Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedilerde Kulak Hastalıkları Nelerdir?

Abone Ol 
Kedilerde Kulak Hastalıkları Nelerdir?
4905.00₺

2745.55₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
786.72₺

582.55₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
1900.50₺

1304.55₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Kedilerde kulak hastalıkları yaygındır. Kediler, kulaklarıyla algıladıkları sesler sayesinde kendilerini tehlikelere karşı korurlar. Denge sağlamak, diğer kediler ve insanlarla iletişimde kalabilmek için kulaklarını kullanırlar. Kimi zaman kedinin kulaklarında çeşitli rahatsızlıklar oluşabilir.

Kedilerde Kulak Hastalıkları Hangileri?

Kedilerde Kulak Hastalıkları Nelerdir

Kedilerde kulak hastalıkları söz konusu olduğunda pek çok farklı rahatsızlık öne çıkar. Kedi dostlarımız genel olarak dışa vuran yapısı ile dikkat çeken kulaklara sahipler. Enfeksiyon, kaşıntı ve iltihap gibi durumlar kulakta hemen fark edilir. Ancak bazı rahatsızlıklar da hemen belirti göstermeyebilir. Kedilerde sıklıkla görülen kulak problemleri şunları içerir:

Kedi Kulak Uyuzu

Kedilerde çoğunlukla ortaya çıkan bir problemdir. Çok küçük mikroskobik böceklerden dolayı oluşur. Kulağın içinde ve kulak kanallarında yaşam süren parazitler, kediler arasında bulaşıcı olmaktadır. Teşhis için kulak kanalının incelenmesi gerekir.

Kedilerde Kulak İltihabı

Bu hastalık kedi kulak enfeksiyonu olarak da bilinir. İltihaplar, vücudun her alanında olabildiği gibi kulaklarda da olabilir. Genelde bağışıklığın düşmesi sonrasında ortaya çıkar.

Kedi Kulak Akarı

Akarlar, kedi dostlarımızda kulak kanalları içine yerleşen ve burada asalak bir yaşam süren parazitlerdir. Enfeksiyon ve kaşıntı nedeni ile oluşur. Düzenli kulak temizliği ile önlenebilir. Evde birden çok kedi var ise bir kediden diğerine hızla bulaşabilir.

Kedi Kulak Mantarı

Mantar enfeksiyonu kedilerde vücudun pek çok farklı bölgesinde oluşabilir. Bunlar arasında kulak da yer alır. Özellikle de bağışıklık sistemi düşük olan ve bakım gereksinimleri yerine getirilmeyen kedilerde daha yaygındır.

Kedilerde Kulak Hastalıkları Belirtileri Nelerdir?

Kedilerde görülen kulak hastalıklarının bazı belirtileri mevcuttur. Bunlar:

  • Kulakta kızarıklık
  • Kulak etrafında tüy dökülmesi
  • Kulaktan gelen akıntı
  • Orta kulak ve dış kulak alanlarında kaşıntı
  • Kulakta tahriş meydana gelmesi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Ne Kadar Yaşar?

Kedilerde Kulak Hastalıkları Nasıl Tedavi Edilir?

Kulak hastalığının tedavi yöntemi, hastalığın türüne göre değişiklik gösterir. Kulak uyuzu durumunda tedavi için topikal ilaçlar uygulanmalıdır. İltihapta ise antibiyotik ilaçların kullanılması önem arz eder. Kedi kulak akarı tedavisinde de kulağın doğru bir şekilde temizlenmesi ve sonrasında topikal ilaç uygulaması yapılır. Tedavi aşamasında kedinin bakım ve beslenme ihtiyaçları en iyi şekilde karşılanmalıdır. Kedinin bağışıklık sistemini teşvik eden kedi mamaları tercih edilmelidir. Ayrıca tedavi süreci veteriner hekim tarafından yerine getirilmelidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.