Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedi Kuma Nasıl Alıştırılır?

10.03.2021
2.433
Abone Ol 
Kedi Kuma Nasıl Alıştırılır?
3419.90₺

2395.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1989.00₺

1275.55₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
4905.00₺

2745.55₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Bugünkü yazımızda kedi kuma nasıl alıştırılır konusunu işliyor olacağız. Birçok kişinin evine kedi sahiplendiği esnada aklına önemli bir soru gelir. Kediye tuvalet eğitimini nasıl vereceğiniz ile alakalı düşünür durursunuz. Bu aslında tamamen normal bir durum olmaktadır.

Kediyi Tuvalete Alıştırma İşlemi Nasıl Olmalıdır?

Her bir kedinin kendine özgü karakteri olduğunu ve bunu aşmanın da her daim zor olduğunu bilmeniz gerekiyor. Kediler genel olarak kendilerine has olarak niteleyebileceğimiz davranışları ve bireysel tepkileri olan dostlarımızdandır.

Etobur olduğu bilinen bu memeli canlılar, sosyal açıdan kendi çeşitleri ile anlaşma konusunda sıkıntı çekseler de farklı türlerle anlaşmaları son derece zor olmaktadır.

Evcilleştirilmeleri ise çok uzun senelere dayanmaktadır. Bunun genel nedeni ise çevrelerine olan güvensiz yaklaşımlarından kaynaklanmaktadır. Kediler bu güvensiz hayat alışkanlıklarıyla kendilerini olası tehlikelere karşı korumayı amaçlarlar.

Koruma içgüdüleri yaşam alanlarında da yer alır. İz bırakmama ise kedilerin göbek adıdır. Kediler tuvalet gereksinimlerini giderince etraflarındaki diğer canlılara iz bırakmamak gayesiyle dışkılarını örtmeyi tercih ederler. Kedi kuma nasıl alıştırılır sorusu da tam olarak bu kısımda devreye girer.

Kedilerin tuvaletlerini örtme davranışı ise aslında kedinin tuvalet eğitiminin daha kolay hale gelmesini sağlayan bir durum olmaktadır. İçgüdüsel açıdan muhakkak çiş ve kakalarını örtme niyetindelerse, insanlar da kedilerin bu içgüdülerini kullanarak birkaç işlemle beraber kedilere tuvalet eğitimini verebilirler.

Ev ortamında sizi ve sevdiklerinizi rahatsız etmeyecek ve kedinizin de basit bir biçimde ulaşacağı bir kum, tuvalet eğitiminin en önemli unsurlarından biridir. Bu olanağı ona sunabilmek için kedi kum kabına gereksinim duyan aile, kendi kullanım kolaylığı doğrultusunda bir kum kabı seçmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Göz İltihabı Neden Olur, Nasıl Geçer?

Kedinizi Tuvalete Nasıl Alıştırırsınız?

Kedi kuma nasıl alıştırılır

Kedi Kumu ve Bir Kedi

Kapalı olan kedi tuvaletlerinin en büyük imkanı, dışkı kokusunu azaltırken kumun etrafa dağılmasını da az bir seviyeye indirmesidir. Buna ek olarak kediler tuvalet gereksinimlerini hallederlerken çevrenin kendilerini izlemesini istemez. Uygun bir alana koymuş olduğunuz kedi kum kabı her şeyi çözer.

Kedi Kumu Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Kedinizi tuvalete alıştıracağınız esnada en önemli olan durumlardan bir başkası da kedi kumudur diyebiliriz. Kedi kumu alırken farklı çeşitleri farklı dönemlerde deneyin. Bu esnada da kedinizi gözlemlemeyi unutmayın. Kedi kumları birbirinden farklı ham maddelerle değişik özelliklerde üretilen şeylerdir.

Yavru Kediyi Kuma Alıştırma Nasıl Yapılır?

Kedi kuma nasıl alıştırılır sorusunun yanıtlarını aramaya devam ediyoruz. Doğru kum ve kum kabı seçimini gerçekleştirdiğiniz an kedinizi tuvalet eğitimine alıştırmanız son derece kolay bir hal alacaktır. Bazı zamanlar siz tüm imkanları oluştursanız bile kediler ev içerisinde başka alanlara dışkılama yapabilirler.

Bu durumun nedenini bulabilmek ise birazcık karmaşık bir durum olmaktadır. Akla gelen ilk detay ise kedinizin ilk başlarda söylediğimiz kişilik özelliklerine sahip olmaları ve bazı durumları da protesto etmeleridir. Bunun sonucunda da sizi cezalandırmak isterler.

Kediler temizliklerine son derece düşkün olurlar. Kum kapları biraz bile kirlense kabın içine girmelerine engel oluşturmuş olur. Bu nedenle kedilerin dışkıları sürekli biçimde çöpe atılmalı ve kum kaplarına da sürekli olarak kum eklenmelidir. Dışkı atıkları ufak partiküller olarak kumda kalır bu nedenle 15 ila 20 günde bir kumun her yeri değiştirilmelidir. Kum kabını da yıkamalısınız.

Eğer kediniz saksılara işemeyi tercih ediyorsa bu zor bir durumdur ve onu bu alışkanlıktan uzaklaştırmanız da bir hayli uzun sürecek demektir. Bazı zamanlar inatçı bir şekilde siz ne yaparsanız yapın saksıya dışkılama yapmayı sürdürür. Bu durumun nedeni henüz bulunamasa bile doğal kum içerisinde yer alan fenomenlerin buna neden olduğu düşünülüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Siamese Kedi Irkı Özellikleri, Karakteri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Size verebileceğimiz en pratik tavsiye ise folyolar içerisinden ya da iri biçimli çakıl taşlarından saksılar içerisine dekorlar yapmanız olacaktır. Bunun sonucunda kedinizin kumla temasını kesip, onun saksıya dışkılama yapmasının da önüne geçebilirsiniz. Kedinizin kızgınlık döneminin en yüksek seviyeye çıktığı esnada partnerine randevu verme amacıyla evin her yerine koku bırakması normaldir. En çok da dişi kedilerin dışkılama yapması sık görülür.

Yavru Kedileri Çişe Alıştırmak İçin Yapılması Gerekenler

Bazı zamanlarda kaka ve çiş kazaları bir hastalığı haber veriyor olabilir. En çok da sistit adıyla bilinen hastalıkta, kediler dışkılarını kum yerine dışarı yapmayı seçerler. Bu aslında size idrar yolların olan kanamayı gösterebilmeleri için sergiledikleri bir davranış olarak bilinmektedir.

Eğer bu tarz bir hastalığın oluşumundan şüphe ediyorsanız yapmanız gereken ilk şey, zaman kaybetmeden bir veteriner hekime danışmak olacaktır. Kedi kuma nasıl alıştırılır konumuza hız kesmeden devam ediyoruz. Yukarıda yer alan kaka ve çiş kazaları dışında kedilere tuvalet eğitimi vermeniz son derece basittir.

Eğer sahiplendiğiniz kedi yetişkin ya da yavruysa ve ona hemen tuvalet eğitimi vermek niyetinde iseniz, yapmanız gereken ilk şey kedi kumu ve kum kabı almak olacak demektir. Kaba şekilde yukarı kısımda sıraladıklarımızın yaşanması da kedilerin tuvalet eğitiminin olmamasından değil, kedilerin çevresine anlatmak istediklerinin varlığından olmaktadır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.