Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Muhabbet Kuşu Tırnak Kesimi Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Muhabbet Kuşu Tırnak Kesimi Nasıl Olmalı?

Muhabbet kuşlarının tırnakları nasıl kesilir? Muhabbet kuşu tırnak kesimi nasıl olmalı? Birçok kişi, muhabbet kuşu sahiplendikten sonra tırnak kesimini kendisi yapmak istemeyebiliyor olsa da bazı kişiler bunun nasıl yapıldığını öğrenip kendisi yapmak istiyor. İşte detaylar…

Muhabbet Kuşu Tırnak Kesimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Bir muhabbet kuşunun tırnaklarını rutin bir biçimde kesmeniz gerekir. Eğer kesmezseniz bu durum kontrolden çıkarak kötü hallere neden olacak demektir. Şayet muhabbet kuşunuzun tırnakları normalden bile daha uzun olursa, uzadıkça aşağı yöne doğru kıvrılır ve uzamaya devam eder. Bu olay da direkt olarak tırnakların kuşun ayağına batmasına neden olur. Bunun gibi durumlara hiç gerek yoktur.

Bu tarz bir durumun kuşunuzun sağlığı konusunda tehlikelere neden olacağını söyleyebiliriz. Ağrı hisseder ve canı yanar. Muhabbet kuşunuzun sağlıklı olması için temel şartlardan biri tırnak bakımı olmaktadır diyebiliriz. Peki muhabbet kuşu tırnak kesimi nasıl olmalı?

Muhabbet Kuşu Tırnak Kesimi İçin Gereken Malzemeler

Muhabbet kuşunuzun tırnaklarını keseceğiniz sırada gereksinim duyacağınız birkaç eşya olacak. Bunları sizin de kuşun da daha rahat bir tırnak kesim süreci yaşaması için araştırdık.

  • Havlu: Muhabbet kuşunuzun kaçmaması için onu bir havluya dikkatlice sarmalısınız. Bunun sonucunda sakinleşecek ve sizi ısırma ihtimali ortadan kalkmış olacaktır diyebiliriz.
  • Tırnak Makası: Şayet elinizin yakınlarında hayvanlara özgü bir tırnak makası yer almıyorsa, köpek tırnak maması modelleri için online pet shop mağazamızı ziyaret edebilirsiniz. Online bir şekilde site üzerinden alacağınız muhabbet kuşu tırnak makasları bütçeye daha uygundur.
  • Size Yardım Edecek Biri: Bu işi yapabilmeniz için birine ihtiyacınız yoktur fakat o sırada yanınızda birinin olması istem dışı bile olsa size güç verecek demektir. Şayet aşırı derecede hareketli ve saldırgan bir muhabbet kuşunuz varsa bu işlem esnasında kesinlikle birinden yardım almayı unutmamalısınız diyoruz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Muhabbet Kuşu Türleri Nelerdir?

Adım Adım Muhabbet Kuşu Tırnak Kesimi Nasıl Yapılır?

Adım adım muhabbet kuşlarının tırnak kesiminin nasıl yapıldığını sizlere anlatıyor olacağız, işte tüm basamaklar:

  • Adım 1: Güzeller güzeli muhabbet kuşunuzun tırnaklarını kesme işlemine başlamadan evvel onu dikkatli bir biçimde havluyla sarmanız, tam olarak kilitlemeniz gerekiyor. Bunu tam anlamıyla gerçekleştirebilmek için ise havluyu pürüz barındırmayan bir alana yayarak muhabbet kuşunuzu havlunun üst kısmına koymalısınız. Resmen onu sararcasına havluyla birleştirmelisiniz. Yalnızca ayak kısımları havlunun dışında dursun. Siz bu adımı gerçekleştirirken kuşunuz da yüksek olasılıkla sürekli ötecektir. Bu asla canının acıdığı anlamına gelmez. Yalnızca zorladığınız için bundan hoşlanmadığını belirtiyor, bir kedi gibi düşünün.
  • Adım 2: Asıl adım burası aslında. Vakit tırnak kesme vaktidir. Muhabbet kuşunuzun tırnaklarının her bir tanesini kesmeden evvel ayaklarını güzel güzel gözlemlemeye başlayın. Bu biçimde ayaktan geçmekte olan damarları görebilir ve onları kesmemeniz gerektiğini anlayabilirsiniz. Damarları görmek son derece basittir; muhabbet kuşunuzun ayak derisinin tam olarak üst kısmından geçiş yapan pembemsi kırmızılıkta şeritler, ayaktaki damarları gösteriyor diyebiliriz. Muhabbet kuşunuzun tırnağının uçta yer alan kısmını, tırnak makasının içerisine koyup makasın tutma kısımlarını yavaş bir biçimde birleştirmeye başlayın. Bu süreç devam ederken muhabbet kuşunuz bir anda endişeye kapılarak daha çok bağırmaya başlayabilir. Fakat tırnak kesme uygulamasının muhabbet kuşunun canını asla yakmadığını aklınızın bir köşesine kazıyın.
  • Adım 3: Sonuncu adıma geldik. Her tırnağı kestiniz, işiniz bitti. Bu kısımda yapmanız gereken en önemli şey muhabbet kuşunuzu tamamen dingin bir şekilde elinizden salarak istediği yere gitmesine müsaade etmektir. Stresten arınması için ilk önce hızlıca nefes aldığını görebilirsiniz, endişelenmeyin.

Yanlışlıkla Muhabbet Kuşunun Damarını Keserseniz Ne Yapmalısınız?

İlk olarak bu gibi durumlarda paniğe kapılmamanız gerekiyor diyebiliriz. Panik yapmak bir şeylerin daha da sarpa sarmasına neden olacağından hiç önerilmez, muhabbet kuşunuzun canı azıcık bile yansa anlık bir acıdır. Kanama başlarsa da duracaktır. Avucunuzun iç kısmına biraz bebek pudrası ekin ve kanamış olan tırnağı avucunuza bandırın. Pudra kanamayı hızlıca durdurur ve muhabbet kuşunuzun kendisini tamamen iyi hissetmesini sağlar. Endişelenmenize hiç gerek yoktur çünkü onun hemen iyileşeceğini biliyorsunuz. Sevimli kuşunuza çok iyi bakın, bakımlarını aksatmayın ve tırnak kesimini rutin hale getirin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Muhabbet Kuşunu Kendime Nasıl Alıştırabilirim?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.