Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpek Sahiplenmenin Avantajları Nelerdir?

Abone Ol 
Köpek Sahiplenmenin Avantajları Nelerdir?

Köpek sahiplenmenin avantajları oldukça fazladır. Bir köpek sahiplenerek, terk edilmiş hayvanların sayısını azaltabilir, köpeğe daha kaliteli bir yaşam sunabilirsiniz. Köpek sahiplenmeyi planlıyorsanız; bunun avantajlarını öğrenmek isteyebilirsiniz. İşte bir köpek sahibi olmanın faydaları!

Köpek Sahiplenmenin Avantajları

Köpek Sahiplenmenin Avantajları

İnsanlar için bir köpek sahiplenmenin avantajları söz konusu olduğunda, akla gelen ilk şey köpeklerin iyi bir arkadaşlık sunmalarıdır. Fakat evde bir köpek beslemenin daha birçok faydası vardır. Her biri de bilim tarafından kanıtlanmış durumda. Köpek sahiplenmenin faydaları şu şekilde açıklanabilir:

1. Köpekler Sayesinde Hareketli Bir Yaşam Tarzı Mümkün

Köpek sahibi olmanın gerekliliklerinden biri de köpeği düzenli olarak yürüyüşe çıkarmak ve onunla oyunlar oynamaktır. Bu tür aktiviteler köpeğin yalnızca kilosunu korumakla kalmaz, aynı zamanda onun mutlu ve sağlıklı olmasına da olanak tanır.

Köpek tasması eşliğinde yürüyüşler yapmak, köpek oyuncakları ile aktiviteler gerçekleştirmek, bir köpek sahibi olarak sizin de hareketli bir yaşam tarzı benimsemenize yardımcı olur. Bu durum ise sağlığınızı optimal anlamda teşvik eder. Köpekle ilgilenmek, her yaştan insanın hareketli kalmasına izin verir. Bu da kalori harcamaya destek olurken bir diğer yandan da diyabet gibi hastalıkların görülme sıklığını azaltmaya yardımcıdır.

2. Köpeklerle İlgilenmek, Kan Basıncını Düşürür

Köpek sahiplenmenin avantajları arasında bir diğeri de kan basıncının düşmesidir. Yapılan birçok araştırma, evde köpek beslemenin tansiyon hastalığına iyi geldiğini doğrulamıştır. Köpeklerle yaşayan insanların daha düşük trigliserit ve kolesterol seviyelerine sahip olma eğiliminde oldukları da biliniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Pitbull Staff (American Staffordshire Terrier) Köpek Irkı Hakkında Bilgiler

Bunun en büyük nedenlerinden biri de köpeklerle yaşamanın fiziksel aktiviteyi teşvik etmesidir. İnsanların stresle başa çıkma şeklini iyileştirdiği için köpek sahibi olmak, ruh halini de olumlu anlamda etkiler.

3. Yaşlılarda Depresyon Görülme İhtimalini Azaltır

Köpeği olanlar, onun günlük yaşama kattığı neşeyi çok iyi bilirler. Bununla beraber, bir köpek sahiplenmenin avantajları arasında depresyonu önlemesi de yer alıyor. Özellikle de yaşlı kişiler için bu durum son derece önemli. Yalnızlıktan sıkılan yaşlı bireyler, köpeklerin arkadaşlığından yararlanabiliyorlar. Bu da depresyona yakalanma risklerini minimuma düşürüyor. Köpekler, her yaştan insanın yaşam kalitesini bir üst noktaya ulaştırıyor.

4. Köpekle Yaşamak Bağışıklık Sistemini Geliştirir

Önceden küçük çocukların ve bebeklerin köpeklerle yaşamasının uygun olmadığı düşünülürdü. Fakat yapılan araştırmalara göre; köpekle yaşamak, her yaştan bireyin bağışıklık sistemini güçlendirmeye imkân tanıyor. Ek olarak; bir köpekle yaşamak, alerji oluşumunu da azaltır.

Bilim insanlarına göre; çocuğun vücudunun bazı bileşenlerle başa çıkmasına destek olan şey, mikroorganizmalarla erken zamanda tanışmasıdır. Elbette, köpekle oynadıktan sonra elleri yıkamak gibi bazı hijyen uygulamalarına da çok dikkat etmek gerekiyor.

5. Köpekler, Çocukların Öğrenmesini Kolaylaştırır

Çocuklar, köpeklerle yaşadıklarında daha destekleyici ve daha az bencil olmayı öğrenirler. Çünkü köpeklerle beraber yaşam sürmek, çocuğun diğer canlıların ihtiyaçlarına saygı duymasını gerektirir. Örneğin, köpeğin ne zaman uyumak istediğini ve ne zaman oyun oynamak istediğini anlamaları gerekir. Ayrıca köpek dostlarımız koşulsuz sevgi ve minnettarlık gösterirler. Bu da çocukların duygusal gelişimi bakımından önem arz eder.

6. Sosyal Hayatı Teşvik Eder

Bazı çalışmalara göre köpek sahipleri, diğer insanlara oranla daha kolay arkadaş edinebiliyorlar. Bu durum ise özellikle yaşlılar arasında daha yaygın. Diğer insanlarla tanışmak ve konuşmak için köpeklerin yürüyüş zamanlarından yararlanabiliyorlar. Bilgi alışverişi de daha hareketli bir sosyal yaşama katkıda bulunuyor. Birçok insan evcil köpeği söz konusu olduğunda daha rahat hisseder ve rahatlıkla konuşabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpekler İçin Önemli Malzemeler
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.