Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpekler Ne Kadar Yürümeli?

Abone Ol 
Köpekler Ne Kadar Yürümeli?

Köpekler ne kadar yürümeli sorusunun cevabı merak ediliyor. Köpeklerin yürüyüş yapmaları, onlara duygusal, zihinsel ve fiziksel açıdan pek çok yarar sağlar. Yürüyüşler, evcil dostunuzun vücudu için en iyi egzersiz çeşididir. Peki, köpekler günde kaç dakika yürümeli?

Köpekler Ne Kadar Yürümeli? Kaç Dakika?

Köpekler Ne Kadar Yürümeli?

Yürüyüş yapmak, köpeğinizin duygusal, zihinsel ve fiziksel açıdan fayda elde etmesi için en iyi seçimdir. Köpek dostunuz yürüyüşe çıktığında ilginç kokuları koklar, diğer insanlar ve köpekler ile tanışır ve dışarıdaki dünyanın farkında olur. Bu nedenle yürüyüş, köpekler için harika bir zihinsel uyarım sunar.

Köpeğinizin can sıkıntısından etkilenmemesi, kendisini çok daha mutlu ve enerjik hissetmesi için onu yürüyüşe çıkarmalısınız. Öte yandan köpeğinizi gezdirmek, sizin için de eşsiz bir spordur. Öyleyse köpekler ne kadar yürümeli? Bu sorunun yanıtı köpeğin cinsine, yaşına ve diğer birçok faktöre göre değişiklik gösterir.

Yavru köpekler, yetişkin köpeklere oranla daha kısa yürüyüşlere gereksinim duyarlar. Yavruların çok fazla enerjisi olduğu doğrudur. Ancak dayanıklılıkları çok fazla değildir. Bu yüzden de kolay bir şekilde yorulabilirler. Yavru köpeğiniz var ise onu sık sık kısa yürüyüşlere çıkarmanız önerilir. Bu aynı zamanda tasma ve tuvalet eğitimine de yardımcıdır.

Yavru köpeğinizle ortalama 5-10 dakikalık yürüyüşler yapabilirsiniz. Yavru köpek dostunuz günde üç ya da daha fazla kez yürüyüşe çıkmalıdır.

Peki, yaşlı köpekler ne kadar yürümeli? Yaşlı köpekler çoğunlukla yavru köpeklerden çok daha uzun süreler boyunca yürüyebilirler. Ama birçok yaşlı köpek, kas ve eklem yaralanmalarından etkilenmemek amacıyla biraz daha kısa yürüyüşlere ihtiyaç duyar.

Yaşlı köpeğinizin sağlık durumuna ve yaşına bağlı olarak daha az dayanıklılığı olabilir ve aşırı uzun yürüyüşlerden olumsuz etkilenebilir. Yaşlı köpeklerin günde 20-30 dakikalık bir ya da iki yürüyüş yapmaları tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  American Eskimo Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Eğer ki, yaşlı köpeğiniz kendisini iyi hissediyorsa ve yürümeye devam etmek istiyorsa, biraz daha yürüyüşü deneyebilirsiniz.

Yetişkin Köpekler Ne Kadar Yürümeli?

Köpek sahipleri, yetişkin köpekler ne kadar yürümeli sorusunun cevabını da araştırırlar. Yetişkinler, yavru ve yaşlı köpeklere oranla daha uzun yürüyüşler yapabilirler. Köpeğinizin vücut tipine, yaşına ve karakterine bağlı olarak yürüyüş süresi değişebilir.

Yetişkin köpeğiniz için günde en az iki yürüyüş seansı uygun olacaktır. Her bir yürüyüş etkinliği minimum 30 dakika kadar olabilir. Küçük ırk köpeklerin daha kısa süreli yürüyüş gerektirdiklerini hatırlatırız. Büyük ırk köpekler ise cinse bağlı olarak uzun süreler boyunca yürüyebilirler.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.