Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kuş Kumu Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Abone Ol 
Kuş Kumu Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Kuş kumu nedir? Pek çok hayvanın aksine besinleri parçalayarak ve çiğneyerek tüketemeyen kuşlar, sindirime kursakta başlar. Gagaları ile çiğneme ve parçalama işlemi yapamadıkları için yiyecekler kursaklarına gider ve sonrasında kursakta öğütülerek mide görevine sahip olan taşlık adı verilen alana iner. Bu işlemin gerçekleştirilebilmesi içinse kursağın iyi şekilde sindirimi sağlamaya yardımcı olması gerekmektedir.

Ön sindirimin gerçekleştirildiği kursakta çeşitli enzimler ve tükürük ile yumuşatılmış olan besinler sonrasında taşlık denilen alana aktarıldığında taşlıkta sindirim gerçekleşir. Taşlık ise bir öğütme işlemi gerçekleştirerek kuşların tükettikleri besinleri adeta değirmen gibi parçalar. Bunun içinse kuş kumu gerekmektedir. Sağlıklı sindirimin gerçekleşebilmesi adına evde bakılan kuşların kuş kumu tüketmesi önemlidir.

Kuş Kumu Nedir?

Siz de kuş sahibi olarak kuş kumu nedir diye merak ediyor olabilirsiniz. Temelde kuşların sindirimlerine destek sağlayan kuş kumu, kursakta ön sindirimi gerçekleşmiş olan ürünlerin sonrasında taşlıkta öğütülmesi için gerekli olan maddeleri içerir. Kuşların sağlıklı ve sorunsuz şekilde sindirim gerçekleştirebilmesi adına kuş kumları büyük bir önem taşır. Bu kumlar taşlık adı verilen ve mide görevi üstlenen bölgede birikir. Sonrasında kursaktan gelen besinlerin parçalanması işlemi sırasında da kumlar aracılığı ile öğütme gerçekleşir.

İçerisinde organik ve doğal ürünleri barındıran kuş kumları kuşların sağlığı ve sindirim kaliteleri için büyük öneme sahip olan ürünlerdir. Bu nedenle de evde bakılan kuşlarda kuş kumunun kullanılması önerilir. Düzenli olarak kuş kumu tüketimi olan kuşların da sindirimlerinde hiçbir problem yaşanmaz ve kuşunuzun sağlıklı şekilde yaşamını devam ettirebilmesi mümkün olabilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Evcil Kuş Malzemeleri Nelerdir?

Kuş Kumunun Faydaları Nelerdir?

Kuş kumu nedir açıkladıktan sonra faydalarından söz edelim. Rahat şekilde sindirimi sağlamaya yardımcı olan kuş kumlarının kuşlar için pek çok faydası vardır. Öncelikli olarak sindirimin düzenli ve sağlıklı şekilde gerçekleştirilmesini sağlayan kuş kumları, ayrıca kuşların genel bağışıklığını da destekler. Sağlıklı şekilde sindirim gerçekleştirebilen kuşlar, yararlı besin içeriklerini alabilirler ve bu sayede de daha sağlıklı bir yaşam sürebilirler.

Kuş kumlarının içeriğinde yer alan mineraller, kuşların genel sağlığı için de destekleyici göreve sahiptir. Bu nedenle de kuşların genel sağlık kalitelerini iyileştirmek için kuş kumlarının tercih edilmesi önerilmektedir. Hem genel sağlığı destekleyen hem de kuşların sağlıklı ve düzenli bir sindirim gerçekleştirebilmesine olanak tanıyan kuş kumların, yeterli ve dengeli beslenmek için gerekli bir üründür.

Kuş Kumu Tercih Edilmeli Mi?

Kuş kumu nedir diyenler için önemli bilgilerden bahsedelim. Eğer kuşunuzun sağlıklı şekilde sindirim gerçekleştirebilmesini isterseniz elbette ki kuş kumlarını tercih etmeniz gerekir. Doğada pek çok besin içeriğini rahatlıkla tüketebilen ve bunun için de kursaklarında doğal ürünleri barındıran kuşlar, ev yaşamı içerisinde bu şekilde sağlıklı bir sindirim gerçekleştirme olanağına sahip olamayabilirler. Kuş kumları ise onların sağlıklarını ve sindirim kalitelerini destekleyerek daha rahat şekilde sindirim sağlamalarına yardımcı olmaktadır.

