Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

King Charles Spaniel Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Abone Ol 
King Charles Spaniel Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

King Charles Spaniel köpek ırkı, diğer Spaniel ırklarına yakın bir akrabadır ve bu nedenle mizaç ve görünüm açısından oldukça benzerdir.  Fakat daha küçük bir Spaniel cinsidir.

King Charles Spaniel Köpek Karakter Özellikleri

Bu köpekler nazik ve arkadaş canlısı yapıları ile tanınırlar. İnsan odaklıdırlar ve mutlu olmak için aileleriyle düzenli etkileşim gerektirirler. Bu Spaniel, günün büyük bir bölümünde evde yalnız kalmaktan pek hoşlanmaz. Yabancılar ve çocuklar da dahil olmak üzere tüm insanlarla çok iyi anlaşır.

Bu cins genellikle mükemmel bir aile köpeği olarak öne çıkar. Sahiplerine ve hemen hemen herkese karşı sevecen oldukları bilinmektedir. Memnun etmeye ve sabırlı olmaya son derece heveslidirler, bu da onları yeni sahipler ve yaşlılar için iyi bir seçim yapar.

Bu köpekler oyuncu olabilir ama tam olarak enerjik değildirler. Genellikle gençken bir köpek yavrusunun oyunculuğuna sahiptirler ve teklif edildiğinde genellikle oyun zamanını kabul ederler. Ancak, çok fazla egzersize ihtiyaç duymazlar ve diğer bazı ırklar gibi hiperaktif değildirler. Genellikle bütün gün kanepede uyumaktan veya yürüyüşe çıkmaktan mutludurlar.

King Charles Spaniel Köpek Tarihçesi

Birleşik Krallık’ta ortaya çıktılar. İkinci Dünya Savaşı bu ırkı ciddi şekilde etkilemiştir. O dönemlerde yiyecek ve arz kıtlığı nedeniyle az sayıda birey tarafından sahiplenildi. Çünkü savaş sırasında çoğu insan köpek beslemek istemiyordu.

King Charles Spaniel Köpek Fiziksel Özellikleri

Bu ırkın cinsiyetleri arasında pratik olarak hiçbir fark yoktur. Hiçbiri diğerinden özellikle daha büyük değildir. Erkekler daha fazla davranışsal problemlere eğilimli değiller. Her iki cinsiyet de aynı genel görünüme ve mizaca sahiptir. Siyah, beyaz, ten ve yakut renginde tüy renkleri olabilir. Genelde 15-18 kilogram ağırlığında olurlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Dogo Arjantin (Dogo Argentino) Irkı, Karakter Yapısı ve Tüm Özellikleri

King Charles Spaniel Köpek Bakımı

Lüks kürklerine rağmen, bu köpekler en azından fazla tımar gerektirmez. Tüylerini temiz tutmak ve doğal yağlarına zarar vermemek için haftada bir fırçalanmalıdır. Bu yağlar cildini ve kaplamasını koruyabilir ve saç büyümesini teşvik edebilir. Bu düzenli fırçalama rutinine ayak uydurduğunuz sürece, çok fazla tımar yapmak için endişelenmenize gerek yok. Ayrıca, tüy bakımı sırasında köpek tarağı kullandığınızdan emin olun.

Bu köpekler, özellikle kirlenirlerse bazen banyoya ihtiyaç duyabilirler. Ancak düzenli olarak banyo yapmaları gerekmez. Bu, doğal yağları sıyırarak tüylerine zarar vererek cilt kuruluğuna ve tahrişe neden olabilir. Çamurlanmadıkça bu köpeklerin yıkanması önerilmez. Düzenli fırçalama onların temiz kalmasına yardımcı olmalıdır.

Birikmiş kir ve kalıntılar için kulaklarını haftalık olarak kontrol etmelisiniz. Kulakları, kulak enfeksiyonlarına yol açabilecek döküntüleri yakalama eğilimindedir. Kulaklarının kirli olduğunu fark ederseniz, nemli bir pamuk top ile nazikçe temizlemelisiniz.

