Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpekler Marul Yiyebilir Mi?

Abone Ol 
Köpekler Marul Yiyebilir Mi?

Köpekler marul yiyebilir mi? Köpeklerin sevdiği ve sağlıkları için faydalı olan sebzeler vardır. Sebze tüketimi ile köpeklerin vitamin ve mineral gereksinimleri karşılanabilir. Peki, köpeklere marul verilir mi?

Köpekler Marul Yiyebilir Mi? Yiyemez Mi?

Köpekler Marul Yiyebilir Mi?

Genel olarak marulun köpeklere uygun bir besin olduğu kabul edilir. Marul, roka, maydanoz gibi sebzeler yüzde doksana kadar su barındırdığından dolayı köpekler için tipik olarak güvenli bir seçimdir. Daha da iyisi şudur ki; marulun kalorisi oldukça düşüktür ve köpeğin sağlığını desteklemeye yardımcı olacak bileşenler içerir. Bu da marulu aşırı kilolu ve yaşlı köpekler için harika bir köpek ödül maması haline getirir.

Marul Köpekler İçin Güvenli Bir Besin Mi?

Marul ve diğer yeşil yapraklı sebzelerin aşırı tüketimi, bazı mide ve bağırsak sorunlarına yol açabilir. Bu durum hem insanlar hem de köpekler için geçerlidir. Evcil dostunuzda gastrointestinal problemlerin oluşmaması için marulu ona ölçülü bir şekilde sunmalısınız.

Yüksek lif içeriğinden dolayı marul, daha büyük parçalar şeklinde sunulduğu zaman köpekler tarafından zor bir şekilde sindirilebilir. Bu sebeple de marulu köpeğinize vermeden önce doğrayabilirsiniz. Yavru köpekler marulun orta kısımlarını daha çok severler. Marulu parçalara bölerek yavru köpeklere de sunabilirsiniz.

Köpekler marul yiyebilir mi diyenler için şunlarda da bahsetmek gerekir: Bazı marul türleri potansiyel olarak köpekler için zararlı olabilir. Bu nedenle köpeğinize hangi tür marul verdiğinizden emin olmalı ve gerekirse veterinere danışmalısınız. Marul, K ve C vitamini gibi önemli bileşenlere sahip olduğu için köpeğinize yarar sağlayacaktır. Yine de her marul türünü köpeğe vermemeye özen göstermelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  American Stafford Terrier Irkı Özellikleri ve Bakımı

Bir diğer endişe konusu ise iyi yıkanmamış olan marulların köpeklere verilmesidir. Marulda bazı hastalıklara yol açabilecek bakteriler bulunabilir. Bu sebeple de marulu köpeğinize servis etmeden önce bol su ile yıkamaya dikkat etmelisiniz.

Çeşitli koruyucular içeren soslar ile marulu köpeğe sunmak ise köpeğinizin hasta olmasına sebebiyet verebilir. Hatta köpeğinizin kilo almasına neden olabilir. Başka malzemeler içermediği sürece pişmiş marulu da evcil dostunuza verebilirsiniz. Unutmamalısınız ki, köpeklerin temel beslenmesi köpek maması içermelidir. Sebze ve meyveler de ara sıra köpeklere verilebilmektedir.

Marulun Köpeklere Faydaları Nelerdir?

Köpekler marul yiyebilir mi açıkladık. Şimdi de marulun köpeklere faydalarından bahsedelim. Yukarıda da söz ettiğimiz gibi marulun su içeriği yüksektir. Ancak bu durum besin maddeleri açısından yoğun olmadığını kanıtlamaz. Aksine marul iyi bir lif ve vitamin kaynağıdır. Aynı zamanda beta-karoten açısından zengindir. Köpeklerin göz sağlığını korumak ve teşvik etmek için uygun bir besindir. Genel olarak marul tüketimi köpeklerin bağırsak, sindirim ve genel vücut sağlığını korumaya yardımcıdır. Herhangi bir insan gıdasında olduğu gibi marul tüketiminde de veterinere danışmayı unutmamalısınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.