Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kediyi Kuma Alıştırma Sırasında Nelere Dikkat Edilmeli?

27.03.2021
2.364
Abone Ol 
Kediyi Kuma Alıştırma Sırasında Nelere Dikkat Edilmeli?
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1989.00₺

1275.55₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
4905.00₺

2745.55₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Kedi sahipleri için kediyi kuma alıştırma süreci biraz zorludur. Kedilerin kuma alıştırılması kedi sahipleri için zorlayıcı ve uzun bir süreç olabilir. Bu süreci ise kedi sahipleri için daha kolay hale getirmek yine onların elindedir. Sabırlı olmak, kedilerin öğrenmeleri ve uygulamaları için süre tanımak oldukça önemlidir. Bu nedenle de kedileri kuma alıştıracağınız zaman onunla iletişim kurmaya ve bu iletişimi sağlıklı tutmaya özen göstermeniz gerekir. Peki, kediyi kuma alıştırma sırasında nelere dikkat edilmeli? Kuma alışma sürecinde önemli olan detaylar nelerdir?

Kediyi Kuma Alıştırma Nasıl Yapılır?

Kedilerin kuma alışması bazen uzun sürebilir. Bunun nedeni eğitimin doğru sağlanmaması, kedi ile yeterli ve doğru iletişim kurulmaması ya da verilen eğitimin kediyi cezalandırır niteliğe sahip olması olabilir. Kediler çok akıllı hayvanlardır ancak doğru eğitimi almazlarsa uygulama konusunda da yeteneklerini gösteremezler.

Sabırlı ve Sakin Davranın

Kediyi kuma alıştırma konusunda davranışlarınıza dikkat etmeniz gerekir. Kedinizle nasıl iletişim kurduğunuz eğitim sürecinin en önemli noktalarından biridir. Onunla kurduğunuz iletişim cezalandırma, bağırma ve sert tepki içermemelidir. Ancak bu şekilde sağlıklı bir ilişki kurmak ve eğitimi tamamlamak mümkün olabilir. Sakin davranışlar göstermek ve tuvalet eğitimi süresince tuvaletini başka alana yaptığı zaman ona sert tepki vermemek aslında eğitime katkı sağlar.

Sabırlı olmak önemlidir. Bir kediyi daha önce yapmadığı bir şeye bir anda alıştırmak oldukça zor olabilir. Bunu sağlamak için ise eğitimi sürekli olarak tekrarlamak, sabırlı olmak ve yılmadan denemeye devam etmek gerekir. Kediler de bir süre sonra eğitime alışacak ve uygulama adımına geçecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Bakmak Zor Mu? Kedi Bakımı Hakkında Merak Edilenler

Kediyi Kuma Alıştırma

Ödül Mamalarından Yararlanın

Ödül mamaları kedi eğitimlerinin temelini oluşturur. Çeşitli davranışların kazanılmasını, belli hareketlerin öğretilmesini ödül mamaları ile sağlayabilirsiniz. Örneğin kedinizin kum kabına girdiğini gördüğünüz zaman ona kum kabının içindeyken bir ödül maması verin. Bu sayede oraya girmesinin doğru bir davranış olduğunu görecektir. Daha sonra oraya tuvaletini yaptıktan hemen sonra bir ödül maması vererek bu davranışını pekiştirin. Bu şekilde yaptığı davranışların doğru olduğunu görecek ve yeniden ödüllendirilmek için hareketlerini tekrarlayacaktır.

Kedilerin ve köpeklerin eğitiminde sıklıkla kullanılan ödül mamalarının doğru zamanda ve doğru şekilde verilmesi önemlidir. Kediniz kum kabından çıktıktan sonra ona ödül maması vermeniz doğru olmayabilir. Aynı şekilde evin içinde tuvaletini yaptığı zaman ödül maması vermeniz onun için bir şey ifade etmeyebilir. Bu yüzden davranışlarını pekiştirmek istediğinizde, doğru zamanda ödül mamalarını kullanın. İyi bir hareketten sonra anında ödül mamasını vermeniz, o davranışın iyi olduğunu anlaması için yeterli olacaktır.

Kendini Güvende Hissetmesine İzin Verin

Kediler kendilerini güvende hissettikleri alanlarda tuvaletlerini yapma, uyuma ve oynama davranışı gösterirler. Bu nedenle de kendini güvende ve rahat hissetmesi için kum kabını ona ait olan eşyaların daha yakınına konumlandırmayı deneyebilirsiniz. İsterseniz sevdiği bir oyuncağı ya da objeyi de kum kabının yakınına koyarak o alanı daha samimi görmesini sağlayabilirsiniz.

Kedi kumu seçeneklerini pet shop mağazamızda bulabilirsiniz!

Kediyi kuma alıştırma konusunda daha fazla bilgi için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.