Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Muhabbet Kuşu Alıştırma Yöntemleri Neler?

13.08.2021
1.875
Abone Ol 
Muhabbet Kuşu Alıştırma Yöntemleri Neler?

Muhabbet kuşu besliyorsanız; muhabbet kuşu alıştırma yöntemlerini merak ediyor olabilirsiniz. Muhabbet kuşlarının evine ve yeni çevresine alışması için farklı teknikler kullanılabilir. Özellikle de alışma süreci boyunca muhabbet kuşunuzla ilgili olmanız ve onun alışma sürecini sabırlı şekilde beklemeniz gerekir. Muhabbet kuşu alıştırma tekniklerini uygularsanız kuşunuzun kısa sürede evine ve size alışmasını da sağlayabilirsiniz. Bu süreçte sabırlı olarak kuşunuzun yeni geldiği evine uyum sağlaması için de gerekli zamanı ona tanımalısınız.

Muhabbet Kuşu Alıştırma Teknikleri Nelerdir?

Muhabbet kuşları, yeni evlerine alışana kadar bir süre korkak davranabilir ve bu süreçte onların alışması için belli teknikleri düzenli olarak uygulamak gerekebilir. Özellikle de muhabbet kuşunuzun elinize gelmesini istiyorsanız bu süreçte kuşunuz ile günde birkaç saat boyunca ilgilenmeniz gerekebilir.

Yanında Bulunun

Muhabbet kuşunuzun sürekli olarak sizi görebileceği bir yerde durması, onun size alışma sürecini hızlandırır. Örneğin gününüzün büyük bir çoğunluğunu salonda geçiriyorsanız kuşunuzun kafesini bu alanda konumlandırın. Diğer aile üyeleri ya da ev sakinleri ile de muhabbet kuşunuzun sosyalleşmesi bu sayede mümkün olabilir.

Muhabbet kuşunuzun kafesinin yerini sürekli olarak değiştirmemeniz de önemlidir. Alıştığı alandan ayrılan ve yeni bir alana taşınan kuşunuz kendini tehlikede hissedebilir, rahatsız olabilir ve strese girebilir. Bu nedenle de kuşunuzun kafesini ilk yerleştirdiğiniz alandan mümkün olduğunca ayırmamaya çalışın. Muhabbet kuşu kafesi, aile üyelerine yakın bir yerde konumlanmalı.

Muhabbet Kuşunuzla Konuşun

Muhabbet kuşu alıştırma yöntemleri söz konusu olduğundan bir diğer teknik de kuşunuz ile konuşmaktır. Muhabbet kuşunuzla gün içinde iletişim kurmanız önemlidir. bu sayede sizin sesinizi duymaya alışabilecektir. Ayrıca kuşunuz sizin sesinize alışacağı gibi çeşitli kelimeleri de bu süreçte öğrenebilir. Örneğin sürekli olarak muhabbet kuşunuzun söyleyebileceği kelimeleri tekrar ederseniz ya da muhabbet kuşunuzun adını tekrarlarsanız bir süre içinde muhabbet kuşunuzun da bu kelimelere aşina olduğunu göreceksiniz. Bir zaman sonra kuşunuz kolay kelimeleri bile söyleyebilir ya da kendi adını duyduğu zaman tepki verebilir. Bunun için de onunla devamlı olarak iletişim kurmak önemlidir.

Kuşunuzu Parmağınıza Gelmesi İçin Alıştırın

Kuşunuzun parmağınıza gelmesini istiyorsanız bu biraz zaman alabilir. Özellikle de muhabbet kuşunuzun yeni evine alışmadan size alışmasını beklememelisiniz. Öncelikli ortama, size ve evine alışması için biraz zaman tanıyın. Bu sırada kuşunuzun kafesinin dışından ona yakın bir noktada durarak onunla konuşun. Bu şekilde iletişimi birkaç gün devam ettirin. Ardından kuşunuzun kafesinin kapağını açarak parmağınızı kafesin girişine yerleştirin. Parmağınızı kafesin içine sokmadan bir süre de kuşunuzun bu şekilde size alışmasını sağlayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Jako Papağan Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Birkaç gün içinde kuşunuzun kafesinin içine parmağınızı sokun ve bu şekilde birkaç dakika kadar bekletin. Bunu yaparken her seferinde kuşunuz ile konuşun. Bu sırada sakin bir ses tonu kullanmaya özen gösterin ve onunla iletişime geçin. Ayrıca kuşunuzun kafesin içindeki parmağınıza alışması için bir süre sonra parmağınızı kuşunuzun ayaklarının yanına yaklaştırabilirsiniz. İlerleyen birkaç gün içinde kuşunuz kafesin içindeki parmağınıza alışacak ve kısa süre içinde parmağınıza da gelmeye alışabilecektir. Bu sayede onu parmağınıza gelmeye kolaylıkla alıştırabilirsiniz. Bu adımların her biri biraz sabır istese de kuşunuz ile gün içinde belli süreler boyunca ilgilenmeniz alışma sürecini hızlandıracaktır.

Muhabbet kuşunuz parmağınıza alıştığında zamanla omzunuza gelmeye ya da kafanıza çıkmaya da alışır. Onu gün içinde belli saatlerde salarak evin içinde uçmasını ve kanatlarını hareket ettirmesini sağlayabilirsiniz. Bu muhabbet kuşunuzun evi tanıması ve eve alışması için de çok iyi bir seçenek olacaktır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.