Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpeklerde Ani Saldırganlık Nedenleri

Abone Ol 
Köpeklerde Ani Saldırganlık Nedenleri

Köpeklerde ani saldırganlık birçok farklı faktörden kaynaklanabilir. Köpeklerin bu durumu herhangi bir evcil hayvan sahibi için korkutucu olabilir. Yetişkin köpek dostunuz bir süredir sizinleyse, genel olarak farklı durumlardaki davranışlarını tahmin edebilirsiniz. Mutlu, sevecen ve sağlıklı köpeğiniz aniden ve hiçbir neden yokken saldırganlaşırsa bazı yöntemler ile onu sakinleştirebilirsiniz.

Köpeklerde Ani Saldırganlık Nedenleri Nelerdir?

Köpeklerde Ani Saldırganlık

Köpek dostlarımızın insanlara karşı saldırganlığı hamle yapma, havlama, ısırma ve hırlama şeklinde gelişebilir. Köpekler aynı zamanda yürüyüşe çıktıklarında diğer köpeklere karşı da saldırgan hareketlerde bulunabilirler. Mutlu bir köpeğin bariz bir neden olmadan aniden agresifleşmesi normal değildir. Bunun altında yatan çeşitli nedenler vardır. Bunlar:

Köpeklerde Korku

Korku, saldırganlık gibi davranış ve mizaç değişikliklerine sebebiyet verebilir. Saldırganlık geçici ise köpeğiniz algıladığı bir tehdide tepki veriyor olabilir. Buna ek olarak köpeğinizin neden tepki verdiğini de anlamalısınız.

Köpeklerde Sağlık Problemleri

Birçok yaygın sağlık sorunu köpeklerin kişiliğini ve davranışını etkileyebilir. Bazıları çok ciddi olabilir. Köpeğiniz yaşlıysa ve yaşa bağlı şekilde hastalıklar gelişmeye başlarsa, bu durum köpeğin davranışlarını da değiştirebilir. Köpeğinizin saldırganlığına uyuşukluk, kilo alımı ve tüy dökülmesi eşlik ediyor ise bu gelişme hipotiroidizmden kaynaklanabilir.

Köpeklerde Yaralanma

Köpeklerde ani saldırganlık, herhangi bir yaralanmadan da kaynaklanabilir. Köpeğiniz acıyı gizlemek isterken davranışları agresif bir hal alabilir. Bazen köpeğin vücudunun herhangi bir yerinde oluşan böcek ısırığı, kesik, şişlik gibi durumlar da köpeğinizi sinirlendirebilir. Bu nedenle köpeğinizde sıra dışı bir şeyler fark ederseniz, onun vücudunu kontrol etmeyi unutmamalısınız.

Köpeklerde Ani Saldırganlık Nasıl Durdurulur?

Evcil dostunuzun ani saldırganlığını durdurmak hem sizin hem de köpeğinizin genel refahı ve mutluluğu için çok önemlidir. Bu sebeple bazı yöntemleri deneyebilirsiniz. Bunlar:

  • Sağlık problemleri için köpeği veterinere götürün: Veteriner, evcil hayvanınızın tıbbi ve davranışsal durumunu analiz edecektir. Amaç, ilk olarak yaralanmaları ve diğer tıbbi problemleri ortadan kaldırmaktır.
  • Profesyonel yardım alın: Köpek davranış uzmanından yardım alabilirsiniz. Uzman, köpeğin davranışlarına göre uygun tedavi yöntemini tespit edecektir.
  • Saldırganlığı neyin tetiklediğini bulun: Köpeğiniz yabancılara, çocuklara, nesnelere ya da diğer hayvanlara karşı saldırgan davranıyor ise bunun nedenini tespit edip, uygun koşulları sağlamak gerekir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede Mavi Gözlü Köpek Cinsleri
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.