Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Küçük Akvaryumda Beslenebilecek Balıklar

20.02.2023
394
Abone Ol 
Küçük Akvaryumda Beslenebilecek Balıklar

Küçük akvaryumda beslenebilecek balıklar oldukça fazladır. Ve tabii ki, küçük bir akvaryumun büyük bir cazibe merkezi olabileceğini de söylemeliyiz. Bu tür akvaryumlar hem daha az yatırım gerektirir hem de gerçekten harika manzaralar sunar. Fakat, hangi balıkların küçük akvaryumlara uygun olduğunu bilmek önemlidir. İşte o balıklar…

https://www.youtube.com/watch?v=j7S-9weQIws

Küçük Akvaryumda Beslenebilecek Balıklar Hangileri?

Küçük Akvaryumda Beslenebilecek Balıklar

Türlerin büyük bir kısmı, yüzmek için geniş alan gerektiren büyük balıklardır. Bu sebeple de küçük akvaryumda beslenebilecek balıklar hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Bu balıkların en popüler olanları:

1. Beta Balığı

Beta balığı, tatlı su akvaryumlarının vazgeçilmez canlılarından biridir. Aslen Güneydoğu Asya’ya özgüdür. Küçük akvaryumlara mükemmel şekilde uyum sağlar. Çevreden doğrudan oksijen alma yeteneğine sahiptir. Yaşam alanı mantar ve bakteri enfeksiyonlarından en iyi şekilde korunmalıdır. Bunun için akvaryum filtreleri ve akvaryum su düzenleyiciler mutlaka kullanılmalıdır.

2. Zebra Balığı

Küçük akvaryumda beslenebilecek balıklar arasında yer alan Zebra Balığı da oldukça popüler. İsminden de anlaşılacağı gibi zebra görünümüne sahiptir. Bu sebeple akvaryumlarda farklı bir görüntü oluşturur. Akvaryum hobisine en son tanıtılan cinslerden biridir. Çünkü henüz 2006 senesinde keşfedildi. Bu balığın boyutları oldukça küçüktür. Maksimum 1,5 santimetre civarındadır. Kaliteli balık yemleri ile beslenmesine özen gösterilmelidir.

3. Sivrisinek Balığı

Sivrisinek balıkları vücut yapısı olarak lepistesleri andırır. Fakat onlar kadar çarpıcı renkler içermezler. Dişiler maksimum 7 cm olurken erkekler en çok 4 cm kadardır. Küçük akvaryumlar için çok uygun bir balık cinsidir. Küçük boyutları ve meraklı halleriyle bir adım öne çıkarlar. Besleyici pul yem tüketmeleri önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Lepistes Balığı Özellikleri Nelerdir? Ne ile Beslenir? Bu Balıklar Nasıl Üreme Yaparlar?

4. Lepistes Balığı

Küçük akvaryumda beslenebilecek balıklar listemiz lepistes ile devam ediyor. Bu balıklar minik bir akvaryum için ideal olan canlılardır. Çünkü erkeklerin uzunlukları ortalama 2 cm ve dişiler ise yaklaşık 5 cm kadardır. Kuyrukları rengarenk bir görüntü oluşturur. Bu balıkların öne çıkan özelliklerinden biri de renkli kuyruklarıdır. Akvaryumda büyüleyici bir görüntü elde etmek istiyorsanız, lepisteslere şans verebilirsiniz.

5. Endler Balığı

Bu cins lepistes ile aynı aileden gelir. Hatta onunla melezleşebilir. Kuyruğu lepistes gibi dikkat çekici olmasa da bu balıklar da akvaryumların popüler türlerinden biridir. Vücudu genelde siyah, fosforlu mavi ve kırmızı tonlarında olur. Boyutu ortalama 4 cm kadardır. Su değişimlerine çok iyi dayanabilir.

6. Neon Tetra Balığı

Neon Tetra Balıkları da küçük akvaryumda beslenebilecek balıklar arasındadır. Bu balıklar en fazla üç santimetre boyutuna ulaşabilirler. Güzel renkleriyle harika bir görüntü vadeden Neon Tetra balıkları, aynı zamanda bakımlarının kolay olmasından dolayı da çoğu insanın favorisidir. Bu balıklar gruplar halinde yaşamayı severler. Aksi durumda sıkılabilirler. Çünkü çok sosyal balıklardır.

7. Gurami Balığı

Çok fazla kişi tarafından bilinmese de Gurami Balıkları da minik akvaryumunuz için en iyi seçimlerden biridir. Boyutu en çok 4 cm kadar olabilir. Gruplar halinde yaşaması önemlidir. Ayrıca akvaryum suyu değişikliklerine çok iyi uyum sağlar.

8. Ramirezi Balığı

Ramirezi balıkları barışçıl ama bölgeci balıklardır. Üreme dönemi süresince yumurtlama alanına yaklaşan diğer balıklara karşı saldırgan davranışlar sergileyebilirler. Hepçil oldukları için kurutulmuş canlı yem ve bitki bazlı balık yemleri tüketebilirler. İyi koşullarda bakılırsa üç sene kadar yaşayabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.