Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kilolu Hamsterlarda Beslenme Nasıl Olmalı?

19.12.2022
458
Abone Ol 
Kilolu Hamsterlarda Beslenme Nasıl Olmalı?

Kilolu hamsterlarda beslenme büyük bir dikkat ve özveri gerektirir. Hamsterlarda kilo sorunu tahmin edilenden daha yaygındır. Çünkü bu evcil hayvanlar kilo almaya meyilli canlılardır. Kafeste yaşadıklarından ve her daim yağ ve karbonhidrat açısından zengin yiyeceklerle beslendiklerinden dolayı, kimi zaman aşırı kilo problemi yaşayabilirler.

Hamsterın Kilolu Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Kilolu Hamsterlarda Beslenme

Kilolu hamsterlarda beslenme hakkında bilgi vermeden önce bir hamsterın kilolu olup olmadığını nasıl anlayabileceğinizi açıklayalım. Hamsterınızın beslenmesi yetersizse ve ödülleri kötüye kullanıyorsa, kilo sorunu yaşaması muhtemeldir.

Diğer yandan egzersiz eksikliği de obezite eğilimini teşvik eder. Genellikle çok aktif ve enerjik hayvanlardır, bu nedenle düzenli fiziksel egzersize ihtiyaç duyarlar. Onları kafeslerde tuttuğumuzda, ne kadar büyük olurlarsa olsunlar, hareket kabiliyetleri kısıtlanır.

Hamsterınız az hareket ediyorsa ve hareket güçlüğü yaşıyorsa da obezite problemi ortaya çıkabilir. Doğru teşhis için veterineri ziyaret etmek şarttır.

Kilolu Hamsterlarda Beslenme

Kilolu hamsterlarda beslenme konusunda bazı detaylara dikkat etmek gerekir. Hamsterımızın beslenmesine özen göstermezsek sağlık durumlarını etkileyen problemler tetiklenebilir. Hamster beslenmesinde dikkat edilmesi gerekenler şunları içerir:

  • Ödülleri azaltın: Evcil dostunuzun olumlu pekiştirme ile eğitilmesi önemlidir. Fakat kilo alımına katkıda bulunduğu için ödülleri aşırı vermemek gerekir.
  • Kaliteli hamster yemi tercih edin: Hamter dostunuzun temel beslenmesi hamster yemi ile olmalıdır. Evcil dostunuza yem verirken, ürünün kaliteli olmasına ve kalorisinin aşırı yüksek olmamasına özen göstermelisiniz.
  • Meyveleri aşırı vermeyin: Hamsterlar omnivordur ve bu nedenle meyve yemeleri faydalıdır. Fakat meyveler şeker içerdiği için aşırı tüketimi obezliğe yol açabilir.
  • Başkalarının hamsterınızı beslenmesine izin vermeyin: Başkalarının onu beslemesine izin verirseniz, hamsterınız büyük olasılıkla şişmanlar. Çünkü gün içinde ne kadar yiyecek tükettiğini bilemeyebilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Mini Lop Tavşan Özellikleri, Tarihçesi ve Bakımı

Hamsterınıza Egzersiz Yaptırın

Kilolu hamsterlarda beslenme önemli olduğu kadar aynı zamanda hamsterın hareket etmesi de çok önemli bir detay. Obezite sorununu çözmek için tombul hamsterınızın beslenmesini takip etmek dışında onun aktif olmasını da sağlamalısınız.

Bir hamsterın günde 3-5 kilometre kadar yol alabileceği düşünülmektedir. Bu yüzden çeşitli hamster oyuncakları ile hamster dostunuzun aktif kalmasını sağlayabilirsiniz. Toplar, tüneller, tekerlekler gibi birçok farklı hamster aksesuarı ile sevimli dostunuzun egzersiz ihtiyacını karşılamasını sağlayabilirsiniz. Böylece kilo sorunu yaşaması ortadan kalkacaktır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.