Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kulaksız Kedi (Scottish Fold) Özellikleri ve Bakımı

Abone Ol 
Kulaksız Kedi (Scottish Fold) Özellikleri ve Bakımı
1989.00₺

1247.89₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
1300.99₺

945.89₺

N&D Quinoa Urinary Ördek Aromalı İdrar Yolları Destekleyici Yetişkin Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
1900.50₺

1235.89₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Bugünkü yazımızda kulaksız kedi yani Scottish Fold kedi ırkı hakkında bilgiler veriyor olacağız. Görünüşü ve hiçbir kedide olmayan eşsiz tarzı ile dünya genelinde sükse yapmış olan Scottish Fold kedi ırkı, muazzam bir yapıya sahiptir. Tüm özellikleriyle kedi insanlarının dikkatini çekmeye gark olmuştur. Bu kedilere dair aramakta olduğunuz her bir bilgiye bu yazıdan ulaşabileceğinizi biliyor muydunuz? O halde başlayalım.

Kulaksız Kedi (Scottish Fold) Irkı Kökeni Hakkında Bilgiler

kulaksız kedi

Beyaz Renkte Scottish Fold

Scottish Fold kediler, 1961 senesinde İskoçya taraflarında William Ross isimli bir çiftçi tarafından keşfedilen önemli bir kedi ırkıdır. Düz kulak yapısına sahip olan bir kedi tarafından doğurulan kulaksız kedi ırkının babası bilinmiyor. Bazı kaynaklar ise babasının British Shorthair olduğunu söylüyor. Fakat bilgi net değil.

1966 senesinde ufak ve içe doğru kıvrılan kulak yapısıyla öteki kedilerden farklı görünen Scottish Fold, Governig Gouncil of the Funcy yani GCCF tarafından kayıt altına alınmış olan önemli bir kedi ırkıdır. Bu kulak yapısı ise genetik bir bozukluk nedeniyle meydana gelmiştir. Kaydı da bu nedenle iptal edildi.

Ardından Amerika Birleşik Devletleri taraflarına götürülerek yetiştirme ve üretme işlemlerine başlangıç yapılmıştır. 1978 senesinde Cat Fanciers Association yani CFA tarafından şampiyonluk elde eden bu kediler, bu şampiyonluk süreci sonrasında en çok sevilen ve beslenen kedi ırkları içerisinde yer almaya başladı.

1980 senesinden bu yana da farklı bir kedi ırkı olarak kabul görüyor. CFF, CFA ve ACF gibi birçok önemli organizasyon topluluğu da bu kediyi kayıt altına almış olmaktadır. Haydi gelin bu dostumuzu çok daha yakından tanıyacak olmanın keyfine ulaşalım… işte detaylar!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Munchkin Kedi Cinsi Özellikleri, Karakter Yapısı ve Bakımı

Kulaksız Kedi (Scottish Fold) Irkı Özellikleri ve Genel Yapısı

Öteki kedi ırklarına nazaran çok daha farklı olan bir kulak yapısına sahip olmasıyla dikkat çeken kulaksız kedi ırkı, 1960’lı senelerde Governig Council of the Cat adlı kuruluş aracılığıyla resmi bir kedi ırkı olarak açıklandı. Kaydı yapıldıktan on sene sonra ise kulaklarının bir hastalıktan dolayı böyle olduğunun ortaya çıkması sonucunda kaydı silindi. Ne kadar üzücü değil mi?

Kulaksız Kedi (Scottish Fold) Irkı Karakter Yapısı Hakkında Bugüne Dek Duymadığınız Türde Bilgiler

Bu özel kediler genel olarak sakin bir yapıdadır. Saldırgan tavırlar sergilemez ama siz yine de onun sabrını hiçbir zaman zorlamayın. Onu diğer kedilerden farklı kılan birçok özelliği olduğunu da rahatça söyleyebiliriz. Yaşamına bir çiftlik kedisi olarak başlangıç yapan bu kedilerin vücut yapısında ilk dikkat çeken şey sevimli kulaklarıdır. Kafaları ise bir hayli büyüktür.

Göz yapısı ise yuvarlaktır. Yanakları tombuldur. Çok sevimli olduğunu söyleyebiliriz. Kulaksız kedi ırkı, ince ve yumuşak ses tonuyla herkese kendini sevdirir. Melodik bir miyavlaması vardır. Bu kediler sıcak kanlı ve sakin olurlar. Zeki bir kedi türüdür. Kendine özgü bir yatış pozisyonu vardır.

Elbette yardıma muhtaç bir Scottish Fold sahiplenmenize çok seviniriz. Fakat lütfen onları çiftleştirmeyin. Çünkü onlar hasta. Hasta oldukları için de çiftleştirilmemeleri en iyisi olacaktır. İnsanlar cins kedi istedikleri için bu hayvanlar acı çekiyorlar. Lütfen daha bilinçli hareket etmeye hep özen gösterin.

Saki, zeki ve yumuşacık tavırlarıyla ilgi çeken bu kediler her zaman sahiplerine huzur aşılar. İnsanlara ve yaşadıkları alana hemen ayak uyduran bu kediler son derece sadık bir yapıya sahip olmalarıyla dikkat çeker. Herkese her daim kendini sevdirmekte olan bu kediler sevgilerini sadece ilgi duyduğu insanlara gösterir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Taurin Eksikliği Neden Olur?

Kucakta durmayı sevmez. Bir kucak kedisi arayışına girmişseniz bu kedi pek de size göre değil demektir. Sahiplerinin yanında olmaya bayılan bu kediler oyun oynamaya ve sizinle zaman geçirmeye bayılırlar. Şayet bir Scottish Fold kediniz varsa ona kesinlikle bir top satın alın.

Bu kedi ırkı, kedi oyuncakları ile oynamaya adeta bayılır! Attığınız topu adeta bir köpek gibi size geri getirebilir. Temiz ve rahat yerleri severler. Fare yakalamayı severler. Ev ve bahçe ortamında bu kedileri yetiştirebilirsiniz. Yalnızlığı ise hiç sevmediklerini belirtmiş olalım biz.

Kulaksız Kedi (Scottish Fold) Irkı Hangi Mamalar ile Beslenmelidir?

Kulaksız kedi sahiplendiniz ve onu nasıl besleyeceğinizi bilemiyor musunuz? O halde sıkı durun, her bir detayı size anlatıyor olacağız. Ona mama seçerken yaşam tarzını da göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Mesela kediniz tüy dökmekteyse balıklı, somonlu ve okyanus balık türlerini içermekte olan kuru mama ürünlerinden almalısınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.