde, evde önleyici yollar kullanarak bu davranışı kontrol altına alabilirsiniz. Öncelikle, kedilerin ısırdığı alanları korumalı, fiziksel engeller ve kokular kullanmalısınız. Kediniz bir nesneyi ısırıyorsa ve bu nesnenin ısırılmamasını istiyorsanız; ilgili eşyayı farklı ve kedinin erişemeyeceği bir alana kaldırmalısınız. Kedinizin ısırma hareketini azaltması için ona oyuncaklar verebilir, daha fazla aktiviteye dahil olmasını sağlayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Siberian (Sibirya) Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

Kedilerde Isırma Sorunu ve Psikolojik Nedenleri

Kedilerde ısırma problemi, psikolojik sebeplerden kaynaklanabilir. Bunlar arasında stres, can sıkıntısı, uzun saatler boyunca yalnız kalma ve oyun ihtiyacı sayılabilmektedir. Kedi dostlarımız, fiziksel aktiviteler ve oyunlar oynamak yoluyla can sıkıntılarını giderebilirler. Kediniz yeteri kadar oyun oynamıyor ve sosyalleşmiyor ise sıkıntıdan dolayı ısırma davranışı geliştirebilir.

Kediniz stres altındaysa da bazı eşyaları ya da nesneleri ısırabilir. Yeni bir hayvanın eve gelmesi, ev değiştirmek, sahibini uzun süre görmemesi gibi durumlar da bu davranışa yol açabilir. Çünkü kediniz bu tür durumlarda yoğun stres yaşayabilir.

Kedilerde Isırma Sorunu ve Bağımlılık Yaratan Davranışlar

Kedilerde ısırma alışkanlığı, kimi zaman bağımlılık yaratan bir davranışa dönüşebilir. Kediler, ısırma hareketlerinin vermiş olduğu rahatlama ya da zevk sebebi ile bu davranışa bağımlı olabilirler. Bundan dolayı ısırma davranışının engellenebilmesi adına kedinin ısırdığı alanlara uygulanacak önleyici teknikler ve oyuncaklar ile kedinin ısırma davranışını yönetmesi sağlanabilir. Aynı zamanda, kedinin diğer gereksinimlerini karşılamak amacıyla yeterli oyun ve faaliyet olanakları da sunulmalıdır. Böylece kediniz ısırma davranışını minimize edebilecektir.

Kedilerde Isırma Davranışı ve Kedinin Ağız ve Diş Sağlığı

Kedilerde ısırma sorunu, ağız ve diş sağlığı problemlerinden kaynaklanabilir. Kedinin dişleri, zamanla tartar ve plak oluşumuna maruz kalır. Bu durum ise diş ağrılarına ya da diş eti sorunlarına sebebiyet verebilir. Kediler bu rahatsızlıkları hafifletmek için ısırma davranışı sergileyebilirler.

Kedilerde ağız ve diş problemlerinin önlenmesi ve tedavi edilmesi, bu tür davranışların engellenmesine olanak tanıyacaktır. Kedinin dişlerinin rutin olarak fırçalanması, temizlenmesi ve kontrol edilmesi şarttır. Ayrıca, kedinin diş sağlığını korumak için dişlere uygun olan yiyeceklerin kediye sunulması da mühim bir ayrıntı. Kedinin diş sağlığı problemlerini çözmek, onun ısırma hareketleri yapmasını ortadan kaldırabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Alerjisi Tedavisi Hakkında Bilgiler
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.