Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpekler Brokoli Yiyebilir Mi?

Abone Ol 
Köpekler Brokoli Yiyebilir Mi?

Köpekler brokoli yiyebilir mi sorusu, evcil köpek sahipleri tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Bilindiği gibi brokoli sağlıklı bir sebzedir ve besin bileşenleri ile yüklüdür. Peki, köpeklere brokoli verilir mi?

Köpekler Brokoli Yiyebilir Mi? Yiyemez Mi?

Köpekler Brokoli Yiyebilir Mi

Köpekler brokoli yiyebilir mi açıklayalım. Herhangi bir baharat ya da sebze eklenmediği sürece köpekler hem çiğ hem de pişmiş brokoli yiyebilirler. Bununla birlikte brokoli, köpeklere her daim ufak miktarlarda verilmelidir. Çünkü brokolinin çiçek bölümleri köpeklerin midesinde tahrişe yol açabilir.

Brokoli, köpekler için güvenli bir besindir. Fakat bir tabak dolusu brokoli yerine az miktarlarda brokoliyi köpeğe sunmak en doğrusu olacaktır. Elbette herhangi bir sos ve yağ içermeyen şekliyle brokoliyi köpeklere vermek daha uygundur.

Çoğu köpek gereksinim duyduğu bütün besin bileşenlerini köpek maması ile alır. Ancak belirli sebzeleri beslenme düzenlerine dahil etmek, köpeklere bazı önemli faydalar sağlar. İnsanlar gibi köpekler de brokolinin A, C ve B vitaminleri, çinko, kalsiyum ve fosfor gibi bileşenlerinden yararlanabilir. Hepsinden de önemlisi düşük yağ içermesi ve tatmin edici bir lezzet sunması, brokoliyi köpekler için dayanılmaz kılabilir.

Brokolinin Köpeklere Faydaları Nelerdir?

Köpekler brokoli yiyebilir mi sorusunu yanıtladık. Peki, brokolinin köpeklere faydaları neler? Brokolide yer alan bazı önemli besin maddeleri, köpeklerin görme yeteneğine katkıda bulunur ve bazı göz hastalıklarına karşı onları korur.

Rutin brokoli tüketimi yara iyileşmelerini de hızlandırabilir. Kemik yoğunluğunu artıran bu besin, köpeklerin çok daha güçlü ve sağlıklı kemiklere sahip olmasına yardımcıdır. K vitamini açısından zengin olan brokoli, köpeğin genel sağlığını teşvik edebilir.

Bu sebzede bulunan C vitamini, özellikle de yaşlı köpekleri bazı hastalıklara karşı koruyabilir. İçinde bulundurduğu potasyum nedeniyle evcil dostunuzun kalp hastalıklarına yakalanma riskini minimize edebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  American Pitbull Terrier Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Brokoli, köpeklere pişmiş verilebileceği gibi aynı zamanda çiğ olarak da verilebilir. Pişmiş yüksek lifli yiyeceklerin sindirimi çok daha kolay olduğu için brokoliyi pişirip köpeklere sunmak daha iyi bir seçenek olacaktır. Lif açısından zengin olan bu besin, özellikle de sindirim sorunları yaşayan köpeklerin sağlığına destek olur. Pişirme işlemi esnasında baharat, sos ve yağlar kullanmamaya özen göstererek, dört ayaklı arkadaşınızın sağlığını koruyabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.