Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedilerin Doğum Süresi Hakkında Bilinmesi ve Yapılması Gerekenler

Abone Ol 
Kedilerin Doğum Süresi Hakkında Bilinmesi ve  Yapılması Gerekenler
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
4905.00₺

2745.55₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
999.00₺

737.89₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2395.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Bugünkü yazımızda kedilerin doğum süresi ile alakalı bilgiler veriyor olacağız. Şayet kedinizi çiftleştirme gibi bir fikriniz yok ise en iyi çözüm yolu her zaman onu kısırlaştırmaktır. Kedilerde gebelik evresi çok önemlidir. Kedisinin üremesini isteyen biriyseniz sahiden de büyük bir olayın içinde yer alacaksınız, bunu bilin.

Anne olan bir kedi, doğumla ilgili olan bakımı kendi başına profesyonel bir biçimde yapabilir. Ama siz yine de onu tamamen yalnız bırakmayın. Elinizden gelenin en iyisini bir ebeveyn olarak her daim yapın. Bu konudaki tüm bilgileri yazımızın ilerleyen satırlarında bulabilirsiniz.

Gözle Görülen Semptomlar Nelerdir?

Sevimli mi sevimli kedinizin gebe olduğunu ortaya koyan bazı belirtiler vardır. İlk semptom ise kızgınlık sürecinin bittiği evredir. Diğer bir gösterge de kedinizin meme uçlarının şişmesi ve koyu bir renge bürünmüş olmasıdır. Gebe olan bir kedi aynı sırada çok daha fazla gıda tüketecektir.

Yüksek bir olasılıkla sabah rahatsızlığı belirtileri de gösterecek demektir. Beş hafta süresince kedinizin karnı şişer ve kendini iyiden iyiye belli etmeye başlar. Doğum gelene kadar karnı büyür. Hareketlerinde dikkat çekici değişimlere rastlarsanız asla ama asla şaşırmayın. Aniden sevecen ya da kızgın olabilir.

Kedilerin doğum süresi boyunca bu gibi durumlar her zaman olur diyebiliriz. Kediniz bu süreç boyunca kendini soyutlayan hareketler de yapabilir, korkmayın ve üzülmeyin. Bunlar her zaman için doğal süreçlerdir. Çünkü; hormonlar! Endişe etmenize gerek yok. Her şey düzelecek. Kediniz için korkmayın.

Kedinizi bir veteriner hekime götürün ve muayenelerini düzenli olarak yaptırmayı da unutmayın. Kedinizin sağlıklı olduğundan emin olduğunuz zaman derin bir nefes alacaksınız. Genelde veteriner hekimler kedilerin gebeliğini ultrasonografi kontrolüyle beraber doğrular.

Hazırlıklar Başlasın!

Kedilerin doğum süresi

Sarı Beyaz Anne Kedi ve Yavruları

Doğum esnasına dek olan kısımda anne olan kedi için yapmanız gereken fazla bir şey yoktur. Yalnızca yeterli ve dengeli olarak besleniyor olduğundan emin olun. Bol temiz su içtiğinden de emin olun. Gebelik durumu onaylandığı an bebek kedilere ve anne kediye kedi maması satın almalısınız. Bu mamalar kaliteli olsun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Persian Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

Mamanın ciddi anlamda yüksek kalitede olması önemlidir. Yavru kediler sütten kesilinceye kadar bu mamaya devam etmenizi öneririz. Anne olan kedinin direkt mama yemiyor olmasına şaşırmayın. Karnında çok fazla yavru kedi olduğu için az az porsiyonlar biçiminde yemek yiyecektir.

Doğum yapma anı yaklaştıkça kediniz yumuşak zemine sahip ve sessiz olan bir alana gitmeye çalışacaktır. Evde böyle bir alan yoksa eğer, siz bu alanı kendi elleriniz ile oluşturabilirsiniz. Bir kutuyu havluyla kaplayabilirsiniz. Bu alanı kullanması için kedinizi yüreklendirin. Kedilerin doğum süresi konulu yazımız devam ediyor…

Kedilerin gebelik dönemi ciddi anlamda zor geçebiliyor. Doğumun yaklaştığı günlerde kedilerin memesinden süte benzer bir akıntı gelir. Kedinizin vücut sıcaklığını an ve an takip eden biriyseniz bu ısının doğumdan önce genel olarak 38.9 derecenin altına düşeceğini biliyor olmalısınız diye düşünüyoruz. Doğum başlayınca da kediniz aniden bağırır. Kasılmaya başlar. Böylece doğum gerçekleşir.

Anne kedi, plasentaları yer. Buna şaşırmayın, bu gayet normal bir durumdur. Plasentaların anne kedinin içinden çıkması gerekir. Her yavru kedinin 1 plasentası olur. Bunları sayarak bulabilirsiniz. Eksik çıkarsa bilin ki plasentalardan biri ya da daha fazlası anne kedinin içinde kalmıştır. Bu olumsuz bir durumdur, hemen bir veteriner hekimden yardım alın.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.