Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kısırlaştırma Sonrası Kedi Davranışları Nelerdir?

Abone Ol 
Kısırlaştırma Sonrası Kedi Davranışları Nelerdir?
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
786.72₺

582.55₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3430.00₺

2040.55₺

N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Kedi ebeveyni olarak kısırlaştırma sonrası kedi davranışları hakkında bilgi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Genel olarak kısırlaştırma sonrasında kedilerin davranışlarının çok daha sakin ve uysal bir yapıya büründüğü gözlemlenmektedir çünkü kediler, kısırlaştırma işlemi sonrasında onların daha baskın ve aktif olmasına neden olan hormonlarından da bir nevi kurtulurlar. Bu noktadan sonra ise kedinizin çok daha sevecen şekilde hareket etmesi mümkündür. Kedinizin hareketlerinde, size karşı ve diğer kedilere karşı olan davranışlarda değişim gözlemlemeniz çok normaldir.

Kısırlaştırma Sonrası Kedi Davranışları Nasıl Olur?

Genellikle kısırlaştırılmış olan kediler çok daha sakin ve uysal bir yapıya sahip olacaklardır çünkü onların diğer kedilere ya da evdeki insanlara karşı kızgın ya da korumacı yapıda olmasına neden olan hormonlar artık ortadan kalkar. Benzer şekilde rekabetçi yapıları da gözle görülür şekilde azalır ve kedilerin kısırlaştırıldıktan sonra sahiplerine, diğer hayvanlara ya da diğer kedilere karşı daha naif bir tutum sergilemesi olası hale gelir.

Kedilerin kısırlaştırılma sonrasındaki davranış değişimleri hemen göze çarpar. Kısırlaştırılmış olan kediler genellikle ilk birkaç gün kızgın ya da sahiplerine karşı soğuk olabilirler çünkü veteriner ortamından korkmaları mümkündür. Sonrasında ise birkaç gün içerisinde kedinizin davranışlarının çok daha sakin olduğunu görebilirsiniz.

Özellikle de erkek kediler, diğer erkek kediler ile anlaşma konusunda kısırlaştırma öncesinde büyük problemler yaşarlar. Bunun temel nedeni de kendi alanlarını paylaşmak istememeleri ve erkek kedilerin diğer erkek kedilere daha baskın gelmek istemeleridir. Bu sebeple de kısırlaştırma sonrasında genel olarak bu istekler azalır ve erkek kediler daha sakin bir yapıya sahip olabileceği için diğer erkek kediler üzerinde bir üstünlük sağlamak için çaba sarf etmezler ve onlarla daha iyi anlaşabilir hale gelirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Fıtık Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Kısırlaştırma sonrası kedi davranışları nasıl olur diyenler için şu bilgilerden de söz edelim. Kızgınlık dönemlerinde kısırlaştırılmamış olan dişi ve erkek kedilerde büyük belirtilerin gözlemlenmesi mümkündür. Kimi zaman dişi ve erkek kediler kızgınlık dönemlerinde evden kaçma girişimlerinde bile bulunabilirler. Oysaki kısırlaştırılmış olan dişi ve erkek kediler, kızgınlık belirtilerini bir süreliğine az miktarda da olsa gösterir ve sonrasında bu belirtilerin gözlemlenme sıklığı azalarak zamanla ortadan kalkar. Bu nedenle de kedinizin daha sakin ve kendi halinde davranarak sizinle iletişim kurmaya çalışması olası hale gelir.

Kısırlaştırılmış kedinizin sağlıklı beslenmesi çok önemli. En iyi kısırlaştırılmış kedi mamaları için TIKLAYINIZ!

Kısırlaştırılan Kediler Kızgınlık Belirtisi Gösterir Mi?

Kısırlaştırma sonrası kedi davranışları neler? Çoğunlukla yeni kısırlaştırılmış olan kedilerin kızgınlık belirtisi göstermesi mümkündür ancak kısırlaştırılmadan önce çok belirgin şekilde görülen belirtiler, kısırlaştırma işlemi sonrasında zamanla azalarak yok olur. Kimi zaman da kısırlaştırılan kedilerde hiçbir kızgınlık belirtisinin görülmemesi olasıdır.

Kısırlaştırılmamış olan kediler çok ciddi kızgınlık belirtileri gösterebilir, saldırganlaşabilir, evden kaçabilir ve karşı cins bir kedinin kokusunu aldıkları zaman evin içerisinde yaramazlık yapabilirler. Bu durum, kısırlaştırılmış olan kedilerde gözlemlenmez. Çok daha hafif belirtiler gösteren kısırlaştırılmış kediler, kısırlaştırmadan bir süre sonra bu belirtileri çok daha az göstermektedir. Kimi zaman kısırlaştırılmış olan kedilerin bu belirtileri dahi göstermemesi mümkündür.

Kısırlaştırılmış Olan Kediler Daha Kızgın Bir Yapıda Mıdır?

Kısırlaştırma sonrası kedi davranışları neler? Kedilerin kısırlaştırma sonrasında çok daha kızgın ve depresif olduğuna dair genel bir yanılgı olsa da aslında kısırlaştırılmış olan kediler sahiplerine karşı daha yakın ve içten davranırlar. Kısırlaştırmanın sonrasındaki ilk birkaç gün, operasyonun etkisi ile kedilerin kızgın ya da sinirli olabilmesi elbette mümkündür. Ancak yine de kedilerin kısırlaştırma sonrasında çok daha kızgın olduğu bilgisi yanlıştır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Kısırlaştırma Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kısırlaştırıldıktan sonra kediler çok daha sakin bir karaktere sahip olurlar. Hormonlarının etkisi olan bu durum, kedilerin hormonlarının etkisinin de hafiflemesi ile davranışlarının da daha zarif hale gelmesine neden olur. Bu sebeple de kısırlaştırılmış olan kediler ilk birkaç gün sinirli ya da depresif olabilseler bile kedinizin birkaç günün sonrasında çok daha sakin bir karaktere sahip olabileceği söylenebilir.

Genellikle kediler kısırlaştırılmadan önce diğer hayvanlara ve özellikle de erkek kedilere karşı daha saldırgan bir yapıda olabilir. Erkek kedilerin erkek kedilere karşı daha saldırgan yapıda olması olasıdır. Bunun temel nedeni de hormonlarıdır. Kısırlaştırılmış olan erkek kediler ise diğer erkek kediler ile dostluk kurmaktan çekinmezler. Benzer şekilde dişi kedilerin de kısırlaştırıldıktan sonra kısırlaştırılmış olan diğer erkek kediler ile daha samimi ve dost canlısı bir ilişki kurabilmesi mümkün olabilmektedir.

Kediler Kısırlaştırıldıktan Sonra Karşı Cinsle Nasıl Anlaşır?

Kısırlaştırma sonrası kedi davranışları neler? Kısırlaştırma sonrasında kedilerin karşı cins kediler ile daha sakin ve dost canlısı bir ilişkiye sahip olabilmesi mümkündür. Aynı evde yaşayan kısırlaştırılmamış karşı cins iki kedi birbirine karşı saldırgan ya da uzak olabilirler. Bu da hormonların etkisinden kaynaklanmaktadır. Kızgınlık döneminde ise bu iki kedinin birbirine daha yakın davranması mümkündür. Kısırlaştırma sonrasında ise iki kedinin de arasında sıkı bir dostluk gelişebilir.

Kedilerin kısırlaştırıldıktan sonra birbirlerine karşı çok daha yakın ve samimi bir ilişki geliştirdiği gözlemlenmiştir. Özellikle de aynı ev içerisinde yaşayan karşı cins iki kedinin kısırlaştırılması, kedilerin çok daha iyi bir ilişkiye sahip olabilmesi için önemlidir. Bu nedenle de kısırlaştırılan kediler, genel olarak karşı cins kediler ile daha iyi bir ilişki kurabilmektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.