Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kış Aylarında Sultan Papağanı Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Kış Aylarında Sultan Papağanı Bakımı Nasıl Olmalı?

Kış aylarında sultan papağanı bakımı büyük bir özveri ve titizlik gerektirir. Bu süreçte papağanın olumsuz hava şartlarından etkilenmesini önleyecek çeşitli tedbirler alınmalıdır.

Kış Aylarında Sultan Papağanı Bakımı

Kış Aylarında Sultan Papağanı Bakımı Nasıl Olmalı?

Kış aylarında sultan papağanı bakımı konusunda şunlara dikkat etmelisiniz:

Kuşu İç Mekanda Tutun

Hiçbir hayvan sever, evcil hayvanını dışarıdaki dondurucu soğukta tutmayı istemez. Evcil kuşlar da zaten bunu talep ediyor. Sultan papağanı kafesini mutlaka iç mekanda bir alanda konumlandırmalısınız.

Oda Sıcaklığını Koruyun

Sultan papağanının üşümemesi adında oda sıcaklığının ideal düzeyde olması çok önemlidir. Oda ısıtıcı kullanırken nemin de korunmasına özen göstermelisiniz. Kuru hava, kuşların mukoza zarına zarar verebilir. Bunun için hava nemlendiricisi tercih edebilirsiniz.

Suyu Sık Sık Değiştirin

Kış mevsiminde hava soğuk olduğu için doğal olarak içme suyu çok çabuk bir şekilde soğur. Aşırı soğuk su, sultan papağanını hasta edebilir. Bu yüzden kuş suluğu düzenli olarak kontrol edilmeli ve kuşun suyu değiştirilmelidir.

Yeteri Kadar Yem Sağlayın

Kış aylarında sultan papağanı bakımı söz konusu olduğunda en önemli noktalardan biri de hayvana yeteri kadar yem sunmaktır. Kış mevsiminde kuşların doğal besinleri alması zor olur. Kuşunuzun yeterince enerjik ve sağlıklı kalması için ona kaliteli ve besleyici papağan yemleri vermelisiniz.

Odayı Güvenli Tutun

Kuşunuzu kafesten çıkardığınızda odanın güvenli olmasına ekstra dikkat etmelisiniz. Özellikle de papağan için zararlı olabilecek bitkiler, objeler ortalıkta olmamalıdır. Diğer yandan kuş kafesi, rüzgar almayan kuytu bir yerde bulunmalıdır.

Kuşunuza Ilık Banyo Yaptırın

Papağan dostlarımız suda vakit geçirmeyi seven canlılardır. Sultan papağanınızın ısınması için ona ılık banyo yaptırabilirsiniz. Papağanın ılık suyla banyo yapması, hem ısınmasını sağlar hem de tüylerindeki kir ve kalıntıların temizlenmesine yardımcı olur. Bu da sonuç olarak evcil kuşunuzun genel sağlığı ve refahı açısından önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  10 Maddede Popüler Papağan Irkları

Nemi Artırın

Yukarıda da söz ettiğimiz gibi iç mekanın nemsiz olması, papağanın üst solunum yollarına zarar verir. Bu durum ise bazı rahatsızlıkları beraberinde getirebilir. Papağanlar sene boyunca yüksek neme gereksinim duyarlar. Bundan dolayı kış aylarında sultan papağanı bakımı konusunda nem detayı atlanmamalıdır.

Odanın etrafına su dolu kaseler yerleştirebilir, odaya nemlendirici ekipman koyabilir, nem düzeyini ölçen bir higrometre kullanabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.