Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedilerde Titreme Nedenleri Nelerdir?

Abone Ol 
Kedilerde Titreme Nedenleri Nelerdir?
1100.00₺

827.53₺

Enjoy Multi Colour Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
3420.00₺

2565.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2657.55₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Sevimli dostlarımız kedilerde titreme nedenleri neler? Kediler de aynen bizler gibi titreme durumunu yaşayabilir. Ama bir kedi üşümediği anlarda da titreyebilir, bu çok riskli olabilir. Kedilerin hiçbir davranışı rastgele değildir. Her hareketlerinin muhakkak bir geçerli nedeni vardır. Bu yüzden bazen kedinizi gözlemlemeniz önemlidir. Kedilerin titremesine neden olan durumları açıklayalım.

Kedilerde Titreme Nedenleri Nelerdir?

Kedilerde istem dışı bir biçimde vuku bulan titreme pek de normal karşılanmıyor. En çok da kış aylarında bir kedinin titremesinin sebebini bulmak kolaydır. Ama kediler sadece üşüttükleri zaman değil, başka hastalıklardan ötürü de titreyebilirler. Bunun altında yatan nedenlere dair bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz. İşte kedilerde titreme nedenleri ve bu durum konusunda çözüm önerileri!

Kedilerde Hipoglisemi Hastalığı Nedir?

Kedilerin kan şekeri düşebilir. Bu durum, hipoglisemi hastalığının varlığının temel bir işaretidir. Bir kedi titrediği zaman aklınıza ilk gelen hastalık bu olmalıdır. Bahsi geçen hastalığın semptomları insanlarda rastlananlarla hemen hemen aynı haldedir. Kedinin uzun bir zaman boyunca yemek yememesi durumunda bu hastalık kendini belli etmeye başlar.

İshal, kusma ve kabız gibi birçok nedenden ötürü iştahsız olan bir kedinin yemek yememesi bu hastalığın habercisi niteliğindedir. Şayet kedinizin mamasını değiştirdiyseniz ya da bu durumun temelinde yatan nedeni az çok tahmin ediyorsanız bunu çözmeye dair bir adım atmalısınız. Eğer bilmiyor ve tahmin de yürütemiyorsanız uzman bir veteriner hekimden yardım almalısınız.

Kedinizi uzman bir veteriner hekime götürmeden evvel kedi ödül maması ile onu yemek yemeye ikna etmeyi deneyin. Akabinde kedinizin titreme hali geçebilir. Eğer iştahsızlık hala sürüyorsa muhakkak onu muayene ettirin ve bu durumun nedenlerini bir şekilde sorgulamaya başlayın deriz.

Kedilerde Hipertermi Nedir?

Kedilerde titreme nedenleri neler? Kedilerde titremeye neden olan bir diğer rahatsızlık da hipertermi olmaktadır. Kedilerde hipertermi, vücut sıcaklığının fazlasıyla yükselmesi anlamına gelir. Kedilerin beden sıcaklığı kırk bir derece olduğu zaman bu durum meydana gelir. Bu da aslında kedilerin titremesine neden olan en önemli olaylardan biridir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Bengal Kedisi Özellikleri ve Genel Bakımı

Şayet kedinizin ateşi olduğundan şüphe ediyorsanız, mutlaka ölçüm yapmalısınız. Beden sıcaklığı otuz dokuz derece üzerinde seyrediyorsa zaman kaybı yaşamadan hemen kedinizi uzman bir veteriner hekime götürünüz. Yüksek ateş kediler açısından oldukça tehlikeli bir durumdur ve konuya dair önlem kesinlikle alınmak zorundadır. Aksi halde kediniz ciddi hastalıklarla karşılaşabilir.

kedilerde titreme nedenleri neler?

Kedilerde Hipotermi Nedir?

Kedilerde titreme nedenleri neler? Kedilerde vücut ısısının aşırı derece artmasının tam tersi olarak bilinen hipotermi, kedilerde titremeye neden olan bir başka durumdur. Hipotermi ne yazık ki ölümle bile sonuçlanabilen bir durumdur.

En çok da yaşlı ya da yavru olan kedilerin beden ısılarında denge yetişkin kedilerinki gibi normal olmayabilir. Çünkü yavru ve yaşlı olan kedilerin bu tarz sorunlar karşısında bedenleri çok daha savunmasız olur. Bu savunmasız hal kedinizin canına bile zarar verebilir. Bu yüzden onu gözlemlemeyi bırakmamalı, bakımını da hiçbir şekilde aksatmamalısınız.

Kedilerde Acı Kaynaklı Titreme Neden Olur?

Kedilerde titreme nedenleri neler? Türlü nedenlerden ötürü kedilerin bazı acılar çekmesi sonucunda titreme davranışına sık sık rastlanabilir. Kedinizde mutlaka fark etmiş olduğunuz, herhangi bir acı var ise bunun nedenini bulmak için çabalamalı ve çözüm bulmalısınız.

Bu mevzuda uzman bir veteriner hekimin profesyonel yardımından yararlanmanızı öneriyoruz. Bunu dikkate almalısınız. Tanımadığınız ve bilmediğiniz bir veterinere kedinizi götürmeyiniz, her zaman götürdüğünüz doktora gitmeniz ise çok daha mantıklı olacaktır.

Kedilerde Stres Kaynaklı Titreme Neden Olur?

Kedilerde titreme nedenleri arasında bir diğeri de stres. Kedinizin stresli bir durum yaşamış olması ya da aşırı düzeyde endişe taşıması ani bir sinir gelişimi sonucunda titremeyi tetikleyebilir. Kedinizin niçin stresli olduğunu bilmiyorsanız hemen bu durumu ortadan kaldırın deriz. Kediniz mutsuz ise onunla ilgilenerek ve kedi oyuncakları ile oynamasını sağlayarak da ruh halini iyileştirebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Tekir Kedi Bakımı Nasıl Olmalı?

Kedilerde strese neden olan durumları inceleyecek olursak eve yeni bir kedinin ya da insanın gelmiş olması bir sebeptir diyebiliriz. Ayrıca kedinizin eve yeni gelen kediden hoşlanmaması da bu konudaki en büyük nedenlerden biri olarak görülmelidir.

Mevsim geçişleri, kedinizin mamasını değiştirmeniz ya da ev değiştirmeniz, evinizin dekorasyonunu değiştirmeniz gibi birçok nedenden ötürü kediniz kendisini stresli hissedebilir. Neticede kediniz soğuktan ötürü titremiyorsa bu titremenin altında yatan nedenleri tahmin edebiliyor olmanız gerekir.

Çaresiz hissettiğiniz zaman ise mutlaka bir veterinere kedinizi götürün. Ufacık bir ihmal sonucu kötü şeyler gerçekleşebileceği için her daim kontrollerini yaptırmanızda fayda olacaktır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.