Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Küçük Akvaryum Balıkları Hangileri?

24.03.2023
1.252
Abone Ol 
Küçük Akvaryum Balıkları Hangileri?

Küçük akvaryum balıkları, bakımlarının kolay olması nedeniyle herkesin favorisi konumunda. Ne de olsa bu küçük akvaryumlar derli topludur ve çoğu insanın bütçesine uygundur. Bu yazımızda, küçük akvaryumunuzu renklendirecek balık cinslerini sıraladık.

Küçük Akvaryum Balıkları

Küçük Akvaryum Balıkları

40-50 litreye kadar akvaryumlar oldukça sevimli bir görüntü sunar. Evde her zaman küçük bir yer kaplayan bu akvaryumlar, rengarenk balıklarla ihtişamlı bir görüntüyü de teşvik eder. Küçük akvaryum balıkları arasında en popüler olanları:

1. Betta Balığı

Akvaryumların vazgeçilmez balıklarından biridir. 7 cm’ye kadar uzayabilir. Minimum 20 litrelik bir akvaryum, Betta için uygun olacaktır. Erkek Betta’lar her daim yalnız başlarına tutulmalıdır. Daha büyük gövdeli ve daha küçük yüzgeçli dişi Betta’lar ise 3 veya daha çok üyeden oluşan bir grupta uyumlu olacaktır.

2. Neon Tetra Balığı

Küçük akvaryum balıkları listesinde yer alan Neon Tetra, parlak görünümü ve sevimli duruşu ile dikkat çeker. Akvaryumlara canlılık katan balıklardan biridir. En çok dört cm’ye kadar uzayabilir. Uyumlu, sevecen ve dayanıklı bir balıktır. Yaşam alanında ideal su sıcaklığı 20-26 derece olmalıdır. Akvaryum ısıtıcı ve soğutucu kullanarak, balığınız için uygun su sıcaklığını elde edebilirsiniz.

3. Harlequin Rasbora Balığı

Akvaryumların vazgeçilmez üyelerinden biri olan Harlequin Rasbora, en fazla beş cm’ye kadar uzayabilir. Bakımı kolay balıklar arasındadır. Çoğu balık cinsi ile uyumludur. 22-27 derecelik bir akvaryum sıcaklığına gereksinim duyar. Kaliteli balık yemleri ile beslenmesine özen gösterilmelidir.

4. Lepistes Balığı

Küçük akvaryum balıkları söz konusu olduğunda Lepistes balıkları da bu listede yer alır. Beş cm’ye kadar uzayabilen bu balıklar, renkli görünümleri ve tatlı duruşları ile çoğu insanın favorisi olmayı başarmıştır. Küçük bir balıktır ve çok uysaldır. Erkekleri parlak renkli iken dişiler ağırlıklı olarak gümüş rengindedir. Lepistes balıkları çok kolay bir şekilde ürer. Son derece dayanıklı balıklardır. Aynı zamanda akvaryum hobisine yeni başlayanlar için uygundur. Kaliteli pul yem tüketmeleri çok önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Palyaço Balığı Ne Yer?

5. Cüce Gurami Balığı

Akvaryumların renkli üyelerinden biri olan Cüce Gurami, çoğu balık cinsi ile uyumludur ve mutlu bir şekilde yaşamasını bilir. En çok dört cm’ye kadar büyüyebilir. 25-28 derecelik su sıcaklığı bu balıklar için idealdir. Akvaryum bitkisi bulunan ortamlarda yaşamayı sever. Çünkü saklanmaktan hoşlanan bir balıktır. Cüce Gurami balıkları çok utangaç canlılardır. Bu nedenle tek başlarına sessizce yaşamayı başarabilirler. Fakat gruplar halinde yaşamak için de uygun bir türdür.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.