Çoğu köpek gibi, tırnaklarının da düzenli olarak kesilmesi gerekecektir. Aşırı büyümüş tırnaklar üzerinde yürümek zor olabilir ve ayrılmaya daha yatkındır. Bu işlem sırasında köpek tırnak makası kullanmanız çok önemlidir.

King Charles Spaniel Köpek Eğitimi

Bu köpekler ortalama zekaya sahiptir. Dünyanın en zeki ırkı değiller ama çoğu komutu öğrenebilecek kapasitedeler. İyi huylu yapıları nedeniyle terapi köpekleri olarak bile kullanılabilirler. Genellikle iç mekanlarda iyi davranırlar, bu nedenle düşündüğünüz kadar eğitime ihtiyaçları olmayabilir. Ancak yine de güvenlik amacıyla “kal” ve “otur” gibi temel komutları öğrenmeleri gerekir.

Memnun etmeye heveslidirler ve sahiplerinin onlara verdiği her komutu memnuniyetle dinlerler. En azından inatçı değiller. İtaat ve çeviklik dahil olmak üzere çeşitli köpek sporlarında başarılı olabilirler. Sadece insanları severler ve sevilmek isterler. Yine de, diğer bazı ırkların yapacağı kadar hızlı komutları öğrenmeyecekler, bu yüzden sabır gerekiyor.

Bu köpekler arkadaş canlısı ve itaatkar olsa da, sosyalleşme hala gereklidir. Tüm ırklar gibi, diğer köpeklerle çok fazla etkileşimleri yoksa, biriyle tanıştıklarında korkabilir ve saldırgan olabilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Saluki Köpek Irkı (Gazal Tazısı) Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

King Charles Spaniel Köpeklerde Beslenme

Küçük oldukları için bu köpekler genellikle fazla yemezler. Bu, onlara önerdiğimiz yüksek kaliteli bir diyetle beslemeyi daha ekonomik hale getirir. Günde 1-2 fincan kuru köpek maması bu ırk için yeterli olacaktır. Bu köpekler, fazla egzersiz yapmadıkları ve yiyecekleri sevdikleri için obeziteye biraz yatkındır. Kilo almaya başlamadıklarından emin olmak için vücut durumlarına dikkat etmek önemlidir. Bu, her türlü sağlık koşuluna yol açabilir ve köpeğin ömrünü önemli ölçüde kısaltabilir. Bu köpekler, bazı durumlarda ciddi bir sorun olabilen alerjilere biraz yatkın olabilir. Belirli bir proteine ​​aşırı maruz kalmaktan kaçınmak için yiyeceklerini sık sık değiştirmelisiniz.

King Charles Spaniel Köpeklerin Çocuklar ve Diğer Hayvanlar İletişimi

Bu cins, her türden diğer köpeklerle kolayca sosyalleşir. Daha küçük boyutlarına rağmen, daha büyük köpeklerden korkmazlar ve boyut farkına rağmen onlarla mutlu bir şekilde oynayacaklardır. Bununla birlikte, sosyalleşme hala tavsiye edilmektedir. Irkın, çocuklarla da çok iyi anlaştığı bilinmektedir. Bir av sürüşü var, bu yüzden genellikle kedili evler için en iyisi değiller. Erken sosyalleşme ve eğitim, onların avlanma içgüdülerini yumuşatabilir ve diğer hayvanları daha kolay kabul etmelerini sağlayabilir.

King Charles Spaniel Köpekler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Cinsle alakalı merak edilen konular:

King Charles Spaniel Köpeklerin Yatkın Olduğu Rahatsızlıklar Var Mı?

Bu ırk köpekler, birkaç sağlık sorununa eğilimlidir. Genel olarak, bu köpekler mitral kapak hastalığı, siringomiyeli ve çeşitli göz rahatsızlıklarına yatkındır.

King Charles Spaniel Köpekler Çok Havlar Mı?

Bu cins köpekler orta dereceli havlarlar.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.