Kuş bakan pek çok kuş sahibi kuşlarında kuş kumu tercih ederek çok daha sağlıklı bir yaşam sürmelerine destek olmaktadır. Kuş kumu tercih edilmeyen kuşlarda ise çeşitli sindirim ve boşaltım problemlerinin görülmesi, kuşların yetersiz şekilde beslenmesi ve çeşitli rahatsızlıklara sahip olabilmesi söz konusudur. Bu sebeple de kuşunuzun bakımı için kum tercih etmeniz son derece önemli olabilir. En kaliteli kuş kumu çeşitleri için TIKLAYINIZ!

Kuş Kumu Zararlı Mı?

Kuş kumu nedir zararı var mı? Doğal ve organik içeriğe sahip olan kuş kumlarının kuşlar için hiçbir zararı olduğu söylenemez. Bu kuş kumlarının içerisinde yer alan mineraller, kuşların genel sağlıklarını ve yaşam kalitelerini destekler niteliğe sahiptir. Bu sayede de kuşların yalnızca sindirim sistemlerini desteklemekle kalmayan kuş kumları ayrıca genel anlamda da kuşların sağlıklarına destek sağlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yavru Kanarya Bakımı Nasıl Olmalı?

Zararlı olabilecek kuş kumları, içerisinde kimyasal ya da yabancı maddeler bulunduran kuş kumlardır. Bu ürünlerin içeriğinde doğal olmayan ve kimyasal ya da zararlı olan ürünler yer alabilir. Eğer kuşunuzun sağlığını desteklemek istiyorsanız kimyasal ya da zararlı içeriğe sahip olmayan, tamamen doğal ve organik ürünler ile hazırlanmış kuş kumu karışımlarını kullanmanız önerilmektedir. Bu sayede kuşunuzun sağlığını desteklemeniz mümkün olabilecektir.

Kuş Kumu İçeriğinde Hangi Ürünler Yer Almalıdır?

İçeriği bakımından kuş kumu nedir? Kuşların sindirim düzenlerini dengeleyen kuş kumlarının içeriğinde pek çok farklı ürün yer alabilir. Organik ve anorganik şeklinde ikiye ayrılan kuş kumu çeşitlerinin içerikleri zararlı değildir ancak özellikle de organik olan ürünlerin tercih edilmesi önerilmektedir. Organik içeriğe sahip olan kuş kumlarında genellikle mürekkep balığı kemiği, istiridye kabuğu parçaları gibi doğal içerikler yer alır. Bu doğal içerikler genellikle dışkı yolu ile atılır ve kuşlar düzenli olarak kuş kumu tükettikçe yararlı olan kuş kumunun yenilenmesi mümkün olabilmektedir.

Anorganik içeriğe sahip olan ürünlerde de küçük taş parçacıkları, silikatlar, kum taşları ve daha pek çok farklı ürün yer alabilir. Bu ürünler erimeyen ürünler olduğu için kimi zaman kuşlarda rahatsızlığa neden olabildiği bilinmektedir. Özellikle de organik içeriğe sahip olan kuş kumlarının tercih edilmesi önerilir. Bu sayede kuşunuzun sorunsuz şekilde doğal içeriğe sahip kuş kumlarını tüketerek sağlıklı bir yaşam geçirmesi söz konusu olabilir.

Alçı ve benzeri ürünler ile üretilmiş olan kuş kumları kimi zaman birikim yaparak balçıklaşmaya neden olabilir ve sindirime destek sağlamadığı gibi kuşunuzun sindirimini de zorlaştırır ve ciddi sağlık sorunları yaşamasına neden olabilir. Bu sebeple de alçı ve benzeri içeriklere sahip olan kuş kumlarını tercih etmemeniz önerilmektedir. Doğal içeriğe sahip olan ve kuşunuzun sağlığını destekleyecek olan ürünleri kullanmanız, sorunsuz şekilde kuşunuzun sağlığına katkıda bulunmanıza yarar sağlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yavru Papağan Bakımı Nasıl Olmalı?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.