Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Konuşan Kuş Türleri Nelerdir?

Abone Ol 
Konuşan Kuş Türleri Nelerdir?

Konuşan kuş türleri, kuş sahiplenmek isteyenlerin merak ettiği bir husus. Bazı kuşlar, çeşitli kelimeler öğrenebiliyorlar ve bunları dile getirebiliyorlar. Bu da evcil kuş sahiplerini memnun ediyor. Zeki ve eğitime açık olan kuş cinsleri, kelime öğrenme kapasiteleri ile dikkat çekiyor. İşte o kuşlar…

Konuşan Kuş Türleri

Konuşan Kuş Türleri

İnsan konuşmasını taklit eden, eğitime hızlı yanıt veren ve konuşan kuş türleri şu şekilde sıralanır:

1. Afrika Gri Papağanı

En sevimli kuş cinslerinden biri olan Afrika Gri Papağanı, zekası, oyunculuğu ve kelime öğrenme yeteneği ile bir adım öne çıkar. Papağan tutkunlarının bir numaralı tercihlerinden biridir. İyi bir eğitim aldığı taktirde bazı kelimeleri tekrarlayabilir ve konuşabilir. Afrika Gri Papağanlarının besleyici papağan yemi tüketmeleri önem arz eder.

2. Muhabbet Kuşu

Konuşan kuş türleri arasında yer alan muhabbet kuşları, çoğu insanın favori kuşlarından biridir. Bakımı kolay olan muhabbet kuşları aynı zamanda çok zeki canlılardır ve eğitime açık yönleriyle de farklarını ortaya koyarlar. Bu kuşlar konuşmayı ve bazı kelimeler söylemeyi öğrenebilir. Bunun için sabırlı olmalı ve kuşunuzu iyi bir eğitime tabi tutmalısınız. Muhabbet kuşlarının vitaminler yönünden zengin olan muhabbet kuşu yemleri ile beslenmeleri şarttır.

3. Amazon Papağanı

Rengarenk görüntüsü ile dikkat çeken Amazon Papağanları, olağanüstü netlikte konuşabilir. Tatlı sesleriyle insanları tebessüm ettirebilirler. Bu kuşlar sosyalleşmeye gereksinim duyar. Bu yüzden insanlarla ve diğer papağanlarla zaman geçirmeyi severler. İnsanlarla daha sık etkileşim kurarak, onları taklit etmeyi de öğrenebilirler. Kuş oyuncakları ile zaman geçirmekten de çok hoşlanırlar. Sahipleriyle yakın bağlar kuran kuşlardan biridir. Bu nedenle kuşunuza vakit ayırabilecekseniz, Amazon Papağanı çok iyi bir seçimdir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Evcil Kuşların Yaşam Süresi Nedir?

4. Keşiş Papağanı

Konuşan kuş türleri listesi Keşiş Papağanı ile devam ediyor. Quaker Papağanı olarak da bilinirler. Çok sosyal bir canlıdır. İnsanlarla zaman geçirmeye çok isteklidir. İnsanların konuşmasını taklit edebilir ve bazı kelimeleri söylemeyi kolayca öğrenebilir. Yeni papağan sahiplenecekler için iyi bir seçimdir. Geniş bir papağan kafesi tam da Keşiş Papağanlarına göredir.

5. Eklektus Papağanı

Göz alıcı renkleriyle ilgi çeken Eklektus Papağı, aynı zamanda konuşma yeteneğiyle de bilinir. Kapsamlı bir kelime dağarcığına sahip olabilir. Bu kuşlar genel olarak nazik ve arkadaş canlısı olmalarıyla da fark yaratırlar. Sahipleriyle sosyalleşmeye ve etkileşim kurmaya bayılırlar. Erkek Eklektus Papağanını eğitmek, dişi Eklektus Papağanını eğitmekten biraz daha kolaydır.

6. Kakadu Papağanı

Konuşan kuş türleri söz konusu olduğunda bu kuşlardan biri de Kakadu diyebiliriz. Kakadular şüphesiz ki, mükemmel konuşma yeteneği ile sahiplerini memnun eder. Bazı kelimeleri ve cümleleri çok kolay bir şekilde öğrenebilir. Çünkü bu papağanlar son derece zeki canlılardır. Her gün kafes dışı zamana ve sahipler ile sosyalleşmeye gereksinim duyar.

7. Amerika Papağanı

Konuşan kuş cinsleri arasında yer alan Amerika Papağanı, yukarıdaki papağanlar kadar olmasa da konuşmaya meyillidir. Bunun için sabırlı olmak gerekir. Bazı kelimeleri öğrenebilir ve tekrarlayabilir. Konuşması her daim net değildir ama öğrenmeye açık bir kuştur.